Bezbolestné píchnutí od vosy?

Faris
31.8.19 18:01

bezbolestne pichnuti od vosy?

Ahoj, už druhý den nemůžu vyřešit záhadu. Včera byl u nás na návštěvě můj brácha, hrál si s mým synem (20měs). Najednou vidím jak někam běží a že vosa. A že jí měl malý až v nose. Syn si potom šmrdlal nosánek, jako kdyby si utíral nudli. Měl pod ním štípnutí jako od komára, akorát s dírkou uprostřed. Tak jsme pořád čekali, jestli mu to oteče nebo něco, ale jen to zčervenalo a za hodinu zmizelo. Druhý den (dnes) už ani ten pupínek, jen ta dírečka po píchnutí. Ale on prostě ani nepípnul, stáli jsme nad nim a koukali a on na nás, jestli jsme se nezbláznili, že si ho tak prohlížíme. Vždyť od vosy to bolí jako prase, jako on má vysoký práh bolesti, ale tohle by stoproceně ořval i dospělý. Co to mohlo být? Vosu si snad nelze s jiným bodavým hmyzem splést… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
31.8.19 18:24

Děti asi reagují lépe :nevim: Dceru 3r teď taky bodla vosa, do ruky, taky jsme čekali bůhví co… No otok žádný, druhý den si vzpomněla, že měla bebí a to bylo vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Faris
31.8.19 20:31

@Sue2008 no my jsme fakt koukali jak puci. Me pravenapadlo jestli ho nemohla jen pichnout ale nedat ten jed, jestli je to vubec mozny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.19 21:10

Tohle mě celkem zajímá. My jsme nedávno řešili, že syna něco štíplo, svědilo ho to, měl velký otok, měl to horké, červené, uprostřed štípanec - ale nebyla v něm dírka. Přešlo to cca za 3 dny.
Přitom neřval, že ho něco píchlo, prostě jsme byli v zahradě a když jsme přišli domů a já ho převlékala, tak jsem si toho všimla (při odchodu ven to neměl).
Tak nechápu, jestli ho píchla vosa a neřval. Anebo ho píchlo něco jiného, když v tom štípanci nebyla dírka…nemáte někdo zkušenost? Díky.

• Citovat
  • Upravit
1079
31.8.19 21:36

Tak to je dobrej ;) me nedavno pichla vosa do prstu a myslela jsem, ze se beze srandy rozbrecim :mrgreen: okamzite mi to opuchlo a celou noc jsem nespala, jak to bolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
31.8.19 21:43

Tak to nevím a nechápu, mně když píchla vosa, bolelo to šíleně a bylo to napuchlé, teplé a rudé asi 3 dny a ty 3 dny to bylo pořád bolestivé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.19 21:57

Jednou mi spadla vosa za vystrih…panika, že mi dá zihadlo (hodně otecu)..vyhnala jsem jí a nic jsem necitila. Druhý den jsem se probudila s třetím prsem :D, flek jak prase, klasické svědění po zihadlu. Takže věřím, že některé vosy píchají na tajnaka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
31.8.19 22:19

Me pichla vosa i bez bolestne i bolestně, treba to zihadlo nevytahla úplně.

• Citovat
  • Upravit
1222
1.9.19 07:12

Mě píchla vosa do ruky a kromě místa vpichu nebylo vidět nic. Ani pupínek mi nenaskocil, nic. Jen to chviličku pálilo. Syn (3 roky) letos dostal první v životě - od včely a také absolutně žádná reakce. Jen chviličku plakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
1.9.19 14:27

Od včely v pohodě, od vosy vždy bolest, otok, flek zvětšující se i nekolik dní. Možná to byla nějaká "mladá ", co ještě nemá tolik jedu :nevim:, nebo nepíchla úplně. spíš mám v okolí případy, že ty vosí štípance jsou bolestivé, otékaji, jsou červené a horké i několik dní. A to i v případě ošetření fenistilem a podání dithiadenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová