Bály jste se výchovy dítěte? Jak to zvládáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
26.7.14 17:11
@Terezka89 píše:
Zmatená jsem spíše z toho, jak to všechno zmakneme, budeme se stěhovat z města do malé vesničky a obavy jsou pak takové…Ze s kým si to dítě bude hrát atd, no běhá mi toho hlavou hodně, hlavně i co se týče financí

Stěhovali jsme se z „města“ do zapadákova. Nastala absurdní situace. Starší syn vyrůstající na sídlišti chodil ven jen málokdy, vždy v doprovodu rodičů nebo prarodičů. Další od malička bydlí na baráku, venku je od otevření očí, kolikrát do doby, kdy už bych šla spát. Není to tu anonymní, že by sem zabrousil nějaký úchylák nebo jiný magor je velmi nepravděpodobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
28.7.14 02:04

A jak jste to zvládali finančně? Je to opravdu taková pálka, jak tvrdí lidé z mého okolí? Myslím s tím, co dají na mateřskou, tj na 3 roky 7500… Nebo lze tuto částku třeba na 4 měsíce navýšit na 11500 a pak to stáhnout zpět na 7500 můžu si to nastavit nebo To je dáno a nemůžu s tím hýbat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
28.7.14 02:09
@Terezka89 píše:
A jak jste to zvládali finančně? Je to opravdu taková pálka, jak tvrdí lidé z mého okolí? Myslím s tím, co dají na mateřskou, tj na 3 roky 7500… Nebo lze tuto částku třeba na 4 měsíce navýšit na 11500 a pak to stáhnout zpět na 7500 můžu si to nastavit nebo To je dáno a nemůžu s tím hýbat :roll:

Na tu nejvyšší částku RP musíte mít výdělek v určité výši.

Tady si to můžete ověřit

http://www.penize.cz/…ky-prispevek

Pokud byl výdělek dost vysoký, můžete RP měnit co 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.14 08:55

Taky se chci zeptat ohledne vychovy.Mam sestrenku a ta ma strasne dokonaly dvou lety dite chlapecka.Sama je strasne chytra a na vychove si dava zalezet.Dite nesmi sladky, behem dne musi aspon jednou"jako ze cist-prohlizet"knizku.Uci ho uz gramatiky a pismenka uz zna snad vsechny…problem je v tom, mam ted taky mimi 10mesicu a kdyz si s nim hraju, ucim ho paci paci…vadi mi jak me sleduje a kdo vi, co si o me myslim. Nevim, jestli to delam dobre.Ale ty pohledy, co na me hazi, je asi neco spatne :,( Neni prece dokonala. Citim se pred ni dost blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.7.14 09:50

@milaculinečka promiň a proč by ses před ní měla cítit blbě, silně pochybuju o tom, že je dokonalá…to totiž není vůbec nikdo na tomhle širém světě, tak se na ní zvysoka něco…mmch toho jejího dítka z toho co popisuješ je mi spíš líto, neřekla bych že má strašně dokonalý dítě, spíš mi přijde, že dítko musí být neustále v pozoru :roll: a doufám, že se mýlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
28.7.14 09:51

@milaculinečka JJ, pak přijde puberta a matinka se zblázní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.7.14 19:48

@milaculinečka dělej si podle sebe.. Ona si myslí, že snědla všechnu moudrost.. Určitě je to její první a myslí si, a představuje si výchovu jako Hurvínek válku :mrgreen:
Možná za rok, dva přijde období vzdoru a už tak hodné dítko mít nebude, každé je jiné a hlavně se i mění..
Kašli na ni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.14 21:41
@kvaček píše:
@milaculinečka dělej si podle sebe.. Ona si myslí, že snědla všechnu moudrost.. Určitě je to její první a myslí si, a představuje si výchovu jako Hurvínek válku :mrgreen:
Možná za rok, dva přijde období vzdoru a už tak hodné dítko mít nebude, každé je jiné a hlavně se i mění..
Kašli na ni..

Asi mate pravdu, kazdy se s prvnim mimcem vse uci. Druhy uz je brnkacka :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
31.7.14 16:58

Když ja se zeptala tchyně, řekla mi jedno.
Ty jseš matka, ty budeš vychovávat, nikdo a nic ti do toho nema co kecat. Udělej tak co uznáš za vhodné, ale nic nepřehanej pokud budeš uplně na dně.
Bala jsem se vychovy jak čert, a peru se s tím dodneška, dítě roste a každy den k němu musíš přistupovat jinak, ale ten pocit že to zvládáš i bez pomoci druhych je k nezaplacení :hug: :mavam: Hodně štěstí, nemáš se čeho bát, nikdo učený z nebe nespadnul :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.14 18:55

Jo jen si rikam, jestli vse delam dobre. Abych ji neucila neco spatne. A to resim ted, co budu delat, az prijde skola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí