Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Dory22 TADY máš přesně napsané jak to funguje.
Podle mě normálně můžeš tak jen vyzvedávat, že je to služba pro eshopy
ale třeba se pletu, každopádně kamkoliv jsem se koukala, všude píšou vyzvednutí balíku, ne podání..
Zkus se zeptat na poště.
Do balíkovnyje jen služba přes smlouvu, ale můžeš poslat balík na poštu, s elektronickým podáním a zákaznickou kartou vychází velikost S na 89 Kč.
Děkuji za info.
Já právě taky četla, že je to na smlouvu a pro eshopy.
Paní to chtěla poslat takhle, ale domluvila jsem se na kompromisu a pošlu přes zásilkovnu.
Pravidla v Č. poště jsou jak za Franty klacka, tohle mě nepřekvapuje, víte třeba, že vám pošta, pokud vás nezastihne doma, může nechat balík u souseda, tedy pokud je na stejné adrese. V praxi to znamená, že pokud bydlíte v paneláku a je tam 100 bytů tak to pošťák může dát komukoliv z nich a to aniž by chtěl OP, stačí podpis, takhle jsme přišli o balík a přesně tak znělo vysvětlení pošty.
@Tan79 píše:
Pravidla v Č. poště jsou jak za Franty klacka, tohle mě nepřekvapuje, víte třeba, že vám pošta, pokud vás nezastihne doma, může nechat balík u souseda, tedy pokud je na stejné adrese. V praxi to znamená, že pokud bydlíte v paneláku a je tam 100 bytů tak to pošťák může dát komukoliv z nich a to aniž by chtěl OP, stačí podpis, takhle jsme přišli o balík a přesně tak znělo vysvětlení pošty.
Tak si dejte vyloučení příjemce souseda.
Většina doručovatelů to nedělá, to už musí být hodně velká zásilka, že ji nepoberou, nebo to dávají lidem o kterých ví, že se s adresátem znají.
Ale tohle není nic tajného.