Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Silverine247 To je jako maminčino vánoční cukroví, že? Vždycky tomu něco chybí. A to něco je ta maminka. Ale na to člověk přijde pozdě.
@maskovak píše:
přesně-já umím uvařit meltu, ale zkusila jsem dvě značky a také Caro a chuť jsem netrefila
já jsem přesvědčená, že to není způsobem vaření, ale že kvalita melty a Cara je dnes úplně jinde - teda ošizená a mizerná,
nejvíc je ta ošizenost poznat na čokoládách, bonboniérách a oplatcích, co existovaly i dřív - kdysi výborné, dnes hnusné, ošizené a umělé
@Russet píše:
Moje prababi to snídala v době, kdy nebylo Caro. Takže vařila jistě klasickou sypkou meltu. Máčela si v tom rohlíky i chleba a už tenkrát mi to přišlo hrozně nechutný jíst to bahýnko. Zuby asi v 80. letech měla, protože jí mohlo být k sedmdesáti.
mně se z toho také chtělo zvracet, jen když jsem to vidděla
@Annabela11 píše:
@stinga Naše taky zuby neměla ale myslím že to tak měla dříve většina
přesně jedna moje babička měla klapací zuby od 43 let (od mamky) a ta druhá nevím, ale v 55, kdy se k nim přistěhovala moje mamka, už klapačky dávno měla - ona je teda nevyndávala, s umělými zuby i spala
@stinga píše:
já jsem přesvědčená, že to není způsobem vaření, ale že kvalita melty a Cara je dnes úplně jinde - teda ošizená a mizerná,
nejvíc je ta ošizenost poznat na čokoládách, bonboniérách a oplatcích, co existovaly i dřív - kdysi výborné, dnes hnusné, ošizené a umělé
No, bohuzel mam stejny nazor. V kazdem pripade bych ale zkusila tu ve velkem pytliku, co se odsype a musi varit. Zadne nalevove sacky nebo instantni zalezitosti..
@stinga píše:
Souhlas. Třeba Orion - naše čokoládová hvězda - už dávno není, co bývala… Obloukem se jí vyhýbám. Navoněná, umělá, nedobrá ![]()
@Whitedog píše:
Souhlas. Třeba Orion - naše čokoládová hvězda - už dávno není, co bývala… Obloukem se jí vyhýbám. Navoněná, umělá, nedobrá
Orion taky nekupuju.
@Whitedog to samé Figaro mléčná, tu zhnusili totálně. Ale Kraš čokoládky Kralovstvi zvířat jsou porad stejně dobre. Nebo sušenky Princezky taky. Ale třeba taková Siesta byla dobra jen chvilku, když přišla na trh. Pak z toho taky udělali humus největší a neda se to jist.
Nechci tady moc zasahovat do diskuse, ale kvalitu celého bílého kafe také dělá mléko. Dneska si tam lijeme zřejmě úplně jiné mléko… ![]()
@Murka píše:
Základem je meltu svařit a nechat odstát. Pak případně ohřát, přidat kvalitní, nejlépe plnotučné, ohřáté mléko a řádně osladit. Takhle to dělala babička dětem/vnoučatům. Ona a děda pili meltu bez mléka, jen oslazenou. Hrnec s meltou stál celý den na kamnech.
Babička nám do toho přidávala ještě torchu mleté zrnkové kávy, jinak to dělala stejně ![]()
@smutná máma Kdepak. Je to meltou. Mlíko jsme kupovali od soukromníka, předtím jsme brali od strejce a bylo to kafe jiné.
Naše babi pak zbytek kávy dávala s pečivem králíkům.
Jo, a našla jsem teď stejný dotaz.
U nas varival meltu dedecek, co bych za to dala, abych si aspon jednu s nim jeste mohla vypit. Nic si do toho teda nenamacel, ale chleba si krajel takovym malym nozikem na sousta, vidim to jak dnes. Zuby mel a ja jsem mu ten nozik strasne zavidela, protoze mne ho nepovolili. Podle me melta jako od babicky/ od dedecka proste uvarit nejde, nikdy to nebude ONO.