Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ppperlo,
tak jsem vás našla!
Hurá, nejsem v tom sama! I když já si to nikdy nemyslela, jen v nejhlubší depce.
Váhu říkat nemusím, že ne? ![]()
Už jsem pozadu, ale musím reagovat na Rysulku - vztáhla sis to špatně!
Mám pocit (já to tak pochopila), že to bylo myšleno na ty kozy, které opravdu s 50-60kily pořád melou o špecích na břiše apod.
Nějak si špatně vybírám kámošky, protože mně to dělají skoro všechny a DĚSNĚ mně to leze na nervy!
Vždyť mně tím uráží!
Takže sklidni hormon, Ryšulko, s maminkovskýma povinnostma má tloušťka nebo hubenost málo společného.
Holky, díky že jste.
Ahoj a pište.
Zu ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat holek, co už mají těhu za sebou - jsem ve 22tt a pořád příliš necítím pohyby - může to být tím, že je mimo dostatečně „obalené“ vlastně mnou?
Co myslíte? Díky, už jsem z toho nervozní, i když na kontrole a UTZ je zatím vždy vše v poho.
Ahoooj.
Může, určitě, pokud se ti ukládá tuk na břiše, prokopat se přes vrstvu sádla je fakt fuška
… ale možná je cítíš, takové jako předprůjmové lechtání/bublání v břiše, to je mimísek.
Jsem taky baculka. Je mi 32 let. Čekám třetí mimi a začínám na rovné 100. Zatím jsem 18+3 a nepřibrala jsem nic - hurááááááá.
Při holkách jsem přibrala 21 a 19kilo. Je fakt, že jsem je do půl roku shodila, ale po skončení kojetí ty potvůrky naskákaly znovu.
Jsem zvědavá jak to bude teď.
S těma pohybama to bude asi fakt horší. Taky mám na bříšku „špeček“, tak se mimi bude muset víc snažit, než se ozve. ![]()
Krásný večer moje drahé kolegyně
,
to ani nevíte, jak jste mě potěšily, že nejsem sama. Teda já vím, že nejsem sama tlustýna, ale opět se mi potvrdilo, že je nás dost, jsme vtipné, šarmantní a skvělé i našimi kily navíc.
První těhu při výšce 162
počátek 72 kg - konec 93,5 - po odchodu z porodnice 82, Vojta měl 4,20 kg
Následovaly diety, cvičení, sebetýrání, skončila jsem na 54 kg, kosti trčely všude, prsa nikde, ale pořád jsem měla pocit, že mám děsný špeky
Magorka, no
![]()
Pak jsem poznala mého druhého manžela a poznala jsem, jaká je radost vařit pro chlapa, kterému chutná. Taky jsem začala být víc v pohodě, takže kilíčka se vrátila (mrchy jedny
) a kdyby jen to, vzala s sebou i nějaké kamarádky navíc. Takže :
Druhé těhu (stále stejná výška
)
počátek 85 kg - konec 117 kg (ano, čtete dobře) - po odchodu z porodnice 95 kg a ty se mě drží jak helvétská víra. Při těhu jsem se staršně zavodnila, měla jsem děsné otoky, ale jinak bylo všechno v pohodě. Anička se narodila s váhou 4,07 kg.
Takže se vtírám k vám do klubu
A mám prosbu - nemohlo by to koupaliště být někde na půl cesty mezi sev. Moravou a Plzní
![]()
Ryšavka - fakt se výraz hubená jako koza normálně používá. A nikdo nepsal ani slůvko o tom, že hubené jsou horší matky. To ani omylem. Naopak, na nás silné je ze všech stran vyvíjen nátlak, abychom zhubly. A že by žádná hubená nikdy nenadávala tlusté? Ty pohrdavé pohledy a špity špity koukej jak ztloustla, to je hnus............, tak toho si od hubených, co musí pořád držet dietu užila celkem dost. Ale neřeším to. Nebuď vztahovačná a buď v pohodě
![]()
maxik, Tanísek - ahooooooooj holky, kde já vás všude nepotkám
. Tanísek - ty hubená s kozama
jedna ženská, koukej vypadnout, v téhle diskuzi nemáš co dělat
. Když jsem tě viděla v ZOO v té sukýnce, dostala jsem z tebe komplex
![]()
leila - určitě se ti bříško vykulí, neboj ![]()
dido - mě docela zafungovala dieta JJP (jez jen půl) + cvičení
zu - což o to, já jsem pohyby cítila celkem brzo, ale než je přs špíčky ucítil i manžel
. Neboj, jestli je podle UTZ všechno v pořádku, dočkáš se kopančků taky
.
Ahoj Pperlo , jsem ze SM, Frýdlant n.O. A ty? Odkud u Opavy? Já jsem se tam narodila! (to mě poznamenalo navždy
)
Zu , já myslím, že s těmi pohyby máš pravdu, prostě miminu dá větší práci se prokopat
. Ale aspoň je mu tam teplo
.
Když jsem chtěla u druhého těhu vědět pohlaví, tak mi pan doktor řekl, že teď to nejde, že mám silnou břišní stěnu
.
Věrko , to svoje koupaliště jsem ještě zdokonalila: My tady z diskuse si pronajmeme někde dům nebo chatu s bazénem na trase Sev.Morava - Plzeň a tam si uděláme super týdenní dovču, děti všechny a manželé nad 90 kg budou mít vstup povolen
. To si užijem!!!! M.
Ahoj, tak na tu dovču se hlásím-i s manželem ten má 126 kilo, ale zase má 2 metry takže to není tak strašný, ale to nevadí počítá se jen váha, ne?
![]()
Zu ahoj holka
Když vidím fotky v říjnu 2006 tak si říkám, že tam ten můj problém ani vytahovat nebudu že tam spojence nenajdu a ono jo
Tak já mám teda břicho pořádný, ale kopanečky docela cítím. A už celkem brzo na první těhu někdy od 17+3. Akorát manža je moc necítí přes tu vrstvu, ale včera jsem koukala na břicho a vždycky když kopne, tak je to i vidět, takže bude muset koukat a ne sahat
![]()
S tím pohlavím a doktorem
Já měla naprosto to samí. Ptala jsem se a on říká…no vy máte silnější podkoží, tak je to hůř vidět
to samí bylo i když jsem chtěla fotku. Alespoň že jsou takový gentlemani a neřeknou nám to na férovku co? Mám jednu kamarádku co je těhu naprosto stejně se mnou a má stejný problém. Tak se tomu spolu vždycky tlemíme jak nám to říkají opatrně
![]()
No a jinak původně jsem sem šla s depkou. A když jsem si to zase přečetla tak je milíp. Včera jsme seděli s tchýní před barákem na lavičce a šla kolem nějaká její kamarádka a bavili se. Pak jí říká že čekáme miminko a ta ženská prej …no koukám, koukám…Přitom na mě ještě není skoro nic vidět! Tak jsem se nasrala a šla jsem se na sebe kouknout do zrcadla a je to fakt děs! Jak se zvětšuje to břicho pod tou vrstvou tak mi posunuje ty špeky jakoby dopředu a vypadá to příšerně. Navíc mám břicho pořád rozdělený do dvou pneumatik místo aby se už zacelilo
No tak jsem z toho byla špatná. Navíc teď mi doktor řekl, že musím ležet, tak mám strach z přibírání.
Jo a taky to jsem byla v 9 týdnu a jedna paní ve výtahu mi řekla-já se pořád ptám tatínka kdy už bude dědeček a on mi pořád nic neříká a vy už jste takhle pěkně kulaťoučká-myslela jsem že jí zakousnu ![]()
Tak omlouvám se za délku ale potřebovala jsem se někomu vykecat ![]()
A zase otázka. Myslíte že když jsem ve 22 týdnu a přibrala jsem zatím asi 1 kilo nebo někdy jsem pořád na svém, tak že mi hrozí ještě třeba těch 15 kilo navrch? Můžu to ještě dohnat? Někde jsem četla, že nejvíc se přibírá mezi 4-6 měsícem a pak že se to má stabilizovat. Kamarádka zase nejvíc přibírala od 6.Tak jak to je?
Ahojte!
Leilo,já jsem na tuhle debatu přišla včera no a na naší domovské o svém obvodu raději mlčím, chápeš, ne? ![]()
Vážně jsem jiná kategorie než vel.38 apod.
Břišo je na mně naštěstí vidět,ale chápu Tě s těma narážkama o těhu - já zase musám vysvětlovat, že jsem teda jako teprve v pátém - raději to už volám dopředu, ať si ušetřím pozdější trapasy.
Ty kopanečky Ti závidím - no nepotěšilas mně. Máme doma stetoskop, tak poslouchám Julindu jím a něco slyším vždy, ale mám strach, že už si ti fakt vsugerovávám a jsou to střeva. ![]()
Tak zase musím říct, jsem moc vděčná za tuhletu debatu, ale pište sem víc!
Pěknou neděli všem!
Zu
Zu tak já tam teda taky nedávám obvod bříška a rozhodně si ho tam nebudu fotit
![]()
S těma pohybama neboj, hlavně když cítíš něco. A nejdůležitější je, že je všechno na UTZ OK.Mě nejvíc kope po jídle. Tak si něco vem, počkej tak 10 minut a lehni si na záda. Určitě se ti taky ozve. A když se mi neozve ani takhle, tak do něj začnu šťouchat dokud se mi nepodaří vyprovokovat
A většinou podaří.
Ahojte.
I kdyz terminem patrim do jine diskuze, tak proporcema patrim k vam
. Bricho mam taky porad rozdelene na dva dily i kdyz uz bych cekala, ze v mem pokrocilem tehu se spoji v jedno krasne velke kulate brisko. Asi ne. Ja si myslim, ze se nemame ani za co stydet, po porodu budeme mit sanci poradne zhubnout. Pry to jde samo
. nevim, tuhle zkusenost nemam, zhubnout se mi nikdy nepodarilo.
Hlavni je, ze je nam fajn a mimiskove jsou ok.
![]()
Ahojky baculinky, Zu ahojky sem ráda, že jsi to tady našla:-) . Nenní to tady dlouho, ale rozjelo s eto tady supper. Na začátku sme si říkala, že mi odepíšou tak tři holky podle fotek co sem viděla , ale koukám že baculky sou zašité někde a tedˇvystrčili růžky. Je to dobře jsem zato ráda. Člověk to nesmí brát jako problém, ale jako přednost:-). a bude fajn.Mylsím si , že byhcom byly všechny spokojené se svou váhou, kdyby nám to to vychrtlé BARBÍNKY nedávali najevo, že nejsme podle jejich gusta, ale kdo říkal že byhc ta vychrtlá Bárbí chtěla být a že jim závidíme, že?,:-D Upřímně řečeno baculka, která se vtom umí nosit a je si sebou jistá mi příjde mnohem víc krásnější než kdejaká zmalovaná figurka. My už chlapa nijak nezaskočíme když sme baculky -Spíš jedině překvapíme zhozeným kilem, ale chuděrky ty hubené co přiberou a chlap třeba nemá rád baculky. To je nezávidění hodná sytuace nemyslíte???Mějte se hezky ahojkyyyy
Makina já bydlím u Opavy , ale taky spíše v RADKOVĚ u Vítkova taková Vesnička. V opavě sme žili, ale s rodiči sme se už hodně dávno přestěhovali. A jsem ráda. Je fajn žít na vesnici. Hlavně prod ěti
a do města se kdykoliv dostanem, takže žádní balíci tady nejsme:-) papapapa
jo a už nemám 86 kg , ale 87 . jejdááá:-) fakt sem zvěavá načem zkončím jak porodím hihi, ale jsme tedˇpoprvé v klidu pořád sem se stresovala váhou když sem nebyla těhotná a honila sem se za zhozením deseti kil už pro lepší pocit:-). Tedˇsem těhotná a neřeším váhu v těhotenství s epřibere tomu se neda uniknout papapa
Ahojky. Máme stejný problém s pohybama. Jsem 18+5 a cítím jen takové něco. taky poslouchám stetoskopem
. Připadám si jak blb… ![]()
Sice už čekám své třetí mimčo, ale nervózní jsem jak sáňky v létě.
No snad se už konečně mimi projeví…
Zdravím všechny
Benjulko,
já už jsem ale 21+5! ![]()
Ale zase je to první mimo. Já nevím, jestli volat doktorovi - kontrolu mám až za 14 dní. Ach jo. Nechci plašit, ale zase nevím…
No snad se brzy projeví a jsem jenom hysterka.
Holky mějte se fajně a s chutí do nového týdne!
S takovým počasím to ale jde líp se mi zdá.
Zu
Za zavolání nic nedáš…
Pro klid duše bych brnkla, no co, tak Ti může říct, že plašíš a co?
Věřím, že je u tebe vše O.K., tak držím pěstičky. ![]()
papa