Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli tady některá cvičíte kalanetiku, já teď nedávno začla, je to celkem makačka (cvičím podle knížky). Zajímalo by mě, kdy jste na sobě cítili výsledky? A po jak intenzivním cvičení? V knížce píše, že by se mělo cvičit dvakrát týdně, mě se to zdá málo, mám pocit, že když nebudu cvičit každý den, tak pak budu nenápadně intervaly prodlužovat
otázka je, jestli není každodenní (nebo třeba 5-6 týdně) hodinový cvičení kontraproduktivní, ale to je asi blbost, že ![]()
já se chystám začít cvičit,stáhla jsem si cvičení do počítače,asi před 10lety jsem se o to poprvé zajímala a nemyslím si,že by to bylo kontraproduktivní,spíš si myslím,že to doporučení 2× týdně je jako minimálně na udržení „kondice“.
Já už ji taky kdysi cvičila, bylo mi tehdy ale 13
a vůbec si nepamatuju výsledky (možná proto, že nebylo co zlepšovat, i když já to tehdy viděla jinak
)… a kde jsi stahovala? Já cvičila i podle tohoto http://www.hejbejse.tv/…e/Kalanetika, ale to se nedá srovnat s tou knížkou, to je slabej odvárek…
Ahoj, kalanetiku cvičim už 12l. Začínala sem podle knížky a zezačátku sem cvičila 5×/t tu hodinu, výsledky co si pamatuju tak po 1-2m, pak když už sem byla spokojená snížila sem cvičení na to udržovací 15min. Teď po té dlouhé době co jí cvičím a taky po třicítce sem si přidala k udržovacímu pár svých cviků speciál no a momentálně už k tomu mám i stepper ( ten 3×/t ).
Taky jsem četla, že pokud se kalanetika cvičí před nebo pak v průběhu těhotenství, že to má pozitivní vliv na porod, můžeš to potvrdit nebo vyvrátit, Sany?
Mě to nepomohlo, začla sem jí cvičit po prvním porodu, druhý byl tedy po 6l cvičení ( cvičila sem i v těhu ale trochu si cvičení upravila ) a druhý porod trval 2dny a sotva sem jí vytlačila, byla přidušená.
Kalanetika je super na bolení zad a zpevnění postavy. Já bych taky měla začít cvičit, ale jsem líná jako veš… ![]()
peggy.sl píše:
Kalanetika je super na bolení zad a zpevnění postavy. Já bych taky měla začít cvičit, ale jsem líná jako veš…
A nenabyly ti svaly na centimetrech, že ne? Z toho mám právě strach…
Sany píše:
Mě to nepomohlo, začla sem jí cvičit po prvním porodu, druhý byl tedy po 6l cvičení ( cvičila sem i v těhu ale trochu si cvičení upravila ) a druhý porod trval 2dny a sotva sem jí vytlačila, byla přidušená.
Aha ![]()
Eneer píše:peggy.sl píše:A nenabyly ti svaly na centimetrech, že ne? Z toho mám právě strach…
Kalanetika je super na bolení zad a zpevnění postavy. Já bych taky měla začít cvičit, ale jsem líná jako veš…
ne nenabyly, právě se hezky to povolený a rosolový pěkně zpevnilo…
![]()
ahoj, já ji kdysi cvičila každý den a za půl roku jsem byla k nepoznání
. potom jsem se k ní zase vrátila, po pár letech pauzy a to už jsem cvičila jen 2× a pak 1× týdně a bylo to taky znát. vřele doporučuju, ale já necvičila podle knížky, ale chodila jsem nahodiny.
Jana F píše:
ahoj, já ji kdysi cvičila každý den a za půl roku jsem byla k nepoznání. potom jsem se k ní zase vrátila, po pár letech pauzy a to už jsem cvičila jen 2× a pak 1× týdně a bylo to taky znát. vřele doporučuju, ale já necvičila podle knížky, ale chodila jsem nahodiny.
Tak to mám super vyhlídky, pokud mi to vydrží
a nemáš třeba nějaké foto před a po? ![]()
Ahoj,
cvicila som v sestnastich- bola som taka buchta, potom som schudla dietou a potrebovala som spevnit postavu.
Pamatam si ze pri kalanetike som uz neschudla ani kilo( asi som dokonca jedno pribrala) ale dala som dole 6 cm v pase. ![]()
Potom som ju zasa cvicila na vyske, ale tentokrat na bolesti chrbta ( cele dni pokrutena za stolom na prednaskach a cvikach), a pomohlo to aj na bolesti aj na postavu.
Znazila som sa cvicit obden a viditelne vysledky boli asi po mesiaci.
Asi by som mala znova zacat ![]()
Zuzana
Eneer píše:Jana F píše:Tak to mám super vyhlídky, pokud mi to vydrží
ahoj, já ji kdysi cvičila každý den a za půl roku jsem byla k nepoznání. potom jsem se k ní zase vrátila, po pár letech pauzy a to už jsem cvičila jen 2× a pak 1× týdně a bylo to taky znát. vřele doporučuju, ale já necvičila podle knížky, ale chodila jsem nahodiny.
![]()
a nemáš třeba nějaké foto před a po?
jéé to nemám
, tenkrát mi bylo 17 a zformovalo mi to postavu, která pubertou utrpěla proměnu a trošku jsem se oplácala. držim pěsti ať vydržíš. Jo a taky jsem teď začla uvažovat, že zase začnu chodit, takže vlastně díky ![]()