Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:Saroya píše:Proč odvážné?
aha, to mě nenapadlo..že to může být forma antikoncepceodvážné, ale proti gustujo, infekce často svědí atd, jak píšeš
Zajímalo mě, jestli mi tu těhu spíše vyvrátíte nebo potvrdíte, ale stejně budu muset počkat
odvážné protože velmi nespolehlivé
jj, nedá se než čekat
Anonymní píše:Mar__tanka1983 píše:Měřím si pravidelně a takouhle mívám před ovu, jenom ten bílý výtok mě zmátl. Jinak to je samozřejmě bazální teplota
tězko říct, bílý hlen se objevuje většinou v neplodné dny, spíš po ovulaci, těhotná netěhotná…
když si teplotu neměříš pravidelně, tak z toho taky nic nevykoukáš, ale kolem 36,4-36,6 to vypadá, že jsi spíš před ovu než po…navíc nepíšeš jestli se jedná o bazální teplotu, podle normální teploty nevykoukáš už vůbec nic…
tak to jo, já jen, že sou tu i holky, co si změří teplotu ve tři odpoledne a pak tu píšou, co to jako může znamenat ![]()
jjinak je pravda, že bílý hlen bývá většinou po ovu, ale není to pravidlem…jestli ti to jakoby sílí, tak bych skoro řekla, že to může být i ta candidoza, jak už tu někdo zmiňoval ![]()
tak teď sem si dočetla doplnění - pokud to byl sex bez ochrany a jinak se chráníte, tak to opravdu může být i reakce na něj… nemusí to být hned špatně, jen tělo prostě zaregistrovalo, že tam bylo něco co tam dřív nebylo
![]()
a jak píše saroya, tak ta nespolehlivost tkví v tom, že ovulaci ti BT potvrdí až po ovulaci…a otěhotnět můžeš ze sexu i 3-5 dní před ovulací…
takže jako spolehlivá se taková antikoncepce dá použít leda tak, že dle BT zjistíš ovulaci a od té chvíle až do MS můžeš sexit bez obav…ale před je to nevyzpytatelné… co když nějaký cyklus zaovuluješ dřív než obvykle?
Já jsem četla, že se BT dá zjistit ovu a měření pomáhá k otěhotnění. Pochopila jsem to tak, že když se teplota zvýší, ovu teprve proběhne
Proto se řídím opačnými radami, než píší jak otěhotnět.
Jinak s přítelem se nijak nechráníme, provozujeme přerušovanou soulož po celou dobu cyklu. Jenom ten jeden večer to bylo až do konce.
Anonymní píše:
Já jsem četla, že se BT dá zjistit ovu a měření pomáhá k otěhotnění. Pochopila jsem to tak, že když se teplota zvýší, ovu teprve proběhneProto se řídím opačnými radami, než píší jak otěhotnět.
Jinak s přítelem se nijak nechráníme, provozujeme přerušovanou soulož po celou dobu cyklu. A asi jenom 3× jsme spolu spali úplně bez ochrany. Nepamatuji si, že bych to někdy předtím měla, ale nevím, třeba jsem se na to jenom nezaměřila
Anonymní píše:
Já jsem četla, že se BT dá zjistit ovu a měření pomáhá k otěhotnění. Pochopila jsem to tak, že když se teplota zvýší, ovu teprve proběhneProto se řídím opačnými radami, než píší jak otěhotnět.
Jinak s přítelem se nijak nechráníme, provozujeme přerušovanou soulož po celou dobu cyklu. Jenom ten jeden večer to bylo až do konce.
holka zlatá
tak to buď ráda, žes ještě neotěhotněla
teplota se ti zvýší ráno po ovulaci a přerušovaná soulož se počítá za jednu z nejméně spolehlivých metod, páč, jedna kapka už to ťapká ![]()
Chtěla jsem opravit ten první příspěvek, ale nějak se mi to nepovedlo
Takže platí ten druhý příspěvek, jak tam je ta citace.
Mar__tanka1983 píše:Anonymní píše:holka zlatá
Jinak s přítelem se nijak nechráníme, provozujeme přerušovanou soulož po celou dobu cyklu. Jenom ten jeden večer to bylo až do konce.tak to buď ráda, žes ještě neotěhotněla
teplota se ti zvýší ráno po ovulaci a přerušovaná soulož se počítá za jednu z nejméně spolehlivých metod, páč, jedna kapka už to ťapká
No tak koukám, že toho vím míň, než jsem myslela
Já nechápu, jak se dá otěhotnět, když spermíci zůstanou na mém břiše? ![]()
protože mu může „ukápnout“ ještě před výronem semene jako takového…říká se tomu myslím kapičky lásky, nebo tak nějak a tam už spermíci můžou být…
já to třeba dobře poznala při orálním sexu…i relativně dlouho před tím, než se udělal, jsem na jazyku cítila „něco málo“
Anonymní píše:Mar__tanka1983 píše:No tak koukám, že toho vím míň, než jsem myslelaAnonymní píše:holka zlatá
Jinak s přítelem se nijak nechráníme, provozujeme přerušovanou soulož po celou dobu cyklu. Jenom ten jeden večer to bylo až do konce.tak to buď ráda, žes ještě neotěhotněla
teplota se ti zvýší ráno po ovulaci a přerušovaná soulož se počítá za jednu z nejméně spolehlivých metod, páč, jedna kapka už to ťapká
Já nechápu, jak se dá otěhotnět, když spermíci zůstanou na mém břiše?
pokud by tam zůstali všichni, tak ano, ale už na úplném začátku soulože, když má muž erekci, může docházet k mikroskopickému úniku tekutiny se spermiemi, takže na to, že ejakuluje na břicho bych fakt nespoléhala
pokud si chceš být jistá, tak použij antikoncepci, jinak to je hop nebo trop
Aha, tak to já jsem slyšela, jak se tím spousta lidí chrání i několik let. Takových párů se snaží o miminko a nejde jim to, přitom to vypadá jako naprosto jednoduchá věc.
přijde mi, že o nefunkčnosti přerušování soulože coby antiko metody se učí už na ZŠ
samozřejmě že to spoustě párů vychází
taky to spoustě párů nevychází ![]()
My jsme nikdy na základce neměli povídání o přerušované souloži
Jediné, co nám říkali bylo, že má žena uprostřed cyklu ovulaci a během 24h musí být oplodněno spermií, aby otěhotněla, toť vše ![]()
Pak samozřejmě co to vůbec menstruační cyklus je, kdy začíná mít dívka MS, ale o antikoncepci se zmínili jen tak aby se neřeklo ![]()
Anonymní píše:
My jsme nikdy na základce neměli povídání o přerušované souložiJediné, co nám říkali bylo, že má žena uprostřed cyklu ovulaci a během 24h musí být oplodněno spermií, aby otěhotněla, toť vše
Pak samozřejmě co to vůbec menstruační cyklus je, kdy začíná mít dívka MS, ale o antikoncepci se zmínili jen tak aby se neřeklo
tak vyvrátíme tyto „mýty“??
ano, vajíčko musí být oplodněno cca 24 hodin od ovulace, ale spermie si počkají v oplodněníschopném stavu i 3-5 (záleží na kvalitě spremoňů) dní…tedy i ze sexu takhle brzy před ovulací se může otěhotnět.
A ovulace uprostřed cyklu? ano při pravidelném cyklu 28 dní je pravděpodobné, že ovu je okolo 14dne cyklu, ale naprosto běžně se ovuluje mezi 12-18 DC, při delším cyklu i mnohem později.