Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2304
20.6.05 17:20

Ptala jsem se jedné zkušené maminky na flanel, ona si z něj neušila 4ce, ale plínku podobnou popolince:
Ahoj, tusim, ze se flanel srazi tak o 6 - 10 cm a
rozhodne se entlovat musi a poradne. Trepi se naopak
dost a po silnych vlaknech. Preji hodne uspechu s
pracimi plenami.

Dneska jsem se koukala po jetém flanelu nebo froté, měla jsem ojedinělou možnost vyjet do většího města. Tak froté jsem v ruce měla, nějaké cíchy, ale hodně jeté nebo vypadaly dobře, ale zase tenoučké. Flanel vypadal použitelně a cenově asi líp vychází než nový.
Budeme jako naše babičky a prababičky, na hygienické účely se používaly staré cíchy a plachty.

PIMPO ty máš nějakou smůlu na ty gaťky. Nemám s nima problémy, když jsem se je naučila pořádně zapínat.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
20.6.05 20:24

Pimpo, já mám s těma BM taky pořád problém, má je tak 1 denně, protože je vždy pokajdí, ale má vždy odřené bříško a pravé stehýnko - ale nemohu přijít na to, od čeho je to stehýnko. To bříško už jsem vyzkoumala :-(, všude mi tam prolejzají ty pacičky od sucháče skrz ten lem :-( Asi to budu muset vypárat a ty, co jsou zašitý, tak odstříhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
20.6.05 21:48

Ashin, už jsem si připadala jako magor, že to zlobí jenom mě :D :D :D . Těch prolézajících paciček jsem si taky všimla, ale ty nám zdá se nevadí. Možná zkus tu látku v ruce hodně napnout a ostrýma nůžkama odstřihnout co vyčuhuje.

Říkáš na pravém stehýnku? Tak to bude možná ten šev - na spodním lemu se sešitá látka - v tom místě jsem měla uzlík z nití a byl docela ostrý :( . Vůbec jsem si toho nevšimla, až když mi bylo divný, co tu cácorku pořád tak odírá..... :( . Ustřihla jsem ho nůžkama a zdá se to lepší. Vůbec se mi zdá, že holce se ty nožičky trošku lepší, už je nemá tak začervenalý.......snad.

Jinak ty kalhotky jsou dobrý - celkově dobrý nápad, ale nejsou domyšlený. Na tak citlivých místech by nemělo být nic ostrého, žádný švy ani uzlíky. Místo sucháče by mohly být patentky a bylo by po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
21.6.05 13:42

Ahojte,
tak můj kluk 10m má občas z kalhotek BM odřený nad stehýnkem jak když nahoře v třísle. Asi to bude fakt jak končí zašitý sucháč , ten,co se překlápí ze zadního dílu na přední. Snažím se ho zapnout víc ke středu, víc utáhnout kalhotky, aby pod tím byl ten přední díl. no snad jsem to napsala trochu pochopitelně. Ale jinak se mi zdají ty sucháče lepší než u popolinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.6.05 13:58

Michi tak to je ono - to samé u nás. Už jsem to napsala ale ještě jednou - vzala jsem kus fleesu a našila ho na místo, kde pod látkou je to nejostřejší místo. A dřelo to přesně jak popisuješ - jakoby v třísle ale úplně zepředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
22.6.05 18:46

woolwrap

holčiny, mám dotázek - přesvědčily jste mně, že půjdu do těch vlněných gatěk, ale nevím, jakou velikost :-( váhám mezi L a XL, Klárka má odhadem ca 11 kilo, BM gatě používáme XL, Popo L, ale nevím, jak dlouho nám vydrží, tak jestli rovnou koupit ty větší nebo ještě zůstat u „L“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
22.6.05 23:07

Dianko,
já bych šla spíš do těch L. Měla jsem je pro Jitku a byly jí strašlivě velké. Oblékl je i mojí kamarádky 1,5 roční cvalík. Ale myslím, že by neměl být problém nepoužité kalhotky vyměnit. Ještě bych chtěla dodat, že je používám s českýma 4covkama a osvědčilo se mito lépe než s Popolínkama. Je to zkrátka menší balík o stejné savosti.
Já teda musím říct, že se mi 4ce líbí pořád ještě víc než Popolínky. Mám pocit, že to dítě víc větrá. Moje nejoblíbenější kombinace asi bude 2 čtverce + vlněnka.
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
23.6.05 07:03

Tak mě ještě napadá, že už ty svoje flanelové Popolínky téměř nepoužívám a rozhodla jsem se, že si k nim zbytek výbavičky pořizovat nebudu. Prostě mi lépe vyhovují čtverce. Nekoupili byste někdo pět flanelových Popolínek, měsíc používaných, bez závady- dejme tomu za 150Kč/kus? Když tak napište SZ.
Papa
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
23.6.05 15:07
Anka píše:
Dianko,
já bych šla spíš do těch L. Měla jsem je pro Jitku a byly jí strašlivě velké. Oblékl je i mojí kamarádky 1,5 roční cvalík. Ale myslím, že by neměl být problém nepoužité kalhotky vyměnit. Ještě bych chtěla dodat, že je používám s českýma 4covkama a osvědčilo se mito lépe než s Popolínkama. Je to zkrátka menší balík o stejné savosti.
Já teda musím říct, že se mi 4ce líbí pořád ještě víc než Popolínky. Mám pocit, že to dítě víc větrá. Moje nejoblíbenější kombinace asi bude 2 čtverce + vlněnka.
 Anka

Anko, tak to mi pak budeš muset ukázat, jak tam ty 4ce skládáš. Já se hrozně bojím, aby ta občas ještě dost řidá hovínka na tu vlnu neprotekla. U Popolín se mi to ještě nikdy nestalo, aby se zmazaly vrchní gatě, u BM běžně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
23.6.05 15:11

Holky, dneska jsem narazila na krásnou věc - double froté. Je sice dost drahé (šíře 140 za asi 210,–/m), ale nadchlo mě. Tak jsem ho metr koupila, že z něj zkusím nějakou plenu spíchnout a teď váhám, jestli typ BM nebo Popo nebo jenom vložku. Poradíte? Stefinko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
23.6.05 16:25

Ahoj Stefinko a ostatni!
Tak flanel siroky 150 cm jsem nesehnala, meli jen 140 (110,–/m), ale je pekny, svetle zluty s medvidkama. Po vysrazeni a obroubeni mam 4 luxusni plinky o rozmeru 68×68cm :D
Pro srovnani: koupena „ctvercovka“ od firmy Hybler ma rozmer 63×58(!!!)cm a pritom na obalu byla deklarovana jako 70×70cm! Takze je to vlaste vetsi kapesnik tvaru obdelniku a jeste pousti zmolky :evil:
Jinak je pravda, ze flanel se hodne trepi, doporucuju strihat, netrhat po vlakne, udelalo se mi pulcentimetrove trepeni.
Cenove me vysla jedna plenka na 38,50 Kc, pokud dobre pocitam.
Divala jsem si u nasich i po nejakem starsim textilu, ale nasla jsem jen dalsi dve nocni flanelove kosile po babicce a prestoze babicka nebyla zadne orezavatko, tak se obavam, ze tak velke ctverce bych z nich neustrihla.
Ale mozna ustrihnu mensi - 40×40 a budu je pouzivat slozene na tretiny jako save jadro do velkych plen.
To jsem se rozepsala… tak uz koncim :-)
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
23.6.05 18:20

holky,
jak moc vám ty flanelový plinky - vlastní výroby vydrží? Já jsem si pár udělala, ale ze starýho povlečení, takže je pravda, že ten matroš je už trochu jetej, ale jinak mi přijdou jen o málo lepší než české čtverce. Ale udělala jsem si je trochu jako plinky BM. Novej flanel něco stojí a trochu té práce… Jinak cenově myslím vyjdou BM plinky podobně a vydrží o moc dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.6.05 07:34

Dianko, čtverce skládám úplně normálně, na čtvrtiny a pak přeložím. Ale s Jitčinými bobky nemám problém, jak už jsem řekla. Jinak jsem objevila několik skládání čtvercových plen a chci je dát na naše webové stránky. Popsala bych to i tady, ale asi by to k ničemu nebylo, je to totiž trochu složité… Dojednala jsem si k nim ty sponky na plíny, tak jsem zvědavá. Jen jsou trochu dražší, jedna stojí asi 40 Kč.
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.6.05 21:22

vlnene kalhotky

Pimpo

Myslím si, že jádrové mýdlo by jim moc škodit nemělo. Alespoň mě nepřipadají moc jeté. Ten lanolin jednou za čas jim udělá dobře. A možná by se to dalo přepírat jen v čisté vodě. Zkusím to při nejbližší příležitosti. Ono to hovínko z těch vláken jakoby sklouzne.

• Citovat
  • Upravit
2304
27.6.05 16:51
Dianka píše: … double froté… váhám, jestli typ BM nebo Popo nebo jenom vložku…

Já bych střihla popolinu a místo savého jádra bych tam buď skládala čtverec nebo bych ho vkládala dovnitř.
http://www.latkovepleny.cz/vicevrstva.htm
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky