Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svetluska.maja v prvni rade je nutnost dodrzet zasady: merit temer ve stejnou dobu kazdy den na stejnem miste (usta nebo pochva, nestridat), vzdy stejnym teplomerem a bezprostredne po probuzeni nez vylezes z postele. Pak se da mereni povazovat +- za presne. Nekomu graf lita, nekdo ho ma konstantni - kazda jsme jina. Ovulaci v grafu poznas tak, ze mas minimalne 3 dny po sobe vyssi teplotu (pak uz muze byt pokles vetsi nebo jednorazovy), ale musi ta teplota byt ty 3 dny vyssi nez ty pred ovu. Nekdo pozna prichod ms tim, ze mu teplota pak prudce poklesne a vi, ze treba zitra to dostane, ale asi to neni pravidlo - me klesala az po ms.
Ahoj, mrknete mi prosím na graf, jestli je pravděpodobné, že byla někdy ovulace?
@Kadelka Asi 19 DC, dnes uz bys byla 13 DPO, BT vysoka, klidne bych verila, ze na tt muze byt carecka.
Pokud neni ovliveno necim jinym.
Ahojky všem, prosím o radu. Pro zajímavost mám teď 2 aplikace na sledování BT. Akorát každá mi ukazuje jiný den ovulace. Spíš bych se přikláněla vyhodnocení FF. Co myslíte vy? ![]()
@Karleon děkuji, jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si to myslí 😊 doufám, že tento cyklus bude už konečně úspěšný! Dnes mi sice teplota klesla na 36,7 ale snad se to bude vyvíjet nadějně
To čekání je šílené ![]()
Ahoj,
vyzná se někdo v měření BT? Měrín první měsíc v puse, pravidelně každý den ve stejnou hodinu ihned po probuzení. Poslední MS 1.12. Cyklus mívám pravidelný, 30 dní. Minulý měsíc se mi zkrátil na 28 dní a nyní jsem 36DC a MS nikde. Test negativní. Myslela jsem si, že ovu prostě nebyla. 19 DC jsem měla růžový výtok, pak chvíli trochu krve při utření a 22DC hnědé špinění (malinko) a pak už nic. 31DC po utření nitky krve a bolest v podbrisku na MS. Dneska mi teprve začaly bolesti prsou. Měřím poprvé, ale podle jiných grafů to nevypadá úplně standardně
teploměr je v pořádku, měří dobře.
Myslíte, že by se mi mohla ovu opozdit až na 32 DC? Ovu testy ve dnech 13 -17 DC negativní. Poslední sex byl myslím 27DC. TT dnes negativní
Ahoj holky, prikladam graf s otazkou. Myslite si, ze bych mohla bejt tehotna? Ovulace probehla 12 dc - bolest na prave strane, bolest hlavy, prsou atd.. I kdyz aplikace ukazuje ten 17 dc, kvuli svym priznakum se priklanim k tomu 12 dc… Takze dnes jsem 11 dpo, ale test negativni. Cyklus mam jak kdy ale vetsinou 27 dni. Moc moc dekuju ![]()
Dobry den, mile zeny,
zacala jsem s merenim BT teprve tento mesic (cyklus jeste neni hotovy), FF mi navrhnul jako den ovulace 16.10. Puvodne jsem si myslela, ze byla jiz 14.10., umite mi prosim poradit, jak poznat, ze 14.10. je mylna predikce a ovulace pravdepodobne byla spise 16.10.?
A z jineho soudku, 8 DC tohoto mesice mi lekar po ultrazvuku rekl, ze mam folikul o velkosti 16mm a bude brzy ovulce. Rikala jsem si bomba, tak asi roste prumerne rychlosti 2mm/den, tak jsem cekala ovulaci vlastne o dost driv, nez indukuje FF. Je bezne, ze folikul roste nepravidelne? Vypada to, ze vyrostl rychle, a pak se jeho rust pravdepodobne zpomalil, nikde jsem nedohledala, zda to je bezne.
Budu moc rada za Vse zkusenosti!
Moc dekuju ![]()