Pracovní nezdary

Happy Hippo
25.2.14 11:37

pracovní nezdary

Tak jsem tu opět s prosbou o útěchu, ale klidně i tvrdou realitu. Mám kamarádku, velmi dobrou, jen v poslední době velmi bojuje ve své nové práci. Konkrétně: Je absolventkou medicíny, strašně moc ji chtěla studovat a na práci se těšila, jenže pád do reality její sny totálně zbořil. Pracuje v jedné velké nemocnici, je to jeden veliký kolotoč, poslední dobrou chodí do práce ve stresu a upadá do depresí. Ona je klidnější člověk, takže je i trochu pomalejší asi, tudíž to ostatní štve. Co říká, tak si nemyslím, že dělá nějaký zásadní seky, ale už jí sdělili, že se na to moc nehodí, že by pro ni byl lepší klidnější obor. Je mi jí hrozně líto, protože byla fakt nadšená. Dali jí ještě šanci, tak chci, aby jí využila, ted už ví, kde je problém, snad vydrží. Máte některá podobnou zkušenost, má ještě šanci na zlepšení? Nebo je to zabitý? Moc díky!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
25.2.14 11:55

Píšeš málo informací :nevim: jako nováčci pomalejší být můžou, jsou věci, které jsou záležitostí cviku (a u některých výkonů třeba stačí překonat počáteční strach) a je předpoklad, že postupně se do toho dostanou. ale jsou i věci, které se cvikem sice zlepší, ale buď ne tak výrazně nebo za cenu neustálého stresu dotyčného. z toho, co píšeš, je těžké předpokládat, co z toho platí pro tvoji kamarádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
25.2.14 12:04

Nevím, jestli kámošku poteším, ale at počítá s tím, že minimálně 1. rok je hodně těžký, člověka hodí do vody a plav a co si budem povídat- prax je od teorie hoodně vzdálená. To, co se bude muset ted naučit se ve škole kolikrát neučili, ale nejhorší je, že nevíš která bije, před pacientem to nesmíš dát najevo a musíš se rychle a za pochodu učit co a jak. Nejlepší je se vždycky ptát a ptát starších kolegů, sester a ideálně je navázat přátelství se zkušenější kolegyní ev. kolegou, kt. budou ochotni ji poradit za pochodu.
To ani nemluvím o nočních službách, kdy tam sice máš staršího atestovaného doktora, ale toho se kvuli „kravině“ neopovažuješ rušit- on má taky co dělat. Já jsem otrlejší povaha a jen tak me neco nepoloží, ale kolikrát to bylo všechno o držku. Citlivější kolegyně občas po večerech doma brečely..
Jediná rada je- vydržet a poté jít na kolečko se zaměřením na nejaký klidnější obor, výhledově ambulantní- né v nemocnici. Udělat si atestaci (oční, kožní, praktik..) Nevím na jakém je oddělení, ale vždy má ještě možnost změnit obor a dělat atestaci z něčeho jiného než měla v plánu.
Každopádně po roce bude všechno vypadat jinak a za pár let po atestaci dokonce i něco vydělá:)
Byla by škoda to vzdávat, když tomu už obětovala tolik let studia- možností je hodně, at se neupíná jen k danému oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.2.14 12:38

@Happy Hippo prosimte co pises je uplne normalni a bezne. Zejmena velka nemocnice - zrejme akreditovane pracoviste - ma ve zvyku kazdy rok nabrat absolventy, totalne je vysat, znicit, nechat vyhoret a znechutit jim vsechnu medicinu, po roce obvykle odchazeji sami. Jsou uz zkusenejsi, tak na novem pracovisti uz s nimi tolik nemetou. kdyby sla delat nekam na okres, zrejme bude mit vic klidu, ale bude mit zase problem s atestaci, protoze musi mit praxi na akreditovanem pracovisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.2.14 12:38

@Happy Hippo Dělala jsem akutní obor jako sestra. A fakt není nic horšího než když nad tebou stojí doktor a neví si rady. Jednou jsem zažila resuscitaci, kde stál doktor s knížkou a vůbec nevěděl co dělat. Nakonec jsme si to s kolegyní všechno ordinovali samy a on pod to dal nakonec razítko.

Jestli kamarádka na to nemá tak ať raději jde na klidnější obor. Je lepší když začne v poklidu a pak se zkušeností se vrhne na urgent. Ne každý na to má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
25.2.14 13:59

Tak vám děkuji, taky si myslím, že je to normální, ale někdo to holt vzdá…což je škoda. Snad se nám ji podaří zlomit :-) Ještě jednou dík. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová