Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jé, holky, já jsem strašně potěšená, že se tu tahle diskuse objevila. Posledních pár týdnů mám docela deprase. Totiž mám týden do porodu a přibrala jsem 13 kg. To samo o sobě nezní špatně, jenomže výchozí váha byla 82kg a celý těhotenství jsem skoro nepřibírala až teď posledních 5 týdnů mi váha letí tak kilo až dvě za týden. A to jím pořád stejně. Je fakt, že už se nemůžu tak hýbat, ale stejně mě to trápí a doufám, že už brzo porodím, abych za chvíli nestrhla váhu.
Taky jsem se stresovala, když jsem kvůli antikoncepci v 16 letech přibrala během půl roku 11 kilo. Jenže jsem celkem normální člověk, takže jsem se s nima naučila žít, cvičit, hubnout, přibírat, hubnout… Pořád dokola. Teď se snažíme půl roku o mimčo, takže veškeré chemické berličky pro hubnutí jsem vyhodila do koše, pevnou vůli moc nemám, sice chodím cvičit, ale holt nejsem líná se nažrat… Takže před plánovaným otěhotněním mám 170/72… Jen doufám, že se toho všeho pak zbavím, u mě je ideálních tak 66 kilo, to mám stehna i zadek, ale hlavně ještě ty „kozy“
Pod 66 jsem pořád prdelatá, ale plochá.
Rysulko, nebo kdo jste se tu rozčiloval nad hubenou kozou - já ti to povím takhle. Znám několik druhů ženských: Vychrtlé kozy, hubené holky, štíhlé holky, krásné postavičky a asymetrické krásné ženské (asi metr do šířky, asi metr do výšky)
Výraz vychrtlá koza používám s oblibou na holky, co jsou tak strašně hloupé a zahleděné do sebe, že ač jim čumí všechny kosti a klouby na těle, nadávají, že jsou tlusté a pak ještě vyzývavě koukají, co já jim řeknu o svých tlustých nohách a velkém zadku. Co by????? Většina z nich si děsně hlídá svou vychrtlost, ale pak ti tak přiznají, že přišly o menstruaci a vypadávají jim vlasy, mají zašedlou pleť a spoustu zdravotních problémů. A drtivá většina z nich nemá šťastný život!!!!!!!!!!!!!!!!!! Já jsem oplácaná, ale šťastná, spokojená a zdravá! A tak to má většina z nás…
Jé, holky, já mám nápad. Založíme si koupaliště pro baculky.Budeme se ráchat a opalovat ty naše špíčky a vůbec nám tam nebude trapně. My totiž zahradu s bazénem bohužel nemáme a už se těším, jak budou v létě děti chtít k vodě…Já si vždycky říkám, že se nebudu stydět a vydrží mi to do té doby, než tam vidím ty krásné hubené patnáctky… Chjo. Chci být hubená koza. Aspoň přes den
. V noci můžu zůstat taková,jaká jsem
. M.
Makino ty jsi mě pobavila…ale taky nadchla, kdyby tak nějaké takové existovalo.Taky to pořád řeším. Dokonce se nechci svléknout do plavek ani před manžou. Vždycky si říkám, že se za mě musí stydět ![]()
Jinak jí jsem v 21 týdnu a zatím jsem nic nepřibrala. Na začátku těhu když mi bylo špatně jsem totiž 4 kila zhubla a teď mám teda tak 1-2 zpátky(podle toho jak se najím)
takže jsem ještě pořád -2. Ale bojím se že to tak pokračovat nebude. Jo a moje váha je taková průměrná jako u většiny tady ![]()
A ještě mám jeden dotaz-jsem těhotná poprvé a závidím těm hubeným holčinám ty krásňounký kulatý veliký bříška. Na mě na to že jsem už za půlkou těhu není skoro nic vidět-jen se mi to zvětšilo asi pod těma špekama protože ty ještě víc vylezly. Tak chci vědě+t jestli se ty špeky časem natáhnou a budu mít taky kulaté bříško nebo budu pořád špekoun
Jak to bylo u vás?
Leilo, to víš, že tam budeš mít bříško:-)
My čekáme chlapečka a leze mi to všechno do bříška
, to mám fakt krásný, když pominu zbytek těla ![]()
I když mě docela příjemně překvapil manžel. Řekl mi, že mám malý zadek! Tak nevím nevím, na co mi sahal
![]()
Nazdárek,
ohó, to je fajn počteníčko, řadím se mezi baculeny, také jsem při těhu přibrala jen 12kg a 11kg jsem rovnou v porodnici nechala, ovšem!!!! pak mi nějako narostlo dalších 6, prej kojením se hubne - bez komentáře
- momentálně jsem na předtěhu váze, jsou dny, kdy se na to můžu zvysoka vyprdnout, právě z důvodů, že jsem zdravá a to je hlavní. Ovšem přijde den, např. přesně jak jste vzpomínaly - ženština s max 55kg si MNĚ!!! začne stýskat, jak je TLUSTÁ!!!!!
Necitlivost je vrahoun pozitivního postoje ![]()
Nejvíc nesnáším, když mi někdo řekne : „Ty ale dobře vypadáš!“, to bych zabíjela, je zvláštní, že štíhlým se říká, jak jim to sluší, ale nám, že vypadáme dobře.
![]()
Já se přiznávám, občas čistě anonymně zazávidím, naštvu se na sebe, jak totálně neschopná jsem, když se nedokopu k nějaké opravdu důrazné dietě, vydržím vždy max měsíc, dva a konec, to samé cvičení, takže to ani snad není závist, ale spouštědlo mých „hubenějších“ dnů
![]()
Takže milé baculky - držme si palce, že když už nehubnout, tak alespoň nepřibírat (což se samo těhulínek netýká).
sanynka
Leilo mě šlo všechno taky do bříška a mám teď ooooooobrovskej balon a na zbytku těla vůbec těhotenství není vidět.
Já jsem dlouho dávala krev na transfusní stanici a tam jsem si vždycky užila, protože hubený holky od tam vyhazujou. Na dárcovství musí být nějaká minimální váha. Takže tam vždycky sedím a potutelně se usmívám.
Tak si to tady pročítám a ani envíte jakou mám radost kolik nás je:-) Hele brzo budem an světě třeba jenom my:-D my baculky.-)Musíme si ty hubené kamarádky trošku vykrmit:-D cobychom my hubnuly,, at´oni přiberou. Hele umíte si představit ten nájezd baculek na jendo koupaliště,, Hih dneska semi otom bude zdát a smíchy se počůrám jemi to jasné hihi
Já se taky kolikrát když du do postele stydím pře dpřítelem a říkám si jejda chudák ještě že mě nevidí mojima očima
.toby utekl ! No třeba ne
. Asi máme vážně štěstí na chlapy , kterým s eto líbí .Kdyby se jim to nelíbilo určitě byse ozvali. Oni si chlapi do huby envidí.
Jinak když mi třeba přítel řekl máš nějaký hubenější nohy. No fuj coti ej?, HIH nevěděla sem jestli ho mámr adostí obejmout nebo nakopnout hihi. NOJO já chtěla vždycky hubnout a jak sem zhubla tak sme slyšela jen coti je?? nejsi nemocná?? Vypadáš nějak divně.hahaha to je vtipné, že,? já a hubená najdete mojí fotečku na http://lide.cz/pravaenergit
To jsem prosím já a to tam jsou jen ftoky které ještě dokáží hodně zamaskovat ![]()
Hele boj s tlouštˇkou je celoživotní boja já toř ekla i svému doktorovi je tam unás na záskok za doktorku. Otevřel kartu a řekl mi ještě se léčíte z obezitou??(byla sme jako dítě v lázních na zhubnutí, když sem neměla ideální váhu dle me maminečky:-) Řekla jsem mu anod ělám přibrala jsme pět kilo , jen s eusmál a řekl mi.ALE MI NEPŘÍJDETE NĚJAK TLUSTÁ. Jejda holky já myslela že ho zulíbám, to zní krásně od doktora já tam chodila s takovým studem a když mi to řekne doktor,? hned sem mu musela říct že je hodnej, že tohle sem potřebovala slyšet a že mi udělal radost .
Ale to jsou jen takové chvilkove vzplanutí štěstí jinak se za sebe stydím pořád. SNAD TO PŘEJDE.
tak papa baculky já musím na kutě ráno mi přijedou matrace obědnané promě a přítele do 110KG hihihi
a odpoledne jdu an prohlídku k doktorce měli bymi dát těhu prkazku tak namě myslete mám strach papapapa
Hele, Pperlo,
ty jsi živý důkaz toho, že baculky jsou krásný.
. Ty jsi prostě krásná ŽENSKÁ. Máš oči přes celé oči
. Žijem holt na blbým místě, třeba v Africe by se o nás porvali…
. No a tvůj přítel je kus chlapa, takže spolu celkově ladíte. Asi jako já se svým mužem, on taky není žádná hubenina, takže před ním se vůbec nestydím. Myslím, že správný mužský na babě neocení zas až tak rozměry a tvary, jako to, že je ženská dobře naladěná, má správný šmrnc a nenimrá se v tom, co s láskou navaří.
. Jen to koupaliště
. No ale uznej, že je to skvělý nápad, myslím, že by tam bylo narváno!!!! Tak uděláme něco v rámci sev.Moravy, jo?
Tak měj hezký sny a raduj se ze své nové průkazky!!!! Dobrou noc, M.
Ahoj holky. Já asi trhám rekordy. Před těhu 64, na konci těhu 91 kg, dobrý, ne? Dietím o sto šest, protože už nekojím. Nemáte nějakou dobrou dietku na vyzkoušení?Já zatím praktikuju jen tu nežrat, ale je dost drastická.
Mi funguje ještě líp NH dieta (nežrat + hýbat se) - ta je sice superdrastická.
, ale mizí líp ta třaslavá místa.
Ahojky,
jsem taky baculka,před těhu docela ucházející ,v těhu jsem nabrala 17kg ![]()
8slezlo po porodu a za rok kojení nešlo vůbec nic dolů,naopak to mělo tendenci narůstat..Pořád s kily různě bojuju ale hlavně jsem Vám chtěla napsat motivaci ke cvičení.
Nikdy jsem nebyla cvičící typ,max.míčové sporty.Teď jsem se rozjodla něco pro sebe dělat a chodím na aquaerobic a CHYTLO MĚ TO ![]()
Už mi to 1× týdně nestačí a budu kombinovat ještě s Pilates+Pilates ve vodě.
Opravdu to zkuste,já jsem nadšená!!
Baculkám ZDAR ![]()
Gabka
Gabko, kde je v Ove aquaerobic? To me zajima - vsak vis proc ![]()
Lesina
Makina teda děkuji seš hodná taková lichotka hih
.
No včera sme byla u doktorky mimisek roste dobře, jen je o týden mladší asi řekla že tak ěnjak čtyři dny, tak to zatím měnit nebudu až si bude ještě jistější:-). V pátek jdu na odběry. Ne na odběry tuku bohužel, ale na odběry krve hihi ![]()
No ty jsi taky ze Severní Moravy???? zatím ahojky všem baculinkám
nezkusena_mamina
jen v sobě najít tu odvahu co prolomí ten stud, že?, to je nejduležitější:-).
Je mnohem víc horších věcí. Například jo?? Když sme chodila ještě na učiliště(jsem kuchař-číšník) a měla jsem jít na první praxi a bylo mi řpikázano vzít si krátkou sukni. Měla jsem stoho děsné trauma že mám tlusté nohy, že budu všem jen pro smích a nevím co ještě. Šla jsem z učiliště a celou dobu jsem tak stresovala. A víte co?, proti mě jela holka na vozíku. Mladá holka na vozíku.Uplně mi stuhlo a řekla sem si prosímtě s evzpamatuj ty máš tlusté nohy,a le můžeš chodit coby ona dala asponˇza tyhle zdravé nohy. Zní to hnusně ale tehdy sem byla ráda, že jsem jí potkala.leželo mi to ještě dlouho v hlavě. Vlastně když ěm chytne mindrák vzpomenu si vždycky a když má někdo blbé kecy i bratránek třeba rýpne u bazenů ale jen tak ejmně, jen brácha domě šije hnusně on je totiž bezcita a jeho holky sou modelky(anorektičky) .
tak to jsou chvíle kdy jim řeknu sem tlustá, ale zdravá .