Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dreezy píše:
Oni to po těch největších psech nechávají válet přímo na pěšinkách, no na zabití..
no to je přesně ono-majitelé jorkšírků, co vykakají něco velikosti soplu z nosu, tak poctivě sbírají, zatímco mistři světa, co vedou pitbula nebo rotvíka, kterej se vy.ere jak medvěd, tak ti se přece nebudou zalamovat s pytlíkama a ohybat se tam ![]()
@74paja píše:
Tady pomuze uz jenom Super Vaclav
Tak to je hustý ![]()
Ahoj všem, já teda bydlím v rodinném baráku a psa máme na zahradě. Dnes na mě vyšla řada na sběr. Bylo toho půl koleček. Ale zatím nemáme děti, takže to neuklízíme tak často, ale v létě, když se seká a chodí po trávě, tak se sbírá více, ale mohu zodpovědně říci, že si svá hovna sbíráme po svém psovi:D
Jinak je to podle mě neřešitelný problém.
Taky máme psa a i když se stane, že pytlíky zapomeneme, vždycky máme v kapse aspoň papírovej kapesník, kterým to ho.vno sebereme. Můj chlap je z toho už tak vytočenej (má nejvyšší skóre vyšlápnutých lejn
), že na ty lidi kolikrát už si zařval, že doma si taky nes*rou v obýváku, tak ať to laskavě uklidí
Jednou chvilku se sem tam vyskytly u odpadkových košů i pytlíky, ale dopadlo to tak, že jedna část obyvatel v něm nosila svačinky a důchodci si toho narvali do zásoby tolik, že je používali ještě skoro rok po tom, co pytlíky nadobro zmizely ![]()
A mám kamarádku, která ma zhruba stejně staré děcko jako já a dámička je prostě sbírat nemíní
Však jako proč? ![]()
Taky uklízím, nemáme zrovna čivavu ![]()
Naučila jsem to i chlapa.. moc se mu do toho nechtělo, ale stačilo pohrozit, že malího ohov.. boty bude mejt on..
naštěstí v naší části města to není tak hrozný, i když už se sem nastěhovalo dost mladých lidí, tak se to zhoršilo
jinak tady jsou koše s papírovejma sáčkama na exktementy na každým rohu
@elanaa píše:
no to je přesně ono-majitelé jorkšírků, co vykakají něco velikosti soplu z nosu, tak poctivě sbírají, zatímco mistři světa, co vedou pitbula nebo rotvíka, kterej se vy.ere jak medvěd, tak ti se přece nebudou zalamovat s pytlíkama a ohybat se tam
No muzu ti rict, ze jsem mela nemeckyho ovcaka, kolikrat byly potreba dva pytliky na jeho hov. o
. Ale stejne jsem to zvedla vzdycky
Sama mám 2 velké pesany a bydlím na pidi vesničce (krávy za domem, před domem)
a dopadla jsem tak, že sbírám hovna okolo celého baráku a to po všech čoklících z vesnice, protože jakmile se někde objeví hovno, všici si nás berou do huby, protože moji pesani jsou nejvíc vidět. Nestojí mě to za to, se tu s nikým dohadovat a tak tu uklízím i za ostatní. Stejně jim to všem neni dost dobré, někomu se prostě nezavděčíš. A když tu soused třeba seřve někoho jiného, že si neuklízí, tak ten pejskař se ohradí tím, že naši pesani mají větší hovna. Ale že já mám hoven plnou popelnici a oni ani sáček
Věčný boj.
Příspěvek upraven 26.02.14 v 13:07
Bydlím na vsi a problém psích hoven řešíme taky. Argumenty, že na trávník nikdo nechodí jsou naprostá blbost. Mně spíš vadí to, že si pejskaři - obsírači neuvědomují, že všudepřítomná psí hovna jsou velkým rezervoárem bakterií- salmonela, campylobakter atd. S exkrementem na botě si vše pěkně bereme přímo domů. ![]()
@mersii taky si těch igeliťáků narvu víc, ale protože mám u bydliště jen ty papírové a s těma mi to nějak nejde..
tak si dojdu pro igeliťáky, odmotám do zásoby a mám na pár dní pokoj.. ale používáme teda jen na psa.. občas používáme i použité sáčky od pečiva..
s našim psem nelze mít u sebe jeden sáček, je schopen se vykadit klidně 3× a to nemá průjem
moje averze vůči pejskařům je stále větší. Není to fér ale jak nějakého vidím tak bych ho nejraději dořvala - a v tu chvíli je mi jedno jestli on sbírá nebo ne. Protože těch co sbírají musí být minimum. U nás je to tregédie - KAŽDÝ den umývám minimálně boty, většinou celé dítě a je mi z toho špatně.
Příspěvek bych ještě zvýšila, aspoň na trojnásobek aby psa měli jenom ti co ho opravdu chtějí i s tím že sbírají a né každej protože je to ťuťi ![]()
Taky mám psa, v civilizaci po něm poctivě sbírám (dokonce i když výjimečně zapomenu ten sáček, vždycky se najde něco, co jde použít - papírový kapesník, papírek se starým nákupním seznamem, v nejhorším aspoň klackem nebo větším kamenem exkrement odstrkat někam pod keř, kde bude vadit méně). Pejskaři, kterří nesbírají, mě vytáčí neskutečně. Připadám si jako blbec, když vstupuju na trávník, abych sebrala mrňavý bobeček po našem desetikilovém psovi a kličkuju přitom mezi pětkrát tak velkými hromadami od vlčáků a labradorů s celého širokého okolí. Bohužel s lidskou bezohledností člověk nic nenadělá. To je asi stejné jako se bránit proti všude se povalujícím nedopalkům a obalům od sušenek, kuřákům, co mi na zastávce kouří přímo do kočárku, střepům z lahví, co rozbili opilci jdoucí večer z hospody, a řevu ze sluchátek vedle stojícího puberťáka v tramvaji. Když je někdo bezohledné hovado, tak ho žádný zákon nepředělá.
Mimochodem, nesouhlasím s tvrzením zakladatelky, že trávníky jsou snad pro děti. Nejsou pro děti o nic víc než pro kohokoliv jiného - pro dospělé, pro staré lidi a nakonec i pro ty psy. Právě proto, že mají sloužit tolika různým skupinám s různými potřebami, měli by vůči sobě všichni být navzájem ohleduplní a užívat je společně s rozumem.
Tlacila bych na obec, aby s tim neco udelali, jednak tam mohou nahnat mestaky, vyvesit cedule o zakazu venceni, obvzlast na hristi, pripadne oplotit detske hriste. Idealne si sehnat vice podpisu z okoli at to ma vetsi vahu.
Když nejhorší je, že to nejsou jen boty nebo motorka. Malá šlápla dneska do ho…na jak od dogy, takže to měla obalené kolem boty, a na nohavicích, pak byla unavená a už nechtěla jít dál, tak si sedla na chodníku a z těch bot si to otřela všude možně do kombinézy a potom, co jsem ji domů musela donést, jsem to měla na botech i já (seshora), na kalhotech, bundě i tašce, protože mě celou okopala… Takže horor. Ale ulevilo se mi aspoň tím, že jsem se tu mohla vypovídat ![]()
Nicméně vážně uvažuju, že ty hovna půjdu sama sesbírat. Nestalo se mi to dneska poprvé. A odvahu na to, abych to někomu mazala po zádech, asi nemám ![]()