Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Flyingfrog píše:
pomerančo: Já totiž dort mít nemohla.Si to snad vynahradím jednou.
Víš, já babičku chápu, že ji to nebaví. Hrozně mě ranilo, když jsem se dozvěděla, jak to tu nebavilo tu moji (84 let jí bylo, když zemřela). Věk, nemoci, pokud je navíc léta sama bez manžela. Ono se nám zdravým říká, že mají pro co žít a tak, ale ta léta se podepíšou.
Ale hrozně to bolí, když víš, že bude doba, kdy milovaný člověk nebude. Mě to bolí doteď a jsou to letos čtyři roky.
Ale stejně držím pěsti, ať je babičce líp.
Taky to chapu… Dokud mohla pracovat venku na zahradce, tak porad mela smysl zivota, ale ted nic nemuze… navic ta rana na hlave a to ze si to nepamatuje, by mohla byt i mrtvicka
(mi ted rekla tchyne)
Manzel rikal, ze mi chce dat jeste nejaky darecek spolu s mladetem… asi nebude moc nadseny, kdyz zjisti, ze mlade uz vic nez hodinu chrape
![]()
lenholka píše:
tak jedna od nas…
stepka objevila zadek a tak se v nem porad rejpe, vyborny kdyz vytlaci bobek
co je dobry, kdyz ma nadelano, hejka a placa se do zadku
Simon objevil zase predek ![]()
pomeranco všechno nejlepší ke kulatinám
mě bylo letos taky pětadvacet
ale ani dort jsem nedostala
příští rok si to vynahradím ![]()
s babičkou je mi to líto ale jestli to jde z kopce tak mysli na to že jí bude líp, je to možná blbé takhle říct ale je to fakt
něco jiného je když se má člověk čile k světu a najednou ho dostane třeba infarkt
ze zkušenosti to bolí víc než když jen čekáte kdy to přijde až to tomu člověku vlastně přejete aby už mu bylo dobře ![]()
petka.konecna píše:
Já mám teda ze včera taky jednu - byli jsme celý den na grilovačce (asi od 11 do 18h), malou jsem za tu dobu přebalila 3×, druhé mimčo (1rok) nepřebaleno vůbec![]()
![]()
ach jo no
já ještě furt mám malýho na hnuskách, platit budu pleny až teď v pondělí a úterý takže to ještě pár dní potrvá, nicméně přebaluju cca co dvě hodiny maximálně 3, výjimečně se stane že po čtyřech hodinách ale to opravdu výjimečně a už se cítím blbě… nicméně proč to píšu…docela jsem tekla z toho když mi kamarádka řekla s nadšením jak už mají jen tři pleny na den
protože už kaká max jednou denně
to mě dostala
a to nemám na hnusky až tak radikální názor ale tohle mi přijde hustý teda… a to co píšeš je kekel… jako 7 hodin v pochcaný plíně, jako to sorry ale to i v jednorázovce už to dítě je v mokru… kolikrát když přebaluju i po těch dvou hodinách tak je mokrej a to nemluvím o tom když se mi zadaří ty čtyři
to je fakt hnus fialovej, pardon musela jsem si ulevit.. i z té mé kamarádky ![]()
akutni dotaz… jaky mate kalich? Tuseni nezklamalo a budu ho potrebovat. Da se s nim do bazenu? diiiiky ![]()
pomeranca píše:
akutni dotaz… jaky mate kalich? Tuseni nezklamalo a budu ho potrebovat. Da se s nim do bazenu? diiiiky
Já mám Lady cup a jsem moc spokojená, dostala jsem ho od Ježíška
Neprotíká, dobře se zavádí a vůbec o něm nevím. Můžu s ním všude ![]()
pomeranca píše:
akutni dotaz… jaky mate kalich? Tuseni nezklamalo a budu ho potrebovat. Da se s nim do bazenu? diiiiky
Mam Moon cup a vyhovuje. V bazenu jsem s nim teda nebyla, to bych asi nedala, radsi nosim slipovku, nekdy trochu protece…zalezi na tom, jak se podari umistit a nekdy se nepodari uplne. V beznym provozu to neva, ale v bazenu bych to neriskla ![]()
pomeranco připojuji se ke gratulacím ![]()
Já už jsem total auf, malý se mi oprudil i v pampesce
no ale aspoň už se moc nedrbe
takže většinu dne mi tu běhá bez plenek
zkouším teď černý čaj, tak snad to zabere.
S tím přebalováním mám taky podobný zážitek. Též jsme byli na oslavě, přijeli jsme v cca 3 hodiny a byli tam do sedmy, já přebalila 3× nevlastní ségra, která má stejně starého kluka ani jednou a to byl v té samé plence ještě předtím dvě hodiny v autě
jsem se jí ptala jestli už jsou bez plen, protože mi to přišlo divný , že nepřebaluje, prý ne, ta plínka prý takhle vystačí ![]()
No fuj holky
to je fakt hustý s těma plínama ![]()
Pomarancotaky moc gratuluju
a s babičkou je mi to moc líto. Ta moje má taky v háji kyčle a navíc před 2 lety umřel děda, tak je sama ![]()
A můj děda- od druhé babičky(ta už je taky po smrti) ten si kdysi řekl, že ho nebaví žít, lehl do postele a už z ní nevstal
Podotýkám, že tam ležel dva měsíce než zemřel.
Jo a dneska mi mají přijít dvě nové plínky od Kisy a jedna Anavy
Už se mooooc těším ![]()
Dotaz: máte prosím někdo zkušenost se separačkami Tots Bots ? Jsou o dost levnější než jiné.
pomeranca píše:
Mám Mooncup (když jsem ho kupovala, nebyl výběr). Do bazénu s ním klidně můžeš (až si budeš jistá, že ho zavádíš správně a nic nepatřičného se nedostane dovnitř ani ven
.
Pomeranco vsechno nejlepsi ![]()
S hnuskama je to teda hnus
se pak nemaji divit maminky,ze jim nazyvame hnusky( myslim plinam) ja poskedni dobou kdyz koukam na fotky jinych mamin tak me vzdycky zarazi jak maji deti velky zadky( jakoby v latce ), ale pritom vim,ze jedou v jednoraovkach a jen je ta plena tak nacucana…to je hnus…
Včera nebo kdy jsem koukala na zprávy, program teda nevím. Říkali něco o inkontinenci a plenách pro dospělé, že jedna stojí 15,–Kč a že v těch zařízeních, co ti lidi leží, spotřebují 4ks denně, že přebalují všechny v jeden čas. To se mi zvednul kufr, sice jsem nikdy nepočítala, kolikrát denně jdu na záchod, ale jako 4 plíny na den, vždyť to musí smrdět, to je průměrně 6 hodin na jednu plínu!
To musí bejt rychta ![]()
Pak jsem si uvědomila, že není vůbec výjimkou, že dítě má taky 4 pleny za den. ![]()
Já to prostě nechápu…
Začala jsem nad ránem přebalovat, ne že by plena nepobrala, ale když jí v tom nechám od těch cca devíti večer, tak to ráno v osm prostě smrdí a mně to vadí.
holky po dlouhé době zdravím, nějak nestíhám a po dnešku je mi úplně do breku
byla nám potvrzena kontaktní dermatitida a NESMÍME POUŽÍVAT látkovky
je fakt, že po pěti opruzených měsících už budu ráda za cokoliv po čem bude mít malá klid a tímto abych nad plenkama doma nebrečela, dávám pryč celou mou plenkovací výbavu (pokud bude druhé, dostane za odměnu plíny nové
) vesměs jsou to všechno anavy, jedna je tam BBH jednovelikostní a jedna šitá na zakázku ze stejného materiálu ze šijeme dětem jako anavy ![]()
některé plenky jsou v podstatě nové jen vyprané ostatní použité jen párkrát (vzhledem k naší situaci a nemocem jsme měli většinu času stejně hnusky
) prodám je po 330,– za kus
dále tu mám přebytečné troje svrchní kalhotky thisrsties L a rostoucí tirsties od 9kg a pak popoliny bubliny L (jsou to ty nové jemňounké) - cenu si řekněte
mě se z toho chce úplně brečet… čím se mi to dítě mstí ![]()
pište mi do osobky
kdyby někdo něco chtěl, rychlejší vyhrává ![]()