Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
AhojteSamozřejmě se rozhodneme sami, ale zajímali by mě názory i ostatních
Kdybyste měli 4 děti po cca3 letech, takže rekneme 3,6,9,12 a zatím jen dva dětské pokoje, jak byste děti rozdelily k sobě? V úvahu připadají tři varianty :
a) podle věku 3+6 a 9+12
b) podle pohlaví 3+9 a 6+12
c) podle spolecnych zajmu a nejbližšího vztahu 6+9 a druhy pokoj 3+12 kdy pubertak nejlip vychází prave s malickou
Asi podle pohlaví
@4-1.cz já bych v tomto případě dala za c - podle toho jak si děti rozumí, za pár roků se to může změnit a přehodit podle pohlaví
Prvni bych volila variantu c, pokud s tim pubertak nema problem. Jinak podle pohlavi.
@Anonymní píše:
AhojteSamozřejmě se rozhodneme sami, ale zajímali by mě názory i ostatních
Kdybyste měli 4 děti po cca3 letech, takže rekneme 3,6,9,12 a zatím jen dva dětské pokoje, jak byste děti rozdelily k sobě? V úvahu připadají tři varianty :
a) podle věku 3+6 a 9+12
c) podle spolecnych zajmu a nejbližšího vztahu 6+9 a druhy pokoj 3+12 kdy pubertak nejlip vychází prave s malickou
Podle pohlaví. Až bude nejstarší holce 15, tak asi nebude chtít v pokoji mít bráchu (ať už jednomu bude 18 nebo druhému 12), kdežto 9ti-letá sestra bude nejspíš “snesitelná”, si myslím ![]()
Určitě podle pohlaví. Sice je fajn, že spolu hezky vychází velký brácha a malá ségra, ale přece jen velký brácha už může mít jiné „zájmy“ a chtít svoje soukromí. Pokud ne teď, tak brzy určitě.
Oni si právě kluci skoro vubec nerozumi.. proto hodně váháme. prostředni dva jsou velci parťáci a nejstarší si zas hraje na tatku vuci nejmladší a tu toleruje, se staršíma sourozencema je vztah horší, ale do většího půjdem až tak za 4-5let tak bychom potřebovali aby to celkem dlouho vydrželo fungovat. Pokoje jsou teda veliké, pres 22m2.
@4-1.cz píše:
Oni si právě kluci skoro vubec nerozumi.. proto hodně váháme. prostředni dva jsou velci parťáci a nejstarší si zas hraje na tatku vuci nejmladší a tu toleruje, se staršíma sourozencema je vztah horší, ale do většího půjdem až tak za 4-5let tak bychom potřebovali aby to celkem dlouho vydrželo fungovat. Pokoje jsou teda veliké, pres 22m2.
Jdou pokoje alespoň trochu ještě rozdělit? Nábytkem? Na nějaké soukromé “zóny”?
Dala bych podle přání s tím, že se to bude dát za rok změnit. Kamarádka byla v pokoji s bráchou a byla spokojená, protože se sestrou si nerozuměla. Dodnes má k bráchovi blíž, i když se sestrou jsou o rok a brácha je o 5 let mladší.
Ahojte
Samozřejmě se rozhodneme sami, ale zajímali by mě názory i ostatních
a) podle věku 3+6 a 9+12