Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
katy:gratulace k 800 stránce:-D
chtěla jsem se zeptat ty jsi prala plenky v lovele?taky mě to napadlo ale myslela jsem si že se to nemůže když je to klaxickej prášek na praní ![]()
Pavlo prala jsem v lovele i batolátku, batolátko není přímo EKo, ale má značku šetrné k přírodě, tak že asi lepší než lovela.
![]()
Holky ještě jsem se chtěla zeptat, když ty pleny namáčíte před praním tak to dáváte do studené nebo horké vody? A dáváte tam i nějaký prášek nebo až pak do pračky
Díky
ja nenamacim vubec, rovnou suche strcim do pracky a zapnu bavlna na 60…
Peto, před praním nenamáčím, skladuju na sucho a pak to jen hodím do pračky. Když si vzpomenu, tak dám před praním máchání(bez ničeho) a pak normálně praní. ![]()
Není důvod namáčet…pokaděný plíny stejně vždycky hnedka přemáchnu a přejedu žlučákem.
Pastelka píše:
Jeee Miri, ty se máš…už to máš za pár…
No a to ty pokaděný plíny přemáchnete ve vlažný vodě a hodíte do pračky??
Já myslela, jestli se to nějak neodmáčí.. A přepláchnout ve studené nebo vlažné vodě? Aby mi tam pak nezůstaly fleky ![]()
ahoj!
tu je něco pro plínomily: moje výbava.
jsem se holt zase kochala ![]()
a podrobný popis: ![]()
od kraje po sloupečcích: separačky popoliny viskozové a celulozové, dvoje canpolky
, žínky ikea (10ks jako vkládačky, 5 mých umotaných froté vkládaček, 3 kousky kaťatek z vv, 3 kousky froté typ haipa daipa, vv kikko M a S po 6 kouscích, 35 čč, 4 vázačky disany, 1 origoš haipa daipa pastelka, 2 kousky kapsovek bum genius, 2 kousky itti bitti snap in one M + jeden vkládací set, na pytlíku na plíny foceno thirsties duowrap vel.1 a vedle thirsties xs, pak dvoje kikko S a M pulky a jedny darovaný igelitky
gmini S, síťka na plíny a snappka ![]()
chybí: dalších 10 čč mám v semilech
2 ks kalhotek z vv (v procesu výroby
)
3 ks bambusek typ haipa daipa (v procesu)
4 ks bambus vkládaček (snad vyrobím)
2 ks vlňěných pletených svrchních gatí (na 1 už makám)
6 ks kikko bambusek objednaných
co vy na to? ![]()
Jsem to napsala pod citaci pod kterou jsem nechtěla, pardon
No a to ty pokaděný plíny přemáchnete ve vlažný vodě a hodíte do pračky?? Já myslela, jestli se to nějak neodmáčí.. A přepláchnout ve studené nebo vlažné vodě? Aby mi tam pak nezůstaly fleky ![]()
PetaP píše:
Jsem to napsala pod citaci pod kterou jsem nechtěla, pardonNo a to ty pokaděný plíny přemáchnete ve vlažný vodě a hodíte do pračky?? Já myslela, jestli se to nějak neodmáčí.. A přepláchnout ve studené nebo vlažné vodě? Aby mi tam pak nezůstaly fleky
NO pokaděnou přemáchnu, přeperu ve žlučovém mýdle a hodím do kýble s plínama.
Katy2 píše:PetaP píše:NO pokaděnou přemáchnu, přeperu ve žlučovém mýdle a hodím do kýble s plínama.
Jsem to napsala pod citaci pod kterou jsem nechtěla, pardonNo a to ty pokaděný plíny přemáchnete ve vlažný vodě a hodíte do pračky?? Já myslela, jestli se to nějak neodmáčí.. A přepláchnout ve studené nebo vlažné vodě? Aby mi tam pak nezůstaly fleky
Jo a mácháš ve studené nebo teplé? Aby tam nezůstaly ty skrvny no já nevím, jsem laik ![]()
Katy2 píše:
JO Babo co ten Mio fresh, máš nemáš, bude nebude?
Co, kde, jak, proč?
Těhudemence zde, všechno mi trvá třikrát dýl. ![]()
Jo, bude. Ale pošlu to až, mi ho Bambulín přiveze. Nejspíš v pátek. (jestli ho přiveze
) Byl by schopný poslat Ti něco úplně jinýho ![]()