Běhny poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
25.12.21 18:43

Ja bych si jeste hlidala techniku behu, neboť z me zkušenosti to ma taky vliv na stav pohyboveho aparatu. Aaaa behu zdar!😉 🏃‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
25.12.21 18:44

@martina.se asi budu stejný případ 🙉. Řeším to už docela dlouho a jediné co funguje, je neběhat, či běhat 5km, a to mi je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
25.12.21 18:46

@Galateeia taky bych řekla, že technika. Zvlášť, když mě bolí fakt jen jedna holeň. Jsem amatér jak 🐷. Asi by se na mě měl někdo podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
25.12.21 18:48

@MadGirlNancy díky za článek, prostuduju, vypadá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.12.21 18:57

@Lajka09 Ja jsem taky amater, na Youtube je dost videí, ktery ti muzou pomoct. Ja třeba casto dopadam na paty a pak me boli kolena, ale kdyz si to hlidam, tak je to lepsi a je to znát i na tempu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
25.12.21 18:59

@Lajka09 zkus po svatcich analyzu doslapu. Pak umi poradit, jak zlepsit (na co myslet), popr. treba pomoci tejpu zlepsit. Ja mam hodne vbocene palce a na trasy nad 7km musim tejpovat do spravne polohy. Pak nemam problem. V Praze delaji treba v RunCzech Running Mallu. Myslim, ze i v Salmingu delaji. Nebo na zavodech byva moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
25.12.21 19:06

@Pruhovaný_mýval a sakra. Díky. Obávám se, že to bude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
25.12.21 19:15

Holky díky. Hodně mi píšete, že jsem přepálila.
V srpnu jsem dávala 5 km, sem tam 8km. Chytlo mě to, tak jsem pomalu navyšovala, v říjnu jsem dala své maximum, 15km. Mě to nepřijde skokově. Chvíli ok a pak se ozvala holeň. Hodím sem běhy že prosinec, viz foto. V to prosinci už jsem fakt ubrala.
Asi chápete, že představa, že musím úplně vynechat, je pro mě tragická. Ale zase, není mi 20 a chci být ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
25.12.21 19:17

Já nadpis pochopila hned, ze se jedna o sport. Asi proto, ze beham.
K dotazu…poslouchej svy tělo-alfa omega. Asi jsi si přidala hodně a rychle. Pridavej pozvolna. Vím, jaká to je euforie zabehnout první desítku, pak už se nechce s laťkou dolu. Říká se, ze bolesti při běhání jsou normální, než se člověk “vybeha” projde si tím každý běžec.
Ale jak říkám, poslouchej svy tělo, kam te pustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
25.12.21 19:24
@Blankaspl píše:
Normální označení. Na pochodu, kde jsem startovala, došlo k hezké situaci… „Dobrý den, startují tu běhny?“ „Ne, tady, šlapky (turistky) - běhny na zastávce“

To je dobré 🤣
Upřímně, první tři příspěvky a už jsem se bála, že bude řešit jen nadpis 🙄 🙄 🙄. Mě to označení přijde už úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
25.12.21 19:26

Holky, moc díky za rady. Určitě se v nich najdu. @Dorotka101 přesně. Bolesti, puchýře… Beru, že rok tomu patří, ale teď už vnímám, že takto by ta holeň bolet neměla. Paradoxně při běhu mě nelimituje vůbec. Cítím to až po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
25.12.21 19:35

@Lajka09 klasicky pretizeni. Vic regeneruj a objem pridavej pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
25.12.21 19:35

@Lajka09 vysoké ponožky mas? Poradny boty, taky technika děla hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
25.12.21 19:36
@Lajka09 píše:
Holky, moc díky za rady. Určitě se v nich najdu. @Dorotka101 přesně. Bolesti, puchýře… Beru, že rok tomu patří, ale teď už vnímám, že takto by ta holeň bolet neměla. Paradoxně při běhu mě nelimituje vůbec. Cítím to až po.

Hodne bolistek pri behu neboli, protoze je telo zahrate. Typicky achilovky, fascie, holene… za ty leta znam snad vsechny bezecke bolistky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
25.12.21 20:14
@Lajka09 píše:
Holky díky. Hodně mi píšete, že jsem přepálila.
V srpnu jsem dávala 5 km, sem tam 8km. Chytlo mě to, tak jsem pomalu navyšovala, v říjnu jsem dala své maximum, 15km. Mě to nepřijde skokově. Chvíli ok a pak se ozvala holeň. Hodím sem běhy že prosinec, viz foto. V to prosinci už jsem fakt ubrala.
Asi chápete, že představa, že musím úplně vynechat, je pro mě tragická. Ale zase, není mi 20 a chci být ok

Nechci se tě dotknout a můžu být mimo, ale… právě z toho, co píšeš tady (a z té tabulky), se přikláním k tomu, že jsi to přepálila. Kdybys měla naběháno na desítky, patnáctky - ve smyslu pravidelného tréninku, ne ve smyslu jednorázového běhu - tak by ty osmičkové časy vypadaly jinak (ale tím vůbec nechci říct, že jsou ty časy nějaké tragické). A dostat se z pětkových tréninků na pohodové a zdravé desítkové za čtvrt roku, to fakt není legrace a tělo ti dává najevo, že to chce ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová