Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHOJKY,
JÁ JSEM A BYLA JSEM BACULKA. PŘED OTĚHOTNĚNÍM JSEM MĚLA 90 KILO. KDYŽ JSEM ŠLA RODIT, MĚLA JSEM 105 ![]()
PŘIBRALA JSEM TAK AKORÁT. MOJE VÝHODA BYLA, ŽE JSEM NEMĚLA TAKOVÝ TY TĚHU CHUTĚ. PROSTĚ JSEM SE DRŽELA.
AKORÁT KE KONCI TĚHOTENSTVÍ JSEM MĚLA VYŠŠÍ TLAK, JINAK NIC.
tak to u mě nejste žádné „baculky“
já před prvním těhu měla 91kg - skončila jsem na 99kg (malý 4,20kg)
při druhém těhu to bylo už 95kg - skončeno na 105kg (malá 3,5kg)
A třetí těhu - začátek na 98kg - konec na 108kg (a to měl malý 4,55kg).
No a dneska mám o dost více, než když jsem začínala..
žádnou dietu ani výkrmnu jsem nedržela, jedla jsem normálně jako před tím, takže když se to „nepřehání“ s jídlem, myslím, že obr přibírání snad nehrozí…
Věra
Ahoj,
tak u mě to bylo: 65kg-93kg
81kg-98kg
93kg-98kg
96kg-104kg
Bývala jsem štíhlá holka, kde jsou ty časy. Ted mám 97kg.
Ahojky,ja som teda baculka nebyvala ale rok po porode baculka ostavam
Pribrala som 28kg
a s vahou som dohanala svojho muza
Lekar ma stale varoval,ze budem mat ku koncu tehu vysoky krvny tlak.Predpoved mu nevysla a ja som bola uplne v pohodicke.Teraz mam 65kg ziadnu dietu nedrzim,stale kojim a vaha pomaly ide dole sama.Este 8kg a budem spokojnaAle myslim,ze mojej vychrtlej postavy aku som mala pred detmi sa uz nedozijem(48kg)
Prajem krasne tehotenstvo a krasne zdrave miminko.pa pa
Ahojky,
nikdy jsem nebyla nějak štíhlá, ale vylkoženě velká baculka také ne - vždy mě „krášlilo“ ženské pozadí.
Měřím 175 a těhotenství jsem začínala na 82 kg, na konci těhotenství jsem měla 94 kg a teď co jsem na mateřské, tak jsem přibrala ještě 6 kg. ![]()
Plánujeme druhé mimi, takře hubnout budu až pak.
Držím palec každé baculce jako jsem já. ![]()
Tak já u pravního těhu začínala na 58kg, končila na 76kg.
A druhé těhu po 6 letech jsem začínala na 72kg (nějak mi ty kila po porodu zůstaly, nebo co
) a teď mám 86kg. Úplně se děsím, co bude potom, ale musím s tím něco udělat, aby mě náhodou manžílek nevyměnil za nějakou hubeňourku ![]()
Ahoj,
myslím že je hodně individuální, jak tvoje tělo reaguje na hormony. Já jsem měla ždycky sklony k baculatění/prdelatění
, ale omezovat se prostě neumím a jídlo mám ráda.
![]()
Před těhu 76kg (170cm)…po otěhotnění jsem zhubla 3kg (bez nevolností a omezování) a dnes mám 86kg s dvojčaty
…a že jím normálně to si piš, mám permanentní hlad. Přibírání se navíc teď zpomalilo, takže to vidím ještě tak na 2kg. Hlavně se ti psychika nesmí zvrhnout v to, že jíš za 2, ale jíst fakt normálně.
Cami + 2prcci 36tt
Ahojka já sice baculka nejsem. Těhu jsem začínala na 62kg při 162cm vyjela jsem na 81 (je to moc?) a měla jsem vysoký tlak už od začátku těhu 140/95 - 100. Teď mám již 60kg a tlak mi spadl kde jsem ho ještě nikdy neměla - 120/60 - 65
Moc Ti přeju pohodové bezproblémové těhu a porod ![]()
tak já tě možná potěším. já jsme přibrala jen 6kg, prootže jsme jedla pořád stejně, žádný přejídaní a pak jsem jela s porodnice o 10 lehčí,takže vlastně jsem ještě 4 zhubla a pak další kila jsme zhubla ještě do půl roku-lítání a kojení..... ![]()
teda to mám radost kolik s etady sešlo ženských pořádných ženských. ANi nevíte jakej mám supper pocit stoho jak to čtu. pořád mě to nějak trápilo. Jdu deváteho ted´v pátek na prohlídku a mám dostat svůj těhu průkaz pokud bude vše jak má. a tak sem se děsila i toho, že vejdu na váhu a doktorka třeba spadne do komatu, nebo tak.u každé co jsme četla, tak se asi vyplnilo, že baculky moc nepřibírají. protože jediná kdo přibrala nejvíc byla nevzpomenu si na nick, ale ta co byla hubenˇounká a pak přibrala 28 kg. jinka vlastně baculky přibrali maximálně 12 kg což je krásné, toby mi taky stačilo snad se to vyplni.žese hubne při kojení sme slyšela od holky co tak vážně zhubla. asi jak který človíček. každej to tělíčko má asi jiný
.Jste moc hodné, že jste mi napsali. dneska budu krásně usínat. A nebojte to zhubnete já si taky říkám, že po mimču se nato vrhnu , ale jen jestli si to neříká každej a skutek utek, že?? hihi hele chlapi nám neutečou. vždytˇhubeným holkám zdrhají za baculkama. tak kdoby od baculky utíkal. ten můj miluje jedině baulky. vždycky sem žárlila na hubené. ale ty se mu hnusí. a tak já teda žárlím na pořádné ženské krev a mlíko:-). a on žárlí na všechno hihi (bezduvodu) asi semu zdám tak atraktivní, žebych oslnila kde koho:-).a proto ho tak miluju hihihihi
jinak máte nádherné děti strašně nádhernéé miminečka. doufám, že má tlouštka zaviní že budu mít taky tak krásné a dzravě vypadající dítkaaa. jaj už se těším
Hlásím se do klubu baculek! ![]()
Váhu radši nikde neuvádím, ale BMI 33 před těhu mluví za vše… snad jen, že jsem zatím přibrala 6 kg, baculky prý přibírají míň než ty hubený kozy. U nich si tělo dělá tukové zásoby, aby mělo z čeho tvořit mlíko. Nevím ale, co je na tom pravdy…
A taky bych zfackovala holku, co má 40 kilo i s postelí a že prý musí držet dietu, protože přibrala 0,5 kg…
Moje první těhotenství jsem začínala na 76kg, a to jsme vysoká 170cm.
Druhé těhu jsem začínala na 68kg. Nějak se mi po porodu obrací metabolismus. Nyní jsem o 16kg těžší, minule jsem nabrala 20kg. Uvidíme, jak mi půjdou dolů.
Ahoj holky docela by mě zajímalo, jestli jste tady některá taky baculka už předtím, než jste otěhotněli. Já jsem baculka. A chtěla bych se optat třeba jak to je s přibíráním u baculek, a jestli to třeba není nijak nebezečné nebo tak. Já mám totiž na výšku 165cm 86 kg:-/ jsem an začátku těhotenství ještě jsem nic nepřibrala.Ale vím, že to příjde, tak ěnjaké rady nebo nej tak slůvko ahojky