Batole má svůj svět, mám řešit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22571
17.2.21 17:08
@Karisek10 píše:
@Oriseka ano,budu dělat vse co bude v mých silách dekuji

Ja mam nestandartni dite a musim rict, ze nejake cilenejsi rozvojove aktivity zvladal az tak od 3,5. Predtim tak max. 5min. A kolik otazek mel v tom dotazniku v 18mesicich spatne? Muj by mel spatne 5 otazek. Ta jemna motorika se da fakt nacvicit. A jak napodobuje? To mi prijde hodne dulezity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.21 17:37

@Kocourek333 ahoj…
Právě, že auta ho vůbec nezajímají, ma rád úplný blbosti…petlahve, sklenice od okurek, varecky, časopisy, hrnce, knížky jen kouše, trhá a někdy i prohlíží, ale neukáže…jinak proste miluje ty písničky v tv, chodíme ven, ke kamarádkám co mají děti, ty mu nevadí, ale nevyhledava je, ma staršího nevlastniho bráchu a toho ma rád, beha za ním, porad po nem leze, tahá do za ruku aby šli běhat po bytě, ma rád, když se mu schovávame, porad nas tahá…rád se předvádí když přijde návštěva, ale před babičkou zdrha :lol: :lol: :lol:…ale ze by mu lidi vadili, to zase ne, dokonce kdyz se rozkouka, tak tahá i je na nějaké misto :nevim:

Mno mam šílený strach :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.21 17:45

@Oriseka on deka jen paci paci, vařila myšička, berany berany duc a to se mu musi chtít, shořel na ukazovani, nemluveni, nenapodobovani, ale doktorka říkala, že to moc řeším, ale já si to nemyslím…Tvoje dite na to byl a je jak, prosím Te?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.2.21 17:47
@Karisek10 píše:
Ahoj holky
Mam par otázek ohledně syna

Je mu 22 měsíců, nemluví, dost mě ignoruje, má takový svůj svět

Dost zvatla, točí se dokola, natahuje před sebe ruce, občas si je prohlédne, neukazuje, jen celou rukou a to když je v náručí, spatne ji, ale ji vsechno, nereaguje na jméno, ale opět jak se mu chce, když mu něco zakazu, dost se vzteka, ale přejde ho to, hodně často se jen tak nahlas směje, ale někdy za účelem a někdy ne. :( Na druhou stranu je hrozně mazlivý, celkem hodný, rad tancuje, ma rád písničky, dovede me k tomu co chce, ma rád když nas muze hledat a my na něho bafneme :nevim:
Mam o nej obavy, uz jednou jsem sem psala, ale zkouším znovu po 2 měsících
Doktorka to moc neřeší a porad je na vse cas :oops:
Děkuji za případné rady, či uklidnění

Omlouvám se, ale takto mi nepřijde normální vývoj dítěte. Apelovala bych na vyšetření na neurologii. Diskusi jsem si pročetla, myslím si své, doktorku bych přinejmenším vyměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.21 17:54

@berry4 mate s tím zkušenosti? Budu ráda za každou radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
17.2.21 18:03

@Karisek10 to, že se chce honit s ostatními a že je vyhledává, když má náladu, je dobrá zpráva :) Stejně tak, že umí paci paci a podobné vylomeniny. A když dělá tyhle hříčky, dělá si je jen sám pro sebe, nebo to sdílí? Iniciujete je vy, nebo někdy i on sám přijde s tím za váma? Nejvíc by mi vadilo to neporozumění, od toho se všechno odvíjí. Jakmile začne rozumět, může se spravit i to ostatní. Ale nespoléhala bych na to, že se to spraví samo. Buď bych kontaktovala klinického psychologa, který bude ochoten a schopen posoudit vývoj i tak malého dítěte, nebo počkej na paní z rané péče, ta bude vědět, co je nebo není potřeba dělat. Čekala bych MAXIMÁLNĚ do druhého roku, to bývá často zlom, a pokud k němu nedojde, začala bych hned jednat. Jestli sama nebo přes pediatra… záleží, jakého máte pediatra.
Já jsem teda úzkostnější a řešila jsem u malého i věci, nad kterýma dnes už kroutím hlavou, ale obecně - pokud matka cítí, že tam nějaký problém je, většinou mívá pravdu. Nikdo jiný s ním není 24 hodin denně jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.2.21 18:06

Nevim proc si v dnesni dobe kazda matka mysli ze prave ona ma “nestandardni” dite. Batolata a mimina jssou hodne hloupa, zpomalena a otravna a je to normalni, niz zvlastniho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
17.2.21 18:10
@Karisek10 píše:
@kavenka ano,nikomu jsem doma nic neřekla a objednala si je, pac doma me moc nechápou, ale myslím, že to sami vidíJsem na to moc zvědavá, Ty s nimi mas zkušenost?

K nám začala ranná péče jezdit, když měl syn 2 roky. A nám tedy moc pomohli v komunikaci a doporučili mi i výbornou dětskou psycholožku, protože jsem nebyla spokojená s tou, ke které jsme chodili. Teď řešíme školku a další věci. Doporučili mi kroužky, které jsou pro něj vhodné a kde. Za mě fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.2.21 18:25

@Karisek10 zkušenosti…mám za sebou 3 děti a žádné se neprojevovalo tak, jak popisuješ. Mentálně, řečově byly ve věku tvého sny někde úplně jinde. Zaráží mne ty ruce, smích pro nic, jeho svět, žvatlání…
S čím zkušenosti mám, je laxnost pediatry, která, ač je jinak skvělá, podcenila moje apely na postoj jedné z mých dcer. Stále mi tvrdila, že je to vlastně v klidu, až poté, co jsem ji za další měsíce seřvala a to doslova, mi vypsala žádanku na podiatrii a světe div se, dcera pak byla přes rok v dlahách. Specielní boty na leta.
NEDĚLÁM SI ILUZE, TVOJE PEDIATRA SE SYNEM NEŽIJE, USUZUJE JEN Z KUSÝCH INFORMACÍ.
Já jsem člověk ten, že když se mi něco nezdá, potřebuji konfrontaci, ne ubezpečení lecjaké maminy na miminu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22571
17.2.21 18:30
@Karisek10 píše:
@Oriseka on deka jen paci paci, vařila myšička, berany berany duc a to se mu musi chtít, shořel na ukazovani, nemluveni, nenapodobovani, ale doktorka říkala, že to moc řeším, ale já si to nemyslím…Tvoje dite na to byl a je jak, prosím Te?

Muj se bal hlasitych zvuku a nesdilel. V tomto veku porad behal, otviral a zaviral cokoliv. Ma ADHD a semanticko-pragmatickou poruchu. Taky me lidi uklidnovali, ze je vse ok. Triletou prohlidkou prosel v pohode. Me treba neprijde v poradku, co pises, ale ty deti se hodne meni, vyviji. Neco tam asi bude, ale je fakt maly. Hodne se to pak pozna v kolektivu. Se skolkou zacalo byt jasne, ze je to spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.21 18:47

@Kocourek333 on to dělá třeba jen tak sam u pohádky, myslím to paci paci, nebo si hopsa na kolenou v posteli, vidí se v zrcadle tak blbne, nebo když hraje nějaká písnička…vařila myšička dela na požádání mne i sobě, ale jako svým stylem, ale dělá…berany berany dělá když začnu a mam ho na klíně…jinak vyhazuje věci do koše, plínky, ubrousky, papír, když mu to teda dam do ruky :nevim:…kdyz řeknu haji, tak jde a kouka sam na pohádky, pak si pro mě přijde ať jdu taky, před spaním když se někdy nahlas směje :nevim:…ale nevadí mu někde být, cokoli na sobě a ani když jdeme do krámu, ja nevim no, uvidíme co ta raná péče…bojim se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.21 18:51

@Oriseka šíleně se bojim autismu, kvůli tomu točení, chození po špičkách, smání nahlas :,( :,( :,(…jinak on nedela nic dokola, občas mi vyhazuje jen šuplík, nebo si tam něco vezme a přinese, da mi na požádání dudak a ví co je ne! Zvuky mu nevadí…Ale to je tak vše…těžko se to popisuje, někdy se mi zda super a někdy mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.21 18:53

@berry4 zvatlani je pry právě dobře, ale nevím

Bojim se moc a urcite to budu řešit jsou věci které ho nezajímají a naopak některé až moc no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.21 18:55

@kavenka můžu se zeptat co synovi je? Jak si na vse přišla? Možná si to uz psala, ale ztrácím se tu :roll:
Kolik mu je, kdy si mela obavy, co dělal a nedělal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.21 18:56

@MartaLil89 kéž by jsi měla pravdu…mas děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí