Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,
také se potýkáte s problém, který představují všudypřítomné psí exkremetny? Stává se vám, že se vaše ratolest sem tam v něčem takovém vyválí?
Bydlíme na sídlišti a psích hoven je zde více než lidí, což je docela výkon… Jsou všude, na chodníku, na obrubníkách, na trávníku, pod houpačkou, na pískovišti… Třikrát do týdne se nám stane, že naše ratolest to někde má (výjimkou není ani čepička). Hledala jsem a různě se poptávala a údajně se nejde nijak bránit. Pokud pejskaře vyloženě nechytne policista, nic mu nezabrání výkal nesebrat. Naopak, spousta pejskařů má dojem, že společnosti prospívají, neboť hnojí…, a hnojí denně a je to strašná sranda. Jiní se domnívají, že na trávnících nemá nikdo co pohledávat, takže nevidí důvod, proč to tam sbírat. Všudypřítomný smrad jim zřejmě nevadí. Nicméně mě, jako asi každé jiné matce na mateřské, to prostě vadit musí, neboť trávníky nejsou snad pro psy, ale pro děti, aby měli kde běhat a nemuseli si hrát na chodníku. Bohužel v naší zemi to tak nechodí. Dítě na trávník nepouštím, v případě, že ho neuhlídám, následuje celodenní praní a čištění botiček (zrovna jako dnes - mám plnou vanu zahovněných věcí).
Když jsem tak nad tím přemýšlela, že takhle to fakt dál nejde, uvědomila jsem si, že s tím nemůžu vůbec nic dělat… až na jednu věc. Sama vezmu pytel a lopatku a vlastnoručně všechny hovna ze sídliště vyzbírám…
Máte někdo stejný problém? Našli jste nějaké jiné řešení?
Já většinou na ty lidi přímo hulákám ať si to lejno seberou a pěkně hlasitě aby i ostatní věděli. A jednou mě ta naštval soused jehož pes se vykadil v chodbě domu, že jsme lejno sebrala a dala mu ho na rohožku. Jinak bych prostě pořád psala na město a volala MP ať to nějak řeší
Jsem pejskař, ale sbírám
Jinak s pocity vůči pejskařům, co nesbírají výkaly svých mazlíčků, jsem na tom stejně.
U nás celkem fungují měšťáci a pokutují, takže plno lidí, co nesbírali, tak se to díky tomu naučili. Jde jen o zvyk, nic jiného.
Nosím u sebe pytlíčky. Pokud vidím pejskaře, co to nesebere a odchází, klidně ho doběhnu se slovy, že si asi zapomněl pytlíky doma a že mám navíc, tak mu mileráda půjčím ![]()
Pokud se chceš nějak bránit, snad by pomohlo sepsat nějakou petici, sehnat podpisy a vyzvat město, ať činí - buď ať dá odpadkové koše s pytlíky na výkaly, ať na čas zvýší kontroly pejskařů a pokutují…Pokud není oplocené dětské hřiště, tak bych tam snad ani nešla ![]()
Zdravím, sama pejska mám. Dřív jsem exkrementy taky nesbírala( byla jsem malá) s postupem času mi to začalo vadit a exkrementy sbírám. Jediné řešení jak se proti tomu bránit je chytit přímo majitele a vynadat mu. Lidé moc dobře ví, že jsou za to vysoké pokuty. A jejich oblíbená výmluva je, že nemají sáček, pro jistotu nosím v kapse pořád sáčky. Jejich výrazy, když sáček vytáhnu: K NEZAPLACENÍ
![]()
Musim se pridat, ze me to taky se*e, deti chteji behat po travniku a my na ne se sousedkou volame, „nechodte tam, jsou tam hov..a“, nejhorsi to je po zime, kdy to majitele na snehu jen zahrabou, ale jsou liny jako prasata se ohnout a nabrat to do pytliku, pak snih rozstaje a je to samy hov…o, az se cloveku zveda zaludek…nekdy jsem mela 100chuti nabrat na lopatku a nahazet to majitelum prede dvere na rohozku… Proste tu zijeme v hovn..ch ![]()
Příspěvek upraven 26.02.14 v 12:53
No zrovna jsme to s kamaradkou, ktera ma sama psa i dite resily… Ona samozrejme sbira, ale stejne je to u nas na sidlisti jak minovy pole a syn kazdou chvili neco vyslapne
Bohuzel vsichni nesbiraji a asi je nikdo nedonuti. Jinak u nas je super, ze je tu hodne oplocenych hrist (Praha-Repy) a tam je to v pohode a muzu malyho „vypustit“ i na travnik. Minule jsem videla ho.no i na lavicce, tak nevim, co to bylo za obri dogu ![]()
Taky mi to vadi, malej taky skoro pokazde slapne do hovna a to podotykam, ze sama mam dva malinky psy, po kterych sbiram i sebemensi hovinko. Nechapu, ze to ta nedela kazdy. Uz se tesim na leto na prochazku do lesa, krasna priroda, ovsem ten oder z hoven to trochu kazi…
Ahoj, tak já sama mám pejska, a hovínka sbírám vždy! Je to humus to po svém pejskovi neuklidit, propadla bych se hambou kdyby mě někdo viděl!!
Zaručenou radu nemám, ale normálně bych hovínko sebrala a hodila dotyčnému majiteli do poštovní schránky, oni si pak už dají pozor…
![]()
No můžeš hlídat pejskaře z okna a nadávat mu, že jestli to nesebere, tak zaoláš městské, ale nejspíš dotyčný rychle zdrhne. Vy nemáte koše a pytlíky na sídláku? U nás se to celkem dost zlepšilo po namontování, ale 100% to taky není. Když ytlíky dojdou a třeba týden nejsou, tak je zase zahovněno. A vždy, když dojdou, tak ten den taky jedno h… většinou neseberu, protože nemám čim. Takže ani člověk, co má doma malé dítko a pejska není 100%. Na hřiště se psema nesmí, cž je napsané na řádu(schválené městem), takže v tomto případě bych si stěžovala na městě, že se nedodržuje…jinak těžká pomoc…lidi jsou čuňata, no…
Nemám psa a taky mi to vadí, ale třeba u nás by měli být na odpadkových koších v parcích pytlíky na sebrání a byly tam asi 2 měsíce, co to zavedli a pak nic. Takže zase pejskař platí příspěvek, který u nás není zas tak malý, na to jak jsme malé město a tak čeká aspoň tohle. ![]()
Ahoj, sice jsem trochu mimo, ale… bydlíme na vsi, kde to není a naši v baráku, kde toho taky tolik není. Ale mamka má psa a mezi baráky to po něm vždycky sebere… když jdu a vidím někoho, jak nechá psa uprostřed chodníku vy… a neuklídí to, tak se tak tak držím, že nic neřeknu, ale asi bych měla…
A co nějakou větší stížnost, že by tam třeba dali kamerový systém.
@Nikeyla píše:
A jejich oblíbená výmluva je, že nemají sáček, pro jistotu nosím v kapse pořád sáčky. Jejich výrazy, když sáček vytáhnu: K NEZAPLACENÍ![]()
Má malej ještě plíny? Tak máš zásobu materiálu, stačí si vyhlídnout konkrétního pejskaře a až budeš vědět, že je doma, taky mu naděl na rohožku. V jednom filmu bylo, že to dali do papírovýho pytle, ten zapálili, zazvonili a zdrhli. Oheň zadupe každej.
Já to teda zatím vnímám jako pejskař. Osobně bych si nedovolila nesebrat óňo po svým labradorovi a taky nesnáším když někdo není schopnej ohnout hřbet a pět vteřin věnovat tomu to sebrat, děláme to snad jediný na celým sídlišti. lidi jsou prasata a bohužel ani policajty jsem ani jednou neviděla, že by chodili. Takže s tím asi nic nezmůžeme, ten slalom mezi hromadama asi neskončí.
JInak my taky mela psa a velkyho a kdyz mel prujem tak jsem to tou lopatkou sebrala, vzdycky jsme to po nem vsechno uklizeli a pak jdem dal a on slapnul do ciziho lejna…no to me neskutecne nas..alo ![]()
@smusa neuděláš vůbec nic.. u nás si klidně chodí venčit psy na dětské hřiště.. když jim něco řekneš, ještě Ti sprostě vynadají.. humus.