Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj lidičky ![]()
chtěla jsem se poptat, zda má někdo doma běžící pás a jak je s ním spokojen/a. Narovinu potřebuju zhubnout, ale jsem furt v práci a běhání venku nebo na domácí cvičení s činkama mě neužije. Kdysi jsem do fitka chodila, takže minimální praxe by byla ale momentálně mi přijde nejideálnější pořídit si pás domů. Ale upřímně jsem se z těch cen málem vybulila
Nemáte někdo tip na cenově dostupný a vhodný do menšího bytu? Nepotřebuju nějaké supr čupr funkce, ale aby mě to pořízení nezruinovalo a splnilo účel.
Moc děkuji za tipy ![]()
@lavazza2 nechces uvazovat spis o elipticalu? Je setrnejsi na klouby a procvici cele telo, navic je to behu velmi podobne, ale rekla bych zabavnejsi. A behat muzes venku
Ja eliptical koupila z druhe ruky, usetrila jsem cca 75% ceny. A ted po nove roce je sance ze tak za mesic se nekdo bude zbavovat svych predsevzeti ![]()
@Janee19 píše:
@lavazza2 nechces uvazovat spis o elipticalu? Je setrnejsi na klouby a procvici cele telo, navic je to behu velmi podobne, ale rekla bych zabavnejsi. A behat muzes venkuJa eliptical koupila z druhe ruky, usetrila jsem cca 75% ceny. A ted po nove roce je sance ze tak za mesic se nekdo bude zbavovat svych predsevzeti
a navíc eliptical ocení i sousedi pod Vámi, pokud nějaké máte narozdíl od pásu
Ahoj,
ono se to sice nezdá, ale to běhání je hodně slyšet. Já bydlela v přízemi, tak jsem si to mohla dovolit. Ale ve fitku jsme měli pásy na ochozu a hodně se to neslo a v paneláku se nese vše, natož běhání (ono ani cihla to nezachrání).
Tak aby se pak na tebe nesesypali sousedi.
Jinak bych hledala přes bazar. ![]()
@chs.jasmin nad námi bydlí slečna, která asi před 2roky začala cvičit na nějaké starém elipticalu a to byly takový rány, že jsem myslela, že někde střílí a naše malá holčička cca 1rok se vždycky strašně rozbrečela a bylo vidět, že se bojí, tak jsem tam šla, jí poprosit, aby si pod to dala nějaký tlumící materiál - třeba dětský puzzle na zem nebo tlustý koberec, ale nikdy jsem se nedozvonila - asi se bála otevřít, nechápu
![]()
ale naštěstí jí to došlo a asi za 14dní jsem viděla starý eliptical u popelnic a jednoho večera takové tichounké šup šup - nový orbitrek
![]()
takže randál v paneláku dělájí i orbitreky - starý a nekvalitní značky a asi i pokud to položí rovnou na podlahu bez tlumení
Na ten pas pozor. Pri behani na nem zatezujes jednostranne klouby a mohou te zacit bolet. Overeno na vlastnich kloubech, nekolika lidech okolo a sestrence, ktera kvuli pasu skoncila na operaci s koleny. Taky hlasuju pro orbitrek.
@Afrikana @chs.jasmin @Conulka @chs.jasmin @Janee19
Já věděla proč nejdřív raději sem napsat, než ten pás nadšeně hned pořídit
No bydlím v 1+1 v paneláku v 11.patře
Takže s pásem mám asi utrum.. a běhání venku nenávidím (k tomu bydlím na sídlišti mezi samými paneláky), ale na tom páse mě to bavilo hodně. Ok taj jinak, jaká by byla alternativa přístroje na cvičení na doma v paneláku? ![]()
@lavazza2 zkus rotoped ten se vejde i do malého bytu. Ovšem nevýhoda je jednostranné procviceni.
@lavazza2 - na rovinu? Do 1+1 ho fakt nenacpeš. Nebo nacpeš, ale bude ti strašně překážet. Taky uvažuju, jestli ho pořídit nebo ne, začala jsem na pás chodit do fitka, tak by se mi líbil i domů, ale koukala jsem zrovna včera v Decathlonu na ty domácí a jsou to velký krávy, to za prvé a za druhé, taky bydlím v paneláku a bojím se toho hluku. Jinak mám doma orbitrek, docela drahej a kvalitní, ale nebaví mě to na něm.
Mimochodem, nemůžeš na pás chodit do fitka? Já se konečně dokopala a začla, ale mám fitko asi tak 100 metrů od baráku, tak je to paráda. ![]()
Doporucuji ten orbitrec (alias eliptical), za me lepsi nez rotoped. Ale zabere ti to celou mistnost… Rotoed mam teda skladaci, zhlediska prostoru je luxusni…
Tak ja mam ve sklepe jak pas tak ten eliptical. Kdyz beham na pase, duni to v celem prvnim patre, a to nejsem zadny metracek. Eliptical mam profi, upravuju si ho tak, aby se treba hybal vic vertikalne. Jako cviceni, ano behani na pasu je lepsi, o tom zadna, ze telo si makne vic, ale je taky fakt, ze neni nejsetrnejsi ke kloubum. Ja citim kolena, kdyz na nem beham moc casto. Ale je to fakt super cviceni, kdyz se venku certi zeni, ja si tam postavim laptop s hororem, to se pak utika samo
Eliptical je tissi a vic pohoda, ale tak moc si na nem nemaknu. Do panelaku bych teda s pasem ale nesla, to by taky mohla probehnout defenestrace z toho 11.patra sousedy (zcela pravem
).
Obávám se, že v paneláku budou o jakémkoliv skákání a běhání vědět až sousedi v přízemí. Co zkusit na doma cvičení kalanetiky nebo pilates? Zkus se podívat na některé diskuze, třeba tě to zaujme víc a navíc ti nebude v malém bytě zabírat prostor velký přístroj.
https://www.emimino.cz/…etiku-88834/
https://www.emimino.cz/…ceni-104834/
https://www.emimino.cz/…ates-174350/
Já mám pás v paneláku a sousedi na to nikdy nic neřekli. Je fakt, že není vůbec hlučný, tak je třeba dávat pozor i při výběru ![]()