Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
dneska mi taky volali a já jim hlupák nadiktoval všechny údaje o mně, ale potom se mi nelíbilo, že chce se mnou uzavřít smlouvu po telefonu, tak jsem mu řekl, že chci vidět napřed podmínky smlouvy, tak řekl, ať se podívám na jejich stránky. Já souhlasil a řekl jsem jim ať mně zavolají za několik dní. Jak poznám, jestli se mnou smlouvu uzavřeli nebo ne? Po ukončení hovoru mi žádná sms ani e-mail nepřišel, ale bojím se. Už tady jedna paní psala, že jí taky nijak nekontaktovali, až po měsíci jí přišel dopis s vymáháním peněz.
Předem děkuji za odpověď.
Jan Mandík.
@Jan Mandík píše:
Dobrý den,dneska mi taky volali a já jim hlupák nadiktoval všechny údaje o mně, ale potom se mi nelíbilo, že chce se mnou uzavřít smlouvu po telefonu, tak jsem mu řekl, že chci vidět napřed podmínky smlouvy, tak řekl, ať se podívám na jejich stránky. Já souhlasil a řekl jsem jim ať mně zavolají za několik dní. Jak poznám, jestli se mnou smlouvu uzavřeli nebo ne? Po ukončení hovoru mi žádná sms ani e-mail nepřišel, ale bojím se. Už tady jedna paní psala, že jí taky nijak nekontaktovali, až po měsíci jí přišel dopis s vymáháním peněz.
Jan Mandík.
Záleží na tom, jak s Vámi operátor vedl hovor. Jestli Vás do toho zamotal a zeptal se například…souhlasíte s touto nabídkou? Jak řeknete ano…máte je na krku…pokud jste ale vysloveně řekl, že se nejprve podíváte na jejich stránky, tak se nemusíte bát…
@TheZuzalen píše:
Záleží na tom, jak s Vámi operátor vedl hovor. Jestli Vás do toho zamotal a zeptal se například…souhlasíte s touto nabídkou? Jak řeknete ano…máte je na krku…pokud jste ale vysloveně řekl, že se nejprve podíváte na jejich stránky, tak se nemusíte bát…
Právě jsem ze začátku na všechno odpovídal Ano, ale potom se mi nelíbilo, že ta smlouva je přes telefon, tak jsem z toho začal couvat, že nechci, aby mi nic posílali. Ale jak píšete, jsou to příživníci a já mam teď strach. Kdyby mi přišlo, že mám něco platit, tak jim mám poslat dopis a nic neplatit, že ano?
@Jan Mandík píše:
Právě jsem ze začátku na všechno odpovídal Ano, ale potom se mi nelíbilo, že ta smlouva je přes telefon, tak jsem z toho začal couvat, že nechci, aby mi nic posílali. Ale jak píšete, jsou to příživníci a já mam teď strach. Kdyby mi přišlo, že mám něco platit, tak jim mám poslat dopis a nic neplatit, že ano?
Přesně tak. Pokud na Vás budou něco zkoušet, ihned se braňte.
Jinak se podívejte na jejich internetové stránky, jestli tam náhodou již není zadaná Vaše nemovitost (auto) - budete tak mít jistotu… Jestli už tam náhodou jste, tak ihned jednejte. Jelikož ta jejich smlouva platí od zadání nabídky na jejich stránkách a jejich obchodní podmínky jsou velice „vyčůraně“ napsané…
@TheZuzalen píše:
Přesně tak. Pokud na Vás budou něco zkoušet, ihned se braňte.
Jinak se podívejte na jejich internetové stránky, jestli tam náhodou již není zadaná Vaše nemovitost (auto) - budete tak mít jistotu… Jestli už tam náhodou jste, tak ihned jednejte. Jelikož ta jejich smlouva platí od zadání nabídky na jejich stránkách a jejich obchodní podmínky jsou velice „vyčůraně“ napsané…
Oni to tam dávají i bez fotek? Žádné jsem jim totiž neposlal.
@Jan Mandík píše:
Dobrý den,dneska mi taky volali a já jim hlupák nadiktoval všechny údaje o mně, ale potom se mi nelíbilo, že chce se mnou uzavřít smlouvu po telefonu, tak jsem mu řekl, že chci vidět napřed podmínky smlouvy, tak řekl, ať se podívám na jejich stránky. Já souhlasil a řekl jsem jim ať mně zavolají za několik dní. Jak poznám, jestli se mnou smlouvu uzavřeli nebo ne? Po ukončení hovoru mi žádná sms ani e-mail nepřišel, ale bojím se. Už tady jedna paní psala, že jí taky nijak nekontaktovali, až po měsíci jí přišel dopis s vymáháním peněz.
Jan Mandík.
Pokud jste řekl něco ve smyslu, že teď nechcete uzavírat smlouvu po telefonu, tak to znamená, že jste odmítl uzavření smlouvy prostředky dálkové komunikace, tudíž smlouvu v tom telefonátu nelze uzavřít. Ořezaný telefonát by asi u soudu jako důkaz neuspěl a pokud by ho chtěli použít, namítl byste, že jste jasně řekl, že bez prostudování obchodních podmínek smlouvu neuzavřete, tudíž jste jasně - vzhledem k tomu, že jste obchodní podmínky prostudované neměl - smlouvu uzavřít odmítl.
Podívejte se do občanského zákoníku na §53.
§53 (2) Prostředky komunikace na dálku umožňující individuální jednání mohou být použity jen tehdy, jestliže spotřebitel jejich použití neodmítl.
Řekl jste, ať vám zavolají za několik dní, až budete mít prostudované podmínky (soud by měl hodnotit projev vůle - smysl toho, co říkáte, čili jak jste to myslel v kontextu hovoru, ne formálním jazykovým výkladem jedné věty vytržené z kontextu, zvlášť když šlo o hovor, který vás překvapil jako osloveného). Smysl byl, zavolejte mi za týden, až budu mít prostudované OP, pak se můžu rozhodnout, jestli na ně přistoupím.
Takže radím bránit se, smlouva uzavřena nebyla.
Cez telefon „uzavrete zmluvy“ na sud nedavaju, aspon si zatial ani raz netrufli, dokazne bremeno je absolutne nedostacujuce, resp. nulove.
V tomto pripade budu iba otravovat a vyhrozovat, to ale neznamena, ze sa nemate branit. Tu je navod
http://www.spolecna-obrana.estranky.cz/…eklamky.html
@Jan Mandík píše:
Oni to tam dávají i bez fotek? Žádné jsem jim totiž neposlal.
Nevím, jak přesně probíhal Váš hovor…Takže těžko mohu posoudit… Ale mé máti to ihned po telefonním hovoru (ačkoliv jim na konci řekla, ať ji to nejprv pošlou do mailu) vystavili nabídku a to jim žádné fotky neposílala. Už tam byla hned zaregistrována.
Kontroloval jste si, zda-li na těch stránkách jste?
Jinak naprosto souhlasím s @eumedon a s panem Kalinou…
@TheZuzalen píše:
Nevím, jak přesně probíhal Váš hovor…Takže těžko mohu posoudit… Ale mé máti to ihned po telefonním hovoru (ačkoliv jim na konci řekla, ať ji to nejprv pošlou do mailu) vystavili nabídku a to jim žádné fotky neposílala. Už tam byla hned zaregistrována.
Kontroloval jste si, zda-li na těch stránkách jste?
Jinak naprosto souhlasím s @eumedon a s panem Kalinou…
Děkuju moc za Vaše odpovědi. Inzerát jsem na jejich stránkách nenašel, tak mi nezbývá nic jiného než doufat, že smlouva nebyla uzavřena. Mohu se také bránit, že mi nic po ukončení telefonátu neposlali, ani na mail, ani na mobil. Dnes jsem tam volal a asistentka mi řekla, že u mé smlouvy je napsáno, „uzamčená“,(uzamknutá), to asi neznamená totéž jako „uzavřená“, že ano? Ptal jsem se a ona řekla, že neví, že to tam psal kolega se kterým jsem mluvil.
@Jan Mandík píše:
Děkuju moc za Vaše odpovědi. Inzerát jsem na jejich stránkách nenašel, tak mi nezbývá nic jiného než doufat, že smlouva nebyla uzavřena. Mohu se také bránit, že mi nic po ukončení telefonátu neposlali, ani na mail, ani na mobil. Dnes jsem tam volal a asistentka mi řekla, že u mé smlouvy je napsáno, „uzamčená“,(uzamknutá), to asi neznamená totéž jako „uzavřená“, že ano? Ptal jsem se a ona řekla, že neví, že to tam psal kolega se kterým jsem mluvil.
Uzamčená není totéž, co uzavřená. ![]()
To asi bude jejich interní termín, že s tím nejde nic dělat (locked), blokováno. Může to taky znamenat „nevymáhat!“.
@Jan Mandík píše:
Rádo se stalo ![]()
Jinak ta asistentka se z toho zřejmě vykrucovala a nebo mají dost nezkušené a hloupé asistentky, když Vám řekla, že neví, co to znamená…
Pokud nejste na jejich stránkách a nic Vám nepřišlo (ani na email), nemusíte se vůbec bát, že by Vás obtěžovali. Můžete být v klidu!
Díky těmto vlezlým firmám mí rodiče raději už neberou cizí telefony… Někteří operátoři jsou dosti vychytralí a dokáží vyloženě člověka „zblbnout“ a kolikrát za to ani nemůže sama firma…
@eumedon píše:
Uzamčená není totéž, co uzavřená.To asi bude jejich interní termín, že s tím nejde nic dělat (locked), blokováno. Může to taky znamenat „nevymáhat!“.
U nich nikdy nevíte. Snažím se být klidný. Na konci rozhovoru jsem jim řekl, ať mně nic neposílají, ale stejně v klidu nejsem, protože mají moje údaje a kdykoliv mi to mohou poslat, třeba až po roce jako se někomu stalo, že jim dlužim peníze. Koukala jsem na jejich stránky, ale nikde tam žádný inzeráty bez fotek nejsou, to je stáhnou pryč z těch stránek, když nezaplatíte?
@Jan Mandík píše:
U nich nikdy nevíte. Snažím se být klidný. Na konci rozhovoru jsem jim řekl, ať mně nic neposílají, ale stejně v klidu nejsem, protože mají moje údaje a kdykoliv mi to mohou poslat, třeba až po roce jako se někomu stalo, že jim dlužim peníze. Koukala jsem na jejich stránky, ale nikde tam žádný inzeráty bez fotek nejsou, to je stáhnou pryč z těch stránek, když nezaplatíte?
Inzeráty bez fotek tam jsou! Pokud si budete chtít vyhledat například oplocení (v textovém vyhledání) je tam možnost i bez fotky.
Taky jsem naběhl-ale mají to promakaný a posvěcený seshora.
Co je to za stát v němž je toto možné a dovolené-kterej gauner stvořil takové právní prostředí a kteří gengstři tohle posvětili aby takové a podobné praktiky mohli ještě víc ožebračovat naše vlastní lidi-kolik za to a kdo všechno inkasoval? Lidé kteří hledají možnosti jakéhokoliv přivýdělku-např. takto-jsou vlastně ještě víc okrádáni a uvrhováni do spárů dalších MRCHOŽROUTŮ exekutorů.
Jak dlouho ještě si necháme od Ne-mocných kálet na hlavy? Kdo těmto tvůrcům našeho blahobytu dal tuto pravomoc? Jsou to špatní šafáři-tedy správci ale navíc našeho spol. majetku a my děláme že státní naše není-nejsme BLBí? Oni se zaklínají tím že se spoléhat na stát je sprosté špatné adělaj to jen Ti horší a slabošští-co je to za blbost to jsou služby co si kurna draho a mnozí dlouhodobě platíme-A navíc Tihle asociálové z tohoto prsu jménem stát sajou jako z vemena a bohužel už i krev.
Podme se už zdravě naštvat ten ksindl od leva do prava a naopak vykopat tam kam patří-a když to nepůjde do kriminálu tak aspon tam k těm kterým slouží at tu už aspon neškodí. Pamatujete mysleli jsme že hůř jak za topola bejt nemůže a máme důkaz toho že naši předci měli pravdu, když tvrdili-že není tak zle aby nemohlo být hůř.
Snad se najde opár slušnejch lidí co nebudou tak poplatní a bezpáteřní asociálové jako tato garnitura co tvoří naši ELITU národa a vládnestudu ke zkáze vlastního lidu.