Baculky už před těhotenstvím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
peka83
9.8.10 08:33

:-)

Ahoj, tak gratuluji kd alsim dvěma kusum navíc.To je super.
No ume s ezmnenilo to ze jsem rozvedena, ted mam pritele mladsího o 8 let, takze na druhe dite si jest ealespon pet let pockám,ale nic mi neutece:-) a co s eváhy týče tak tu mám v plánu resit operativne .Uvazuji o resekci zaludku. na stranku s eurcite kouknu.

• Citovat
  • Upravit
14535
9.8.10 13:33

Ahoj, tak já jsem dlouho o resekci žaludku uvažovala, ale pak jsem v TV viděla paní, která si resekci nechala udělat a pak hubla a hubla a nakonec už s tím nešlo nic dělat a na rovinu jí řekli, že umře :-( . To mě opravdu vyděsilo. A tak jsem se v květnu rozhodla držet Francouzskou dietu a zhubla jsem už 14,5 kg a to jsem ve 13.tt. Fakt doporučuji pro každého, kdo rád jí a nestačí mu v 7.00 pomeranč, v 9.00 bílý jogurt, v 11.30 paprika, atd. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
10.8.10 17:59

aojky

a muze snam o te diete napsat neco vic tady,? sem s eto rozhodne hodi:-)
no ja na resekci zaludku chci jit stoprocentne. znam mnoho holek ktere by jsi mezi beznyma lidma nepoznal az ekdysi mely treb a250 kilo . opravdu krasne zeny.
ja uz si ve svem tele pripadam otresne. ja bych potrebovala zhodit 30 abych byla spokojena ve svem tele. i po triceti kilech nebudu hubena.

• Citovat
  • Upravit
14535
13.8.10 09:50

Takže co se týče diety:
Ze začátku je to vážně složité pochopit a spousta lidí to brzo vzdá, hlavně proto že se mu zdá, že nemůže nic jíst, ale je to omyl. Já se tak naučila stravovat a pak už jsem nevařila 2 chody(1 pro mě a 1 pro manžela), ale vařím pro oba a manžel si to chválí. Je fakt, že něco prostě nesní (tmavé pečivo, luštěniny, … :mrgreen: ). Důležité je vydržet 3 měsíce v první fázi. Ta je dost přísná, ale každý kilo dole mi dodalo odvahu. 2 fáze je už hodně podobná běžnému stravování.

Nutné dodržet:
1. velká snídaně, normální oběd, lehčí večeře
2. pokud máš hlad mezi jídly, dej si ovoce, ale alespoň 2 hodiny po jídle
3. pokud máš chuť na ovoce, tak si ho dej 15 minut před jídlem, ať ti nekvasí v žaludku
4. snídani si rozděl buď na slanou nebo sladkou, pokud chceš slanou variantu, tak můžeš, vejce, sýr, salám, celozrnný chléb, a tak, pokud chceš sladkou-dej si dia marmeládu, jogurt, tvaroh
5.k obědu si můžeš dát polévku, zeleninový talíř, rybu nebo maso, příkrm s GI pod 35, salát, sýr nebo jogurt, vodu, maximálně 200 ml piva nebo bílého vína - to vše je v 1 obědu
6. kup si fruktózu, je docela drahá asi 55 kč za půl kila, ale vynahradí ti alespoň v začátku cukr nebo si kup sladidlo
7. nepij kávu nebo čaj, z teplých nápojů můžeš karo nebo meltu nebo ovocný čaj (já tohle nedodržovala)
8. pokud musíš alkohol, tak jen sklenku či 2 bílého vína a konci jídla (já tohle nedodržovala, dla jsem i Lambrusco :lol: )
9. pij vodu nebo čerstvý vymačkaný šťávy, vychlazený ovocný čaj, minerálky s fruktózou např. Korunní nebo Aqiula Aquabeauty
10. jez vše co má GI pod 35 alespoň 3 měsíce, pak by se měla nastartovat slinivka a můžeš přejít i do druhé fáze
11. pokud chceš zhřešit a dát si něco s vyšším GI sněz více bílkovin nebo si dej vlákninu (dá se koupit v lékárně, ale nahradíš jí zeleninou)
12. honí-li tě mlsná vem si sušené meruňky, švestky, oříšky (všechny druhy), min 70% čokoládu
13. z pečiva můžeš jen tmavý celozrnný pečivo, hlavně né nic z bílé mouky
14. z těstovin jen špagety nebo celozrnné těstoviny
15. z rýže basmati
16. luštěniny všechny
17. brambory raději vynech a když už musíš, uvař si je ve slupce
18. zeleninu můžeš všechnu, ale nedávej si vařenou mrkev, kukuřici
19. ovoce všechno, to sladké jako hrozn. víno v běžném množství
20. kup si žitnou nebo celozrnnou mouku
21. mléčné výrobky všechny (zvlášť pokud tě honí mlsná, tak si dej plátkový sýr), pomazánkové máslo taky, jogurty s fruktózou, jsou to všechny light
22. paštiky a tvrdé salámy omezeně, jinak uzeniny můžeš
23.máslo raději ne, pokud musíš- dej si margarín, olej nejlépe olivový, ale já ho nesnáším, takže taky jsem ho nedodržovala
24. koření vše, tatarku, majonézu ano, kečup raději ne a z hořčice spíše Dijon

Všechny potraviny s gylkemickým indexem pod 35 najdeš tady:
 http://merrylinka.cz/…ehodnoty.htm

Je to zmatek co? Kdyby cokoliv nebylo jasné napište. A k jídlu jsem si dělala palačinky ze žitné mouky, perník, kuře na všechny způsoby, mexický guláš, samuraj, špagety , lečo, zapečené těstoviny, čočku na kyselo, květákový mozeček, no je toho dost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
16.8.10 07:03

:-)

Ahojky, teda tys toho napsala :-DDD

no neni vtomzmatek. je tam ta prisnost videt ,jen si rikam proc se nesmi brambory ?? dyt jsou tolik zdrave brambory.a mleko ja piju polotucne jako nizkotucne mleko podle me kolem mleka ani neslo.jinak si mylsim zeby to slo vydrzet.

jak to je prosim z masem?, dočetla jsem s eo rybím,ale třeba kureci??? na tabulku s GI mrknu urcite .
a kolik jsi zhodila,?

jako trikrat denne jist je prome rozhodne lepsi nez petkrat ,ikdyz vim ze petkrat mensi porce je uzasnejsi tak pro me ale ne:-(a jak rika skdyz ma clovek hlad d asi mezi jidly malinkou svacinku v podobe zeleniny nebo ovoce.

• Citovat
  • Upravit
peka83
16.8.10 07:09

porce

jo a jest eotazka to na te merylinc eje asi dane na 100 gramu ne,?
jak to je s velikosti jidla,? jis s dezertniho talirku?? nebo normalniho plitkeho??
ma s eto jidlo nejak vymerovat nebo nemusi??
jo a co parky,? divejse kdyz bych delal atreb acockovou polevku jsme zvykla doni davat treba parek vis na kolecka. to se muze nebo ne,?

• Citovat
  • Upravit
14535
16.8.10 21:34

Ahoj, tak já jsem dala dolů 14 kilo za 3 měsíce. Nikdo z nás, co jsme s touhle dietou začali nedodržoval gramy a tak, prostě jsme se dosytosti najedli toho, co můžem. Párky jsem jedla normálně, mám na ně úchylku už od dětství :mrgreen: . Maso raději libové, ryby +kuře na všechny způsoby, jen raději bez kůže. Mléko jen plnotučné- odstředěné nemusím. Abych pravdu řekla, každý si to lehce upraví podle svého, ale zhubli všichni :palec: . Například já si neodpustím nanukáč, kupuju si Dia a vůbec to není poznat a dělají víc druhů, jen jde nejvíc sehnat vanilkový. Pravidelně si dělam i pizzu ze žitný mouky a je mňam. Bramborynedoporučují proto, že maj škroby a ty se přeměňují v cukry a tak- taky je miluju :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
17.8.10 07:27

snidane

poradis mi nejake typy na snidani?na obed to uz je jednoduchsi kdyz vim ze muzu kure ryby a tady ty vsechny dobroty teda krom brambor:-D
skoda ze se nesmi kecup haha ale je tam moc cukru.

• Citovat
  • Upravit
14535
17.8.10 09:36

K snídani si dávám jogurty, tmavé pečivo se salámem, s pomazánkovým máslem, sýrem, zeleninu nebo jen ovoce. Podle toho jak se vyspim, ale mám ráda vajíčka, takže jsem si občas dávala hemenex, vejce na tvrdo, míchaný ..... :palec: . V práci jsem to řešila takhle: v 5.30 jogurt okolo 8 plátkový sýr, kousek šunky, vejce a zeleninu, kolem poledne oběd, ve 4 sýr nebo oříšky a večer nějaký salát a pečivo. Fakt je, že můj manžel doslova ujíždí na brambůrkách a večer vedle něj sedět, to byly muka, takže jsem si namíchala na večer směs oříšků mandlí nebo sušených meruněk a švestek a zobala jsem vedle něj. :wink:
K obědu jsem nejdřív jedla plátek masa nebo pečené kuře a zeleninu, pak jsem si dělala saláty, ale to bylo pořád dokola a vysloveně jsem jedla miniporce, což se nedoporučuje. Tak jsme se začali radit, co kdo uvaří a zkusili jsme pár receptů a to už pak bylo o něčem jiném. Většinu omáček jsem si dávala s rýží nebo těstovinami, jen jsem je potom zahustila celozrnnou moukou nebo si je dala bez zahuštění. Zkoušela jsem zapečený špagety, ale musíš si je předtím nalámat, jinak je budeš honit po talíři jako já. Taky jsem hodně jedla všechny saláty (šopský, rajčatový, okurkový, těstovinový, kuřecí … Nebo když jsem dělala knedlík, maso na česneku a špenát, tak jsem vynechala knedlík a o to víc si dla špenátu a bylo to taky super. Naučila jsem se jíst fazole a ostatní luštěniny. Používat rajčatový pyré místo kečupu do samuraje a tak. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
18.8.10 07:20

jidlo

takze jsi dodrzvala vlastne i petkrat porci jidla denne.no tak dneskem teda zacinam :-D

• Citovat
  • Upravit
14535
18.8.10 08:34

Joo, hlavně ze začátku, protože jsem byla strašně rozežraná a 3 jídla mi nestačily :mrgreen: . Teď to mám obráceně, dám si toho víc a dejchám, jak před porodem, hlavne když jsme u někoho. Určitě to zkus, budu držet palce. Před 14 dní to nevydržela švagrová a šla do toho, je fakt že spíš drží druhou fázi, ale má 2,5 kg dole :-) . Já si zase dneska říkám, že každý kilo se počítá. Vím, že nebudu nikdy hubeňour a hodně to zvedne sebevědomí, když se vejdeš do kalhot, který si před 2 lety odložila :dance: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
18.8.10 18:04

...

já chci jít urcite na tu resekci zaludku . ale zatim se budu snazit neco stim zhodit ono azde kilo dolu je fajn pro nas zenskej pocit:-)

tak zacnu teprve od zitrka sem zjsitila ze mi hafo veci tady chybi. sem si dneska koupila celozrnnou mouku jsem sni nikdy nedelala. kcemu ze je mi dobra,,:-D na zahustovani?, a asi i do karbanatku a tak ze?,:-D

no a jako testoviny ty basmati nebo jak sem si nekoupila. ted aryzi ne testoviny. jezis stoji 50 korun v Opave v kauflandu me malem ojelo.

• Citovat
  • Upravit
14535
18.8.10 19:37

Tak to je drahá, zkus mrknout i do jiných obchodů, mívaj naně akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
22.8.10 22:45

zaciname

ahojky tak zitra stim uz teda zacnu.Partner dnesk adjel pryc takze dite to ja zpracuju raz dva:-D jen stim mlsnym a vybiravym chlapem to slo tezce haha:-D

• Citovat
  • Upravit
1435
22.8.10 23:08

jéje myslim že se mezi baculky můžu taky zařadit.Nepatřila jsem mezi štíhlé ad svých 18 let.Váha byla u mě jak na houpačce a to v rozmezí cca 10kg:-( když jsem otěhotněla měla jsem 73kg,za měsíc 76kg a pak jsem jen zvracela a do 5 m jsem shodila 4 kg.Takžě jsem byla váhou níž než na začátku.Pak to ale přišlo.Aniž bych se přejídala a to jsem měla pohybu až moc tak jsem šla rodit a vážila jsem 101kg.Ani jsem se málem neunesla. :poblion: Teď je malýmu necelých 8 m a vážim 79 a kila nejdou dolu.Zůstalo to tam kde bych to nejmíň potřebovala.Takže až víceméně přestanu kojit přijdou na řadu diety a hlavně cvičení.Ted to s těma prsama nějak nejde.Jinak hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová