Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14106
29.9.10 12:49

zizinko: Já látkuju chvilku, jsem fakt začátečník, holčičce je 14 dní, ale co používám já. Jednu plínu složím na sklad, druhou tam vložím, na to separačku, dám dítě, zabalím, zapnu snapkou, dám kalhotky a hotovo.

Jen teda nevím, jak s tím spaním :-( Nechci ji dávat na záda, když občas blije, ale zase jí nechci na boku v látce křivit nožičky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
29.9.10 12:50

to je dalsi otazka co jsou kvalitni PUL kaťata. kdyz jsem byla v krame tak pani mi v klidu rekla ze staci tyto obycejny g-mini http://www.malvik.cz/…tky-na-druky ale me se osobne vubec nelibi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.9.10 12:50

Katy, na ten Bambinex se tě chci už dlouho zeptat.
Kolik to koštuje, je to parfemované a fakt tak dobré? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
29.9.10 12:53
Flyingfrog píše:
zizinko: Já látkuju chvilku, jsem fakt začátečník, holčičce je 14 dní, ale co používám já. Jednu plínu složím na sklad, druhou tam vložím, na to separačku, dám dítě, zabalím, zapnu snapkou, dám kalhotky a hotovo.Jen teda nevím, jak s tím spaním :-( Nechci ji dávat na záda, když občas blije, ale zase jí nechci na boku v látce křivit nožičky :-(

tak nejak jsem to mela v planu ale nevedela jsem zda to je dobre. jak casto je potreba prebalovat? neprocura ani v noci? ja prave nevim jestli na noc pouzivat jenorazovku nebo nejakou tu lepsi plenu jak je vse v jednom ale to mi prijde zbytecne drahy pro zacatek kdyz nevim co mi bude vyhovovat. a pak budu mit malyho na zimu takze stejne budem vetsinou doma tak proc nelatkovat a ty ctvercovky opravdu schnou dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.9.10 12:53
Cappy píše:
Katy, na ten Bambinex se tě chci už dlouho zeptat.
Kolik to koštuje, je to parfemované a fakt tak dobré? :think:

Cappy normálně koštuje v bavlnce kg 260kč, vydrží na cca 30 - 35 praček, parfemovaný je, ale po usušení cítit nic není, já jsem s nim fakt spokojená a myslím, že i všechny holky co si ho koupily spokojené jsou. Tuší že Achdárek psala, že i plíny jsou měkčí.
No a pokud bude k dispozici to větší balení, tak to vyjde určitě i levněji, ale jak už někdo tady psal, běžná cena jinde na netu je přes 300 kč, tak že v Bavlnce ho mají fakt levný. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.9.10 12:55
zizinka píše:
to je dalsi otazka co jsou kvalitni PUL kaťata. kdyz jsem byla v krame tak pani mi v klidu rekla ze staci tyto obycejny g-mini http://www.malvik.cz/…tky-na-druky ale me se osobne vubec nelibi :nevim:

Tak tyhle gaťata se mi vůůbec nelíbí, kvalitní PUL jsou Bluebeery, popoliny, thirsties (či jak se to píše), haipa daipa, Impse vimse a spoustu dalších jiných. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
29.9.10 12:56

flyingfrog -malý taky ublinkával, dávala jsem ho na bok, kyčle i nožičky by měly být OK, takže tak u nás

zizinko, já jsem dosud bez lepší plíny :wink: mám zavazovačky disana, dokonce dvě baby idea -na později z druhé ruky, český čtverec, kikko bambus, pul popoliny, vlněné svrchňáčky samodoma, jo a taky 2 pastelky haipa daipa -ty dávám nad ránem když kojím a nechce se mi nic motat, jo a spoustu ručníků a žínek ikea, ty dávám do bambusek na zvýšení savosti, a teď se chystám na noční plínu nějakou asi bamboo extra od baby idea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.9.10 12:56
Flyingfrog píše:
zizinko: Já látkuju chvilku, jsem fakt začátečník, holčičce je 14 dní, ale co používám já. Jednu plínu složím na sklad, druhou tam vložím, na to separačku, dám dítě, zabalím, zapnu snapkou, dám kalhotky a hotovo.Jen teda nevím, jak s tím spaním :-( Nechci ji dávat na záda, když občas blije, ale zase jí nechci na boku v látce křivit nožičky :-(

Já ti nevím, já bych si se spaním hlavu nedělala, mě Eliška spala taky vždy na boku a je naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.9.10 12:57

Katy, to větší balení ma kolik kg?
Já bych do toho asi aj šla.
A nesmrdí pleny močí? S některými prostředky mám zkušenost, že i po vyprání (přepírka + máchání navíc) jsou trošku cítit :-?
Zatím jsem byla spokojená jen se slizem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
29.9.10 12:59
Katy2 píše:
zizinka píše:
to je dalsi otazka co jsou kvalitni PUL kaťata. kdyz jsem byla v krame tak pani mi v klidu rekla ze staci tyto obycejny g-mini http://www.malvik.cz/…tky-na-druky ale me se osobne vubec nelibi :nevim:
Tak tyhle gaťata se mi vůůbec nelíbí, kvalitní PUL jsou Bluebeery, popoliny, thirsties (či jak se to píše), haipa daipa, Impse vimse a spoustu dalších jiných. :-D

achjo kdo se v tom ma vyznat. a co treba kikko nebo bambinomio? a budou mi teda stacit troje dane velikosti? tam me docela mate ze vzdy uvadeji 4kg, nebudou velky? a nebo mam koukat po jednovelikostnich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332

jo a cappy - já psala nedávno, že mi smrdí a problém byl evidentně v tom, že jsem plíny nerozdělávala :oops: nenápadně jsem všechny plíny doma přeprala :mrgreen: (kvůli chlapa, neb mi to tvrdil…) a rozdělala -raději výjimečně v persilu a teď peru zase v bambinexu a opravdu nesmrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
zizinka píše:
Flyingfrog píše:
tak nejak jsem to mela v planu ale nevedela jsem zda to je dobre. jak casto je potreba prebalovat? neprocura ani v noci? ja prave nevim jestli na noc pouzivat jenorazovku nebo nejakou tu lepsi plenu jak je vse v jednom ale to mi prijde zbytecne drahy pro zacatek kdyz nevim co mi bude vyhovovat. a pak budu mit malyho na zimu takze stejne budem vetsinou doma tak proc nelatkovat a ty ctvercovky opravdu schnou dobre.

Já bych pro začátek vyzkoušela ty klasické čtvercovky, můžeš zkusit koupit i zavazovací disany, ty jsou dobré, že vlastně nemusíš dělat žádný sklad, jen do te zavazovací plenky dáš čtvercovku na rovno, na tu separačku a zavážeš, na to pak svrchní gaťata.
Separačky se pro malá miminka doporučují celulozové, dělá Disana i Popoliny, já teda ale dávala téměř od malička separačky viskozové, taktéže dělá Popoliny a spokojenost. Počůranou peru, pokaděnou vyhodím.
Jo a pokud chceš ještě investovat do čtvercovek, tak bych přikoupila pár kikko bambusových, tuším že pár příspěvků zpět tady na ně někdo dával odkaz že jsou v akci. Jsou opravdu dobré a dobře savé, cca 1 kikko bambusová nasaje co dvě obyč. čtvercovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.9.10 13:01
Cappy píše:
Katy, to větší balení ma kolik kg?
Já bych do toho asi aj šla.
A nesmrdí pleny močí? S některými prostředky mám zkušenost, že i po vyprání (přepírka + máchání navíc) jsou trošku cítit :-?
Zatím jsem byla spokojená jen se slizem

Cappy já pravě bambinex zkusila proto, že mi plíny smrděly ne po vyprání, ale jakmilé Eli počůrala plínu, tak děsně páchla, nyní tento problém fakt u nás vymizel, tak že za mě je bambinex super. Kolik bude mít to velké balení nevím, měla bych mít ale info z Bavlnky co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.9.10 13:02
zizinka píše:
Katy2 píše:
zizinka píše:
Tak tyhle gaťata se mi vůůbec nelíbí, kvalitní PUL jsou Bluebeery, popoliny, thirsties (či jak se to píše), haipa daipa, Impse vimse a spoustu dalších jiných. :-D
achjo kdo se v tom ma vyznat. a co treba kikko nebo bambinomio? a budou mi teda stacit troje dane velikosti? tam me docela mate ze vzdy uvadeji 4kg, nebudou velky? a nebo mam koukat po jednovelikostnich?

Bambino mio nejsou nic moc, jsou dost tvrdé kolem pasu, navíc jsou použitelné spíš na plínky na rovno, na sklady opravdu neeeeeeeeee, kikko doma jedny mám a spokojenost žádná, strašně protékají kolem nožiček.
Jinak jednovelikostní jsou fajn ty bluebeery, a navíc jsou na druky, tak že dle mě jsou asi jedny z nejlepších, já osobně sucháče nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
29.9.10 13:05
Boriska píše:
flyingfrog -malý taky ublinkával, dávala jsem ho na bok, kyčle i nožičky by měly být OK, takže tak u nászizinko, já jsem dosud bez lepší plíny :wink: mám zavazovačky disana, dokonce dvě baby idea -na později z druhé ruky, český čtverec, kikko bambus, pul popoliny, vlněné svrchňáčky samodoma, jo a taky 2 pastelky haipa daipa -ty dávám nad ránem když kojím a nechce se mi nic motat, jo a spoustu ručníků a žínek ikea, ty dávám do bambusek na zvýšení savosti, a teď se chystám na noční plínu nějakou asi bamboo extra od baby idea

vycerpavajici odpoved a pro me dlouhe brouzdani po netu a nemuzu vubec najit ty zavazovačky disana jak vubec vypadaji.
takze misto vkladani dalsi pleny se daji pouzit ty frote zinky z ikei? to by bylo fajn nestoji moc.bambuskama jsou mysleny ctvercovky z bambusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure