Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4373
19.2.13 09:19

@chelsea001 celou sadu rozhodně nekupuj. Nemusela by prckovi sednout a byla by jsi z toho znechucená.

Klasický čtverce se používají :) - je to nejlevnější varianta, ale zase často přebaluješ. Já jsem je používala jen chvíli a pak jsem přešla na kalhotkové plenky a pár vše v jednom (na cesty) - je to trochu dražší, ale pohodlné. Teď je budu používat na druhé dítě nebo se dají pak zase prodat a nějaké penízky získat zpět.

Pro „inspiraci“ uvádím moji výbavu:

• 13× kalhotková jednovelikostní Anavy
  • Anavy vše v jednom - tj. nepotřebuješ svrchní kalhotky (ale zase trochu méně sají než ty kalhotkové, proto není dobré mít výbavu jen z nich).
  • 2× kapsová plenka BabaBoo - ty mají uvnitř takovou mikroflísovou vrstvu, která je stále suchá, mokro se odvádí dovnitř do té kapsy, kde jsou vkládací plenky.
  • 2× noční Anavy - využiješ spíš na větší dítě

A pak řada různých vkládaček, většinou bambus - Anavy, Babyidea

Svrchňáčky mám

• PUL ImseVimse, Thirsties, Anavy
  • flísové - Anavy 2×
  • vlněné - BabyIdea shorties, longies a pak doma pletené

No a na novorozence jsem si teď pořídila 10 novorozeneckých Anav (většinou bazárkové) a AIO TotsBots - bude to jen na chvilku, ale prostě jsem je moc chtěla :mrgreen:
A pak taky Baby Lucy bambusové

Jinak pro začínající látkující maminky je tu spíš tato diskuze:
 https://www.emimino.cz/…kovani/2276/

Trochu víc to tam „žije“. A zrovna nedávno se tam holky ptaly na výbavu, tak když pohledáš pár stránek zpět, tak se určitě dočteš zajímavé informace. Nebo se samozřejmě můžeš ptát.. :)

Jinak ty 4 body, co ti napsala @pomeranca určitě platí, na tom se shodne hodně látkařek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
19.2.13 09:21

@chelsea001 jinak mě zarazil tvůj metřík - máš tam 30+5 tt a že zbývá jen 43 dní… To je nějaký nesmysl… :think: Kdy máš termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
19.2.13 09:50

Termín mám 25.4. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
19.2.13 09:52

Jinak děkuju moc za rady, zatím mi to teda přijde hrozně složitý, ale snad se do toho rychle dostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.2.13 10:08
@chelsea001 píše:
@pomeranca já právě chtěla koupit tu celou sadu od narození po nočník, myslim že se to jmenovalo pop in one nebo tak nějak a nemůžeš mi doporučit nějakou internetovou stránku na plínky? Je toho moc a fakt se v tom neorientuju, myslela jsem třeba že klasický čtverce se nepoužívají :) že se tam dává ta separační plínka. :)

Sadu bych takto předem určitě nekupovala, nakup si několik plínek různých typů a výrobců, ozkoušej a pak dokup to, co se ti nejvíc osvědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
19.2.13 10:57

@chelsea001 tak to máme hodně podobné - já 16.4. :lol:

Ono je toho hodně, tak ti to ze začátku přijde jako zmatek, ale určitě se zorientuješ.

Nejdůležitější je si asi uvědomit, že vždy potřebuješ savou vrstvu a nepropustnou vrstvu.

savá vrstva:

• čtvercová plena
  • vícevrstvá plenka
  • kalhotková plenka
  • různé vkládačky

Savá vrstva může mít různé materiály, které různě sají - nejmíň bavlna, nejlíp bambus.

nepropustná vrstva = svrchní kalhotky. Ty jsou také z různých materiálů (PUL, flís, vlněné).

Samostatnou kategorií jsou plenky vše v jednom, kde máš jak savou, tak nepropustnou vrstvu (PUL).

A to je vlastně "všechno!.. Jednoduché, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
19.2.13 14:53

Takže jestli to dobře chápu, tak stačí čtvercová plena a na to dát ty svrchní kalhotky? A kolik potřebuju ze začátku těch svrchních kalhotek? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
19.2.13 15:00

@chelsea001 jo, chápeš to dobře :)

svrchní kalhotky jsou pro malé miminko nejlepší z materiálu PUL (kvůli tekuté stolici) a asi bych doporučila 3 kusy. To pro případ, že když se ti dostane kakání i na svrchňáky, tak musíš přeprat, tak ať máš další.
Ideální je tak 2 střídat při přebalování a ty třetí mít „v záloze“, když jedny schnou.

Pro miminko je dobré čtvercovou plenku složit na tzv. novorozenecký sklad. Zde máš návod:
http://www.latkovepleny.cz/…enecky-sklad
K jeho upevnění potřebuješ snapi sponku.

Lépe to těsní kolem nožiček. U většího (co nekaká při každém přebalení) můžeš dávat i narovno do svrchňáčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
19.2.13 15:03

Kdyby někdo chtěl tak jsme zalezlé i na facebooku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
19.2.13 15:16

Ahoj holky,
rada bych se taky zeptala… :D
Když budu na novorozeně pouzívat vícevrstvé bambusové pleny Anavy na kalhotkovy sklad a na to vrchnáčky, musim pouzivat jeste vkladaci plenku nebo to pojmou jen ty vicevrstvé?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
19.2.13 16:14

@eedi na novorozeně budou vv bambusky zcela určitě stačit. Pokud tedy budeš přebalovat rozumně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
20.2.13 09:04

@pomeranca tak to jsem rada alespon ten zadecek nebude tak veliky…no jsem na sebe zvedava jak mi vse pujde, ale moc se na to tesim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.2.13 09:11

škola

Ahoj, jak je to v Jersey se školou? Mohu se do Jersey nastěhovat a dítě, které neumí jazyk přihlásit do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
20.2.13 09:20

@JITHI ano muzes ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
20.2.13 09:49

@eedi já dávala na novorozeně pouze jednu jedinou čtvercovku složenou na novorozenecký sklad a stačilo to. Hlavně kvůli tomu, aby neměli velkej zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure