Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@avm3 hele já si to samozřejmě přečetla… Prostě se jen podivuji se nad tím, že někoho vůbec může taková souvislost napadnout?
@Apaji píše:
Já bych to udělala jako v Izraeli. Při přihlašování psa na úřad se odebere DNA psa. Jak se najde hovno, udělá se DNA test, který zjistí, kdo je majitel. A ten pak zaplatí nejen tučnou pokutu, ale i ten DNA rozbor hovna. A zaplatí to, i kdyby měl jen důchod nebo dávky hmotné nouzeTaky by se muselo zacílit na psy bez známky, tudíž nenahlášené…
To je podle mě jediné možné řešení… Jenže v tomhle státě, který spíš ochraňuje pejskaře než ostatní, to asi nehrozí…
Někdo to tu vystihl přesně, když psal, že se oplocují místa pro děti, místo toho, aby se oplocovali místa pro psi… No jo,… ach ach
Co vidívám pejskaře u nás, tak spíš sbírají, ale moje dítě na trávník stejně nepouštím, protože je to tam samé ho… ![]()
@Česílko píše:
Tak já mám na pejskeře, co nesbírají po svých čoklech hovna přímo alergii. Takže vlastně skoro na všechny, protože jestli vidím, tak 2× za týden, že někdo sebere, tak je to zázrak. Bydlím na sídlišti a můj dvouletý syn, je od psích hoven často a co se mi kolikrát toho nabalilo na kočárBohužel na hřištích to není vyjímka. Já už jsem z toho zoufalá a je mi líto, že nemůžu malýho nechat pořádně vylítat venku, tak jak jsem bylá zvyklá já z dštství
A těch čoklů co není na vodídku a nemají náhubek
Řvu, napomínám, ale je mi to houby platný a ještě dostanu sprďana já…prý mě taky nikdo nepřivazuje
Pejskaři jsou čím dál drzejší a je fakt načase s tím něco dělat.
Výstižné… ![]()
@Mafina5 Já se slušně zeptala na co jsou poplatky
(ještě to tam vysvětluju a hned mě někdo napadne) a nemůžeš je srovnávat s daněma… Bylo to ve smyslu toho, že nechápu, proč moje mamka platí, když má psa doma, na zahradě, venku po něm uklidí a tak…
@zulitvi píše:
Nemám psa a taky mi to vadí, ale třeba u nás by měli být na odpadkových koších v parcích pytlíky na sebrání a byly tam asi 2 měsíce, co to zavedli a pak nic. Takže zase pejskař platí příspěvek, který u nás není zas tak malý, na to jak jsme malé město a tak čeká aspoň tohle.
jsem pejskař a sbírám. Vadí mi, že platím poplatky ze psů, které nejsou nikde vidět. Velmi bych si přála, aby naše obec zavedla odpadkové koše a sáčky, které by byly pro nás pejskaře k dispozici.
Takhle mám jen pocit, že psi jsou dobří k tomu, aby obci přinesli peníze.
Já jsem tě nenapadla, jen jsem napsala, že to snad nemyslíš vážně tyhle dvě věci spojovat? Protože když se na diskusi k tématu zda uklízet nebo neuklízet po psech zeptáš, za co se tedy poplatek platí, tak to samozřejmě vyvolá pocit, že když někdo platí poplatek, tak by měl být od slušného chování osvobozen, neb si přeci zaplatil… Ale chápu, žes to tak asi nemyslela. To je prostě to neporozumnění psaného slova…
Pokud vím, poplatek za psa není účelově vázán, tudíž obec si z vybraných poplatků může koupit třeba kancelářské vybavení pro starostu. Je to poplatek jako řada dalších, daň za ten luxus, že sis pořídil něco, co nemá každý a co může ostatní nějakým zpsůobem obtěžovat a to zdaleka ne jen hovnama, ale třeba hlukem apod. Je na dobré vůli obce (a samozřejmě pak na voličích, až budou příště své zastupitele volit nebo nevolit) zda za to zřídí něco, co nám ostatním ulehčí od psů našich spoluobčanů život.
Příspěvek upraven 26.02.14 v 14:22
@mersii píše:
Ale proč zvýšit poplatky? My platíme za psa 1000kč a stejně to není nikde vidětPytlíky u košů nejsou, kousek od našeho nejsou ani koše (kolikrát tahám sáček i s náloží třeba 1km k nejbližšímu koši) a to, že jednou za rok to tu projede takovej ten vysavač na bobky? Jako sorry, ale ani ten můj litr tu není nikde vidět
A proč já bych měla platit ještě víc za ty, co jsou líní se ohnout?
Chapu, žeby to odnesli i poctiví. Tady koše jsou i s pytlíky.
Uklízet ulice tady vidím jen občas. Holt, by se jim připlatilo ať uklízí častěji. To je jediné řešení co mě napadá. Neočekávám, že se to může vyřešit nějak jinak. ![]()
Mmch. myslím, že každý majitel psa má mít pytlíky u sebe a nevymlouvat se, že tady u koše nejsou. ![]()
@jája428 píše:
Taky nesnáším hovna všude možně. Nejhorší kombinace je ale pejskař a kuřák. to je pak vedle hovna ještě vajgl
jen by mě teda zajímalo, kdo tam ty bobky nechává, když vlastně všichni po svých miláčcích uklízí?
@katren píše:
A když to tady čtu, napadlo mě řešení. Navýšit pejskařům poplatky a z toho zaplatit úklid
Nedivte se mi, tady je to opravdu hnus
Lidi jsou hrozný prasata
ha ha. Poplatky jsou leckdy nemalé i na vesnicích, kde lidé mají psi na svých pozemcích a ven s nimi jdou zřídka kdy. Nevím na co jsou použity, ale pro psi to rozhodně není
Mě teda vadí i pejskaři v centru města, trávník široko daleko nikde a pejskové čůrají na chodník a rohy domů. To je pak v létě odér.
Takže poplatek za psa urcuje zákon č. 565/1990 Sb, je to prostě daň…
neni to platba za sběr ho.en! (v tomhle státě se zdaní vše). Bohužel at brouzdám jak brouzdám nikde se nepíše, kromě jedné části prahy, na co poplatky jdou (pouze jednou jsem se dočetla o evidenci chovatelů a výskytu psů na území).
Ale poplatky přeci nepokryjí potřeby (koše, pytlíky, popeláře, ho. nocucaře a další s tím spojené). Tady je chyba v lidech a ne v poplatcích (nízké nebo vysoké).
Příspěvek upraven 26.02.14 v 14:24
@katren píše:
Chapu, žeby to odnesli i poctiví. Tady koše jsou i s pytlíky.
Uklízet ulice tady vidím jen občas. Holt, by se jim připlatilo ať uklízí častěji. To je jediné řešení co mě napadá. Neočekávám, že se to může vyřešit nějak jinak.
Mmch. myslím, že každý majitel psa má mít pytlíky u sebe a nevymlouvat se, že tady u koše nejsou.
já jsem skromná. mě by stačily už jen ty koše. sáčky mám svoje. jen je musím nést kilometr v ruce, protože široko daleko není kam je vyhodit.
Me ty hovna taky stvou…ja po svem psovi uklizim, ale pri uklidu najdu dalsich pet hoven…
Nabidnout pytliky jsem zkusila 3×, zabralo to jednou…podruhe me chlap poslal do haje, a pry maj decka chodit jen po hristi…po treti mi mlada krava vynadala a jeste mela kecy na moje dite (pak jsem vtipne zjistila, ze pracuje na miste, kde bych ocekavala, ze bude mit v tomhle rozum).
Vetsinou mam chut to dotycnemu rozmazat po zadech…
Jsem pejskař, poctivě sbírám a naše dítě na trávník nepouštím, na hriště chodíme, jen tam kde jsou oplocené. Denně chodím nasrána z procházky neb hoven jsou všude tuny- trávníky, chodníky - humus.