Balet - představení s dětmi

164
24.11.14 19:23

BALET představení s dětmi

Dobrý večer, prosím, napište kdo máte dobré a kdo špatné zkušenosti z návštěvy delšího představení. Ráda bych navštívila s dcerou (5 let) balet. Nevím kam jinam než na Louskáčka či na Šípkovou Růženku ze současné nabídky ND. Kam stojí za to si sednout, abychom si zachovaly trochu soukromí a aby bylo dobře vidět? - v kině to děláme tak, že sedíme na kraji. Máme za sebou pár návštěv kina (cca 90 min. představení), 1 cirkus (take cca 2 hodiny), ale to se asi moc srovnávat nedá. Lze se na to nějak připravit - nevíte o nějaké hezké interpretaci toho děje Louskáčka, aby jí to bylo třeba bližší a nemusela jsem jí to komentovat slovy „uvidíme“ já nevím" apod. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.11.14 19:29

My sme boli na snehulienke, slecny 2 a 4 roky, a boli nadsene, uzili si to a ze vraj pojdu zase.
Bolo to predstavenie o troch jednaniach po pol hodine. Dali to v pohode z bocnej loze, akurat ta starsia 10 minut pred koncom zacala byt unavena, nastastie sa akurat tou dobou baletaci rozbehli do salu a tak to este do konca bolo natolko zaujimave, ze sledovala co sa deje.

Jediny problem co som mala bolo vlastne dotiahnut tu dvojrocnu bez kocika MHD cez cele Brno domov… to uz tazko nedala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.14 19:32

Ale zabudla som povedat, ze netusim kde som prisla k decku, co si v dvoch rokoch capne na chodnik pred dvojicu huslistov a po 15 minutach ju s revom ‚divat‘ musim tahat domov prehodenu cez plece, lebo z kocika vystupi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
24.11.14 19:49
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale zabudla som povedat, ze netusim kde som prisla k decku, co si v dvoch rokoch capne na chodnik pred dvojicu huslistov a po 15 minutach ju s revom ‚divat‘ musim tahat domov prehodenu cez plece, lebo z kocika vystupi :think:

To je ale fajn „překvapení“, když se u dítěte projeví múza už tak brzo - naše malá miluje Lord of the dance, písničky z toho představení (ty instrumentálky) poslouchala i v autě od začátku do konce a komentovala jaké¨je k tomu představení,… tak si říkám, že by snad i ten balet zvládla - každopádně díky za odpověď!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.11.14 19:54

@HeHo Já cca v 5 letech byla na baletu a od té doby jsem asi deset let odmítala chodit do divadla, protože jsem se bála, že tam bude jen někdo mrskat nohama a žádný povídání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
24.11.14 20:03
@Slečna Ferka píše:
@HeHo Já cca v 5 letech byla na baletu a od té doby jsem asi deset let odmítala chodit do divadla, protože jsem se bála, že tam bude jen někdo mrskat nohama a žádný povídání ;)
:-) hmmm, tak to fakt ne, to bych obětovala prašule a mizíme… já viděla Louskáčka taky, ale bohužel nezanechalo to na mě stopy, bylo to se školou, nevím kolik mi bylo a nepamatuju si vůbec NIC.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.14 20:03

Tak moja prva navsteva divadla (alebo aspon prva, na ktoru si pamatam) bolo tiez baletne predstavenie ‚z rozpravky do rozpravky‘ :think: Akurat teda na mne to nezanechalo ziadne nasledky, na hudbu som hlucha a rytmus mi nic nehovori…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.11.14 20:05

@Bábi Zlopočasná Jo, Z pohádky do pohádky to bylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
24.11.14 20:06
@Slečna Ferka píše:
@Bábi Zlopočasná Jo, Z pohádky do pohádky to bylo ;)

Vida a zrovna takový název, od kterého bych čekala, že to bude mít děj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.14 20:10
@HeHo píše:
Vida a zrovna takový název, od kterého bych čekala, že to bude mít děj…

Nam k tomu rozpravali… teda, bolo to o troch dejstvach, na zaciatku dejstva nieco povykladali, a potom sa tancilo. Ale pamatam sa len na princeznu jak baletila so zlatou loptou okolo studne :oops:… a zabaka…

Ale k tej snehulienke som musela deckam vykladat ja sama… este ze sme boli v tej lozi :andel: a na predstaveni pre skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
24.11.14 20:16

Balet mi pro děti přijde těžký a nezáživný, špatný na pochopení, začala bych dětským muzikálem. Babička byla loni s dcerou na Kapce medu pro Verunku a nadšení veliký, před tím byla párkrát s druhou babičkou na lední revue Sněhurka apod. Letos se chystají na dětský muzikál znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.11.14 20:24

Loni jsem byla se synem - čersvě 6 let na Vánočním příběhu v ND a byl nadšený, na konci tleskal a tleskal a chtěl by jít zase. Ale byla tam s námi i kamarádka s 9-letou dcerou a ta byla otrávená už před přestávkou, takže fakt záleží na dítěti. Mně se líbily barevné kostýmy, myslím, že to děto zaujme víc, nez např. Labutí jezero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
24.11.14 20:55

Náš 4 letý sledoval louskáčka doma v televizi - a hrozně se mu to líbilo. Takže jsme si také říkali, že bychom o Vánocích šli do divadla. Kdysi jsme byli na Louskáčkovi v ND právě na Vánoce a divadlo bylo plné dětí. Doma u TV jsme mu průběžně vysvětlovali děj. Docela dlouho u toho vydržel i čerstvě dvouletý… :palec: Také bych šla do lóže.

Tak zkuste domácí předpřípravu - pouštěli jsme z youtube…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
24.11.14 21:06

Souhlasím Levandule, tu přípravu to určitě chce, presto to vydařenou návštěvu nezaručí -vím, že kdyby to bylo představení na hodinu půl dítko udržím, ale takhle nevím :roll:… je tam přestávka, tak to ještě se rozmyslím, proberu to s ní. Uvažovala jsem i nad tou Šípkovou růženkou… není tu někdo kdo by ji viděl s dítkem??? Ostatním díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
24.11.14 21:21

My budem začínat Kouzelnou flétnou upravenou pro děti (Brno) s tím, že trochu doma posloucháme Mozarta a děti jsou u vytržení, že komponoval už v jejich věku. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí