Bály jste se výchovy dítěte? Jak to zvládáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
24.7.14 17:14

@Halibar jako bezdětná je logické, že máš takové myšlenky.. až budeš mít děti tak uvidíš, že to neni tak dramatické..
Ono děti zlobí, ale nezlobí pořád- teda snad takové neznám, co by fakt bylo takové, že by bylo fakt nějaký spratek.. Jsou chvilky kdy zlobí a pak prostě jsou hodné.. To, že občas vidíš, nějaké situace - podle tebe nevychované, jsou spíš běžné, z kterých děti vyrostou- většinou..
jediné co mě se teda nelíbí a dost za to slovně vynadám klukovi, je mluvení na staršího - mě, tátu, babičku.. Nelibí se mi, když jsou děti drzé na starší tím stylem, že si dovolí jich pomalu poslat někam a i malé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
24.7.14 17:25

@berry4 tak toho se bojím samozřejmě taky :) a už máš větší dítko, tak je jasné, že už uvažuješ takhle. A děkuji, že se ti přijdou moje úvahy zcestné :potlesk:

@kvaček za chvíli bezdětná nebudu :) a já teda nevím, ale já, když jsem byla malá, jsem si nedovolila řvát na mámu uprostřed obchodu JÁ TO CHCÍÍÍÍÍ DOKUD TO NEBUDE V KOŠÍKU, TAK SE NEZVEDNU, slečinka ležela u sladkostí v obchodě na zemi.
Já vím, že je to extrém a že to už je většinou chyba rodičů… a taky se mi nelíbí, že děti neumí ani poprosit, poděkovat, pozdravit. Opět neříkám všechny, ale vidím to čím dál častěji.
Samozřejmě, že když se narodí, už nebudu mít na takové zcestné úvahy čas, že se začnu řídit instinktem… jen jsem chtěla vědět, jak to máte vy, ostatní, zajímá mě to a chtěla jsem si o tom něco přečíst :)
Děkuji všem za odpovědi,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 17:27

@Halibar já třeba taky ne, protože moje máma by mě pěkně sprdla.. teď jsem v jiné diskusi psala, že zvýšení hlasu prostě uznávám.. Já toto znám taky, ale většinou od vysvětlovacích maminek.. tíms i samozřejmě naběhnu, že třeba uznávám řvaní, a fyzické tresty, ale spíš jde o to, že když něco provedou tak třeba několikrát vysvětlují a dítě na ně hází kakaáč
manželovi to jednou kluk udělal, ten ho prostě vzal jak pytel a prostě vynesl z obchodu, vrátil všdechno z košíku, posadil do auta a jedem. naštěstí jednou je mu 5, tak snad už to neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
24.7.14 17:32

@kvaček tak zálaží na tom co bereš jako fyzický trest, když ho ťafneš po zadečku, je to v pořádku, ale to jen v případech, kdy už to přehnal. Mi mamka vždycky všechno vysvětlovala. O všem se mnou mluvila, i s bratrem a ani jeden jsme scény u Kitkatů nedělali. A to jsme sladké moc nejedli :D
Asi je fakt každé dítě jiné :D
Já žiju v Německu a tady mi děti přijdou strašně rozmazlené, víc jak v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 17:34

@Halibar mě taky vysvětlovala, ale jednou ne x krát..jednu věc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
24.7.14 17:39

@kvaček no, ale divím se, že jsem nevyváděla, jsem strašný cholerik :D
Nejmladší bratr je o 8 let mladší ode mě a naši to s tou výchovou nezvládli. Opravdu, není schopný ani poděkovat za oběd, nebo pomoct, ani prostřít nedokáže. Po několika měsících jsem byla s manželem u našich a doslova jsem se styděla. Já, těhule na návštěvě na víkend, pomáhám mámě s domácíma pracema, protože je na to chuděra sama (otec a starší bratr celý den v práci a o víkendech na zahradě), bratr celý den u PC, manžel pomáhá chlapům se dřevem na zahradě a bratr si sejde dolů a neřekne ani bů, jenom ZA JAK DLOUHO BUDE OBĚD, UŽ MÁM HLAD! Je mu 15 a naši to zanedbali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.7.14 17:41
@Halibar píše:
Ahoj slečny a paní :)
Hodně by mě zajímalo, čeho jste se nejvíce bály, když jste měly začít vychovávat dítě? Kdy jste se začaly obávat, měly jste pochybnosti? Jak vidím ty děti okolo sebe, jak jsou neposlušné, rozmazlené a nevychované, mám strach, že to taky nezvládnu.
Kde jste braly inspiraci na výchovu? A jste spokojené s výsledkem? Jak vidím, kolik teorií a názorů na výchovu dítěte je, co když si vyberu tu špatnou?
Hrozně se na své dítko těším, ale jak se ten porod blíží, nebojím se porodu, ale toho, co bude po něm :(
Dáváte na rady zkušenějších, kterým věříte, o kterých víte, že dítě dobře vychovali? Nebo se řídíte vlastním instinktem? Děkuji za zkušenosti a názory :)

Snažím se řídit svým vlastním rozumem a jak se mi podaří výchova, to můžu posoudit až když budou děti dospělé osoby.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
24.7.14 17:53

@Halibar
Já jsem se vůbec nebála, tak nějak mi nedošlo, že porodem to teprve začíná. :lol: Řídím se instinktem, nějak to dopadne, ono stejně to nikdy nebude tak, jak si to naplánuješ a to co platí na ostatní, nemusí platit u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 17:56

To mě připomělo, manžel když byl dítě, tak byl strašný :mrgreen: Od cthýně, švagrových vím, že to byl prostě uličník, škodil mladším sestrámám, ve škole se bil, a teď prostě můžu říct, že krmomě manželských neshod, m co bývají nevidím žádný negativný výchovný prvek..
Doma pomáhá, pomáhá s dětmi, nebije, neni ten typ, že by dítěti nadal do prasat, jak čtu jinde, sám klidně nakrmí, když je potřeba přebalí, když potřebuji nakoupí, pomůže mi, nefláká se někde po nocích, neopíjí se.. ale jako dítě to stálo za to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
24.7.14 18:02

@Halibar Já se toho před porodem taky bála. Hlavně jsem věděla, že se kromě internetu nebudu mít na koho obrátit, abych se zeptala. Nakonec je to tak, že teď je synovi 10 měsíců. Je dost živé dítko, ale zatim hodné ;). Už teď ho ale koriguju, co smí a co ne. Snažím se být důsledná a pokud jednou něco zakážu, tak to dodržuju (ne, že by to kdovíjak chápal, ale někde začít musíme :D). Zároveň ho ale nechám dělat spoustu věcí, které by dělat neměl (vím, že když je sám v ložnici, že rabuje. Tak ho tam nechám a když tam přijdu, tak mu udělám TYTY TY a mračím se).

Stejně v takhle nízkém věku se ta „výchova“ moc neprojeví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
24.7.14 18:02

@Halibar Já radím vychovávat citem a intuicí, na každé dítě platí něco jiného.
Mám zatím jenom jednu dceru, druhá teprve přijde na svět :) ale dělala jsem i chůvu několika dětem, kluci i holky, malé děti do tří let a vždycky jsem to s nima dokázala po dobrém. Dceři je šestnáct, nikdy jsem jí nebila, nikdy neměla žádný zákaz. Máme se spolu na tolik rády, že se na všem domluvíme. Jako malinká byla zvíře, temperamentní živel, občas to chtělo hodně trpělivosti, ale vyplatilo se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
24.7.14 18:03

Nechápu vůbec tu otázku. Tak jak máš nastavené mantinely od dětství, tak budeš trvat na nich u svého dítěte, vliv má i povaha dítěte.. Přece když je něco, co ti vadí, tak budeš jednat. Jsou někteří, kterým to asi nevadí. Příjde to samo. Jsou věci, čeho se bát, ale toto ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
24.7.14 18:07
@Halibar píše:
@kvaček tak zálaží na tom co bereš jako fyzický trest, když ho ťafneš po zadečku, je to v pořádku, ale to jen v případech, kdy už to přehnal. Mi mamka vždycky všechno vysvětlovala. O všem se mnou mluvila, i s bratrem a ani jeden jsme scény u Kitkatů nedělali. A to jsme sladké moc nejedli :D
Asi je fakt každé dítě jiné :D
Já žiju v Německu a tady mi děti přijdou strašně rozmazlené, víc jak v ČR.

Tak to je ale dost podstatné, myslím tím, že žiješ v Německu, já sem taky v zahraničí a co si tu děti normálně dovolí by ti už u nás děcko zfackovali asi i cizí lidi :mrgreen:,takže bacha na to až přijedeš se svým rozmazlencem do čr :lol: protože já si na určitý věci taky zvykla, navíc tady je fyzický trest nepřijatelný, takže u nás v obchodáku se pak mnohdy zapotím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.7.14 18:10

@Halibar upřímně takhle jsem nad tim nikdy neuvažovala, prostě to přirozeně přišlo jako běh života :think:

jako jo neřikam člověk občas něco přečte, občas mu někdo něco řekne, ale stejně si to udělám podle sebe - řídím se hlavně svym instinktem, intuicí a spoustu věcí pak člověk dělá už automaticky asi jako řízení auta, kdybych přemejšlela na každý zatáčce co mám zařadit tak nikam nedojedu :mrgreen:

jinak mám dva kluky staršímu je deset, mladšímu tři a myslim si, že je vychováváme dobře, vědí kde jsou hranice a zároveň se nebojí prosadit…a i když se občas v nějakých detailech s manželem neshodneme, tak v zásadě táhnem za jeden provaz a hlavně vychováváme s láskou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 18:13

@belik připomělo mi to manžela, který je poměrně klidný člověk, jak seřval německé děcka a teda pořádně..
Celý pobyt se držel.. v 10 večer hodin běhaly po hotelových chodbách a řvaly a poklepávaly na dveře, další den asi tak 4-6leté děti běhaly v jídelně mezi stoly, kde nám pomalu lezly pod nohama, venku u bazenu i přes upozornění - kyselý ksycht a slovění upozornění normálně stříkaly na deky, lehátka těma pistolema, normálně nám braly hračky a nesly na druhý konec bazenu- velkého..
No jeden večer jsme měli svoji chvilku a opět v 10h dupot, řev, poklepávání na dveře, vyběhl manžel ve slipech a na celý hotel začal na ně řvát.. děcka čuměla jak něco a já měla strach, že nám Němci rozbijou hubu :mrgreen:
jinak rodiče vždy seděli a prostě se bavili a nic no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí