Krmení zvířete syrovou stravou - BARF

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
27.8.10 10:38

Tak u nás by to neklaplo :mrgreen: .Naše Jana sežere jen kapsičky.Zkoušela jsem lososa,ruzné druhy masa atd.. a jakmile to neprojde varem tak se toho ani nedotkne a stejně tak i pes.
Já myslela že neupravené maso se zvířatum ani dávat nesmí že hnije v žaludku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
27.8.10 10:54

Proč by hnilo??? 8-o
Mělo by být hluboce přemražené kvůli možným cizopasníkům, toť vše. Spíš v žaludku dělají bordel granule, když nakvasí…

U plné misky hlady ještě nikdo nepošel, já bych se s nima nebavila. Tady máš, dvacet minut a sbírám, nazdar zítra. Čerti mě berou u psa, co nevezme do huby šunku, hlad na něj! :cert:

• Citovat
  • Upravit
4
27.8.10 12:04

Ano, k BARFu se musi pridavat dopnky. BARF je casto mlety a mleti nici taurin, proto se tam musi dodavat. Navic cast jidla je zelenina, ktera ma nulovou vyzivovou hodnotu pro kocky, takze se musi zase dodat dalsi ziviny aby mela kocka kompletni stravu.

Proto krmim pouze maso, kosti a organy, tato dieta obsahuje vse krome Omega 3 mastny ch kyselin, pro ktere krmim rybu jednou za cca 3 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
27.8.10 12:09

Já rybu počítám k masu, dávala jsem cca jednou za týden, jak jsem zrovna měla v mrazáku. Zeleniny jak kdy, je to spíš na objem. Pažraví psi měli hlad, tak jsem je docpala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4
27.8.10 12:13

Kocka i kdyz vyslechtena ma travici ustroji stejne jako treba lev nebo tygr. Kocky se slechti poradne teprve od roku 1871, od prvni vystavy ve velke Britanii. Za 139 let logicky nemohly probehnout nejake velke evolucni zmeny ve spusobu zpracovavani stravy. Fenomen kocek v byte je take celkem novy, do te doby i domaci kocky zily prevazne venku a tak lovily hlodavce a ptaky.

Dnesni kocky jsou proto nejlepe prizpusobene zpracovavat syrove maso, kosti a vnitrnosti, stejne jako lvi a tygri a divke kocky v prirode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.8.10 12:19

Kosti stoprocentne i psum i kockam, ale SYROVE. Varene kosti jsou ac je to tezko uveritelne tvrdsi a vice se stepi. Kocky i psi jsou prirodou vybaveni na zpracovani syrovych kosti, tak se neni ceho bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.8.10 12:28
Brunifid píše:
Já rybu počítám k masu, dávala jsem cca jednou za týden, jak jsem zrovna měla v mrazáku. Zeleniny jak kdy, je to spíš na objem. Pažraví psi měli hlad, tak jsem je docpala :mrgreen:

Ja to s rybou neprehanim, casta konzumace muze u kocek vest k snizeni thyaminu. Ale u psu si nejsem jista. Pejskum bych klidne trochu zeleniny dala, zvlast kdyz to je na chut. Moje kocka by do toho nekousla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123helik
20.9.10 10:51

já krmím BARFem kocoura (od 3měsíců), fenu ovčáka (momoentálně jí je 6měsíců a krmím tak od začátku) a fenku křížence, co má 1,5kg a 2roky. Kromě toho, že kočičák dostává víc masa a méně zeleniny je to krmení hodně podobné… a co se doplňků týká - BARF je natolik komplexní, pokud se dělá dobře, že žádné doplňky stravy nejsou třeba.

• Citovat
  • Upravit
Hankamol
9.2.12 09:39

syrové maso

Já krmím svého psa zlatého retrývra syrovým masem už hodně dlouho. Byla to jediná možná varianta, aby se pes nažral a neměl průjem, zvracení a kožní problémy. Když si představím, že bych já měla jíst jídlo v podobné formě jako zvířata granule, moc radosti bych asi z jídla neměla. Maso je přirozená strava zvířat žijících v přírodě. Chtěla bych vidět, kolik zvířat si v lese ráno nasype misku granulí k snídani. Veterinář mě naučil krmit psa syrovým masem, dodávat k němu občas jakoukoliv zeleninu a musím říci, že máme šťastného psa, na kterého je radost se dívat, když žere. Maso bereme od fa Vetanix, je mražené a kilo stojí kolem 30 kč.Můj pes sežere půl kila masa denně. Stačí rozmrazit a dát do misky, nejsou s tím žádné starosti a pes prospívá velice dobře.

• Citovat
  • Upravit
6193
9.2.12 09:55

Já jsem také na BARFu už dlouho,mám bulterierku a granule nepozře.Máme ale alergii na drůbeží maso,takže krmíme předevšim hovězím a občas vepřovým :)A prospíváme nádherně,byla na kortikoidech,kvůli té alergii,dostala demodexe a měla kožní problémy a neustále nějaké záněty,ted je relativně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.10.12 11:59

Ahoj holky, taky se chystáme koupit psa a pořád uvažuju co je lepší jestli granule nebo syrové maso…chtěla jsem se zeptat co dělat v případě, že pes odmítá zeleninu? Jako to bylo u našeho předešlého hafa. Jde krmit syrovým masem a vitamíny? Nahradí vitamíny zeleninu? A někde jsem četla, že nelze kombinovat granule a syrové maso, je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
26.10.12 14:49

@Diana.Kyss Granule a syrové maso by se nemělo kombinovat v rámci jedné krmné dávky - jinak je to asi celkem jedno.
A věř tomu, že pokud budeš BARFovat, tak ten pes tu zeleninu žrát bude. V nejhorším případě do hrubomletého masa nastrouháš zeleninu, a ten pes po pár minutách to třídění vzdá a sežere to celé (vyzkoušeno) :D
A co je lepší… závisí to na každém, co si vybere. Chuťově určitě maso, na přípravu (doma) granule, na živiny asi taky maso a poměry bych si hlavu nelámala. Finančně je taky levnější maso, ale zase ho musíš nějak skladovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
26.10.12 21:19

Ahojky, krmím masem svých pět psů a kocoura, všichni bez problémů, v super kondici…
Určitě je to nejlepší způsob krmení, jaký může být, ne nějaké granule, byť sebelepší…
Moje rada je, hlavně z toho nedělat velkou vědu…
U nás to vypadá tak, že ráno hodím do dřezu tři kila masa(podle toho, co nahrábnu v mrazáku-svalovina, s kostmi, vnitřnosti), večer přijdu, podle jednotlivých psů naporcuju(jedna fenka třeba odmítá kousat, tak krájím na kousky cmxcm, největšímu psovi dávám kilo masa na tři díly), k tomu nakrájím zeleninu, opět podle veikosti psa - a to zeleninu jakoukouli - rajčata, mrkev, čínský zelí, ředkvičky, papriky, okurku…Kocour dostává bez zeleniny.
Nic nijak neodvažuju, neřeším, prostě podle oka, psi mám krásný, štíhlý akorát, super nasvalený…
Granule doma máme pro případ nouze, na výlety, dovolené…
Jak donutit žrát zeleninu - jedině nastrouháním do masa, případně rozmixováním s masem na kaši…Ale nakonec se to naučí všichni…
Držím palce, je to super volba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
28.10.12 23:06

Holky a kde sháníte zeleninu? Slyšela jsem, že při Barfování se dá zelenina i zamrazit??? A taky pojem bedýnkování, údajně se dá koupit celá bedna zeleniny pro Barf, ale jak nebo kde nevím…máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
29.10.12 11:08

@Diana.Kyss Já zeleninu beru v práci - dělám v chovatelských potřebách a máme tam hodně moc zvířat, tak jsme domluvení se zelinářem, že nám vozí to co už nemůže prodat - bouchnutá jablka, načernalé banány, nať z mrkve, mrkev, prostě všechno, co by už bylo druhý den neprodejné nebo je toho tolik, že by to neprodal a zkazilo by se mu to. Kolikrát je toho právě tolik, že tím nakrmíme dva dny v práci a ještě nám zbyde domů :-) A většinou je ta zelenina tak pěkná, že z toho doma ještě uvařím třeba polívku pro nás nebo udělám zeleninový salát. Minule přivezl květáky, byl na nich cmxcm černý flek. On už to prodat nemůže a my z toho měli véču na dva dny :-D
Tak se zkusit domluvit u vás v zelenině. Jinak taky to samo není pořád, občas koupím v Lidlu nebo něco přiveze manžel z práce (dělá v ZOO), někdy dostanou psi bez zeleniny, ono se taky nic nestane. Pak se obslouží sami, když kradou koním jablka a mrkev :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný