Bojím se, že je neuživím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4328
16.1.12 23:03

Hle jsi taková hrdinka,že musíš psát anonimně…tak mi laskavě dej pokoj já jsem nepsala,že ti nahoře jsou blbci atd. laskavě se nauč číst pořádně!!! Jen nesnáším takové paničky co si vlezou do nějáké diskuse aby mohli ze sebe dělat paní důležitou a využít každého nedostatku když je někomu relativně hodně blbě!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 23:05
marguaret píše:
Co bych tedy udělala já:
Přestěhovala se do místa kde má malej speciálku. (pronájem hezkýho bytu s trv.bydlištěm = příspěvek na bydlení = dávky na živobití = doplatek na bydlení,přídavky atd. Pokud si takto u rodičů je jasné že ti nikdo nic nedá a budou ti brát neboli snižovat.Tohle je tak v kostce,ale podstata věci ;)

A tohle bys dokázala poradit, aniž bys tušila, jaká je situace zakladatelky, že ;)
Jinak rada dobrá, asi bych to řešila obdobně, kdyby to vycházelo líp než za stávající situace…

L.

• Citovat
  • Upravit
4328
16.1.12 23:05
Myslím,že by jsi to měla udělat do začátku každopádně a potom uvidíš jak to půjde s hlídáním a prací :-) Pokud je to sprací těžké je to jediná možnost.
Anonymní píše:
Margharet-ano i to me napadlo,a stale o teto variante premyslim.neustale.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 23:07

beruško držím palečky aby se to nějak vyřešilo jsem v trošku jiné situaci jsem těhu ve třiatřicátém týdnu na krku jeden docela vysoký dluh z mládí protože jsem chtěla ex vytáhnout z průšvihu a zasekala jsem se do toho sama neschopenka mi sotva stačí na poplacení dluhů a životního pojištění (až se malej narodí napíšu to na něj kdyby náhodou) ale nebýt rodičů tak jsem na ulici bez jakékoliv výbavy a finančních prostředků stát mi dává všehovšudy jako sociálně slabší asi 2000 na živobytí a bydlení a to mám 8000 nájem a otec se nehlásí - dřív jak po porodu s ho nahánět soudně nemůžu takže zatím mám smůlu. jo a krom toho nemám nárok na PPM protože jsem před otěhotněním nemohla sehnat práci jen co jsem nastoupila tak jsem zjistila že jsem těhotná takže prvních 9 měsíců dostanu 7600 a potom 3800 a nikoho nezajímá že je to málo i na to abys koupila dítěti aspoň pleny a v horším případě UM natož nějakou hračku je to děs dřív se ten stát snažil a aspoň maminkám pomáhal dneska je prostě oškubou jak slepice a nezajímá je nic a pak se ještě tady najdou rejpalky se slovy měla si mít ušetřeno nebo máš si najít chlapa nebo proč sis pořizovala dítě když na to nemáš a nebo prostě škubej rodiče to bych potom vraždila

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.12 23:08
marguaret píše:
Hle jsi taková hrdinka,že musíš psát anonimně…tak mi laskavě dej pokoj já jsem nepsala,že ti nahoře jsou blbci atd. laskavě se nauč číst pořádně!!! Jen nesnáším takové paničky co si vlezou do nějáké diskuse aby mohli ze sebe dělat paní důležitou a využít každého nedostatku když je někomu relativně hodně blbě!!! :zed:

Jo, napsala jsem to anonymně schávlně, protože jsem se nehodlala ztotožnit s názorem, že stát je zku*…a čekala jsem nějakou šílenou reakci. A protože jsem měla chuť zakladatelce poradit, chtěla jsem znát nějaké bližší info o situaci. Na tom nic špatnýho nevidím…no a vidíš, hned jsem si přečetla, že jsem teda fakt zlá :roll:

L.

• Citovat
  • Upravit
4328
16.1.12 23:08
Já se ptala,ale ne tak povýšenecky a arogantně to je na :poblion: Ale lidi jsou prostě takový a často nedomýšlejí různý věci jen aby se zviditelnili jakým koli způsobem :nevim: A už to neřeším myslím,že je tu nějáká svoboda názoru a slova což jsem vyjádřila a tím s tebou končím.
Anonymní píše:
marguaret píše:
Co bych tedy udělala já:
Přestěhovala se do místa kde má malej speciálku. (pronájem hezkýho bytu s trv.bydlištěm = příspěvek na bydlení = dávky na živobití = doplatek na bydlení,přídavky atd. Pokud si takto u rodičů je jasné že ti nikdo nic nedá a budou ti brát neboli snižovat.Tohle je tak v kostce,ale podstata věci ;)

A tohle bys dokázala poradit, aniž bys tušila, jaká je situace zakladatelky, že ;)
Jinak rada dobrá, asi bych to řešila obdobně, kdyby to vycházelo líp než za stávající situace…

L.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
16.1.12 23:10
marguaret píše:
Co bych tedy udělala já:

To je docela dobrý řešení. Ale zase bude dál od rodičů, od pomoci. Možná doma nemusí platit nájem :nevim: Ale v pronájmu by platit musela…příspěvek na bydlení jí rozhodně nedají celý.
Možná by si zakladatelka mohla najít práci po večerech…nějakou brigádičku a rodiče by mohli hlídat.
To chce vše řádně promyslet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 23:16
marguaret píše:
Já se ptala,ale ne tak povýšenecky a arogantně to je na :poblion: Ale lidi jsou prostě takový a často nedomýšlejí různý věci jen aby se zviditelnili jakým koli způsobem :nevim: A už to neřeším myslím,že je tu nějáká svoboda názoru a slova což jsem vyjádřila a tím s tebou končím.
Anonymní píše:
marguaret píše:
Co bych tedy udělala já:

L.

tak jsem asi debil…co je na tom povýšeného a arogantního? :think:

Nechci být zlá, ale tohle všechno je hrozně relativní :nevim:
Nepíšeš, jaká je tvoje situace konkrétně – jak staré děti, jaké příjmy, jaké bydlení a kde, co jsi dělala před nástupem na MD, co máš vystudované, rodiče a jejich pomoc…třeba je toho hodně, kde lze hledat rezervy :think:
A jak konkrétně se vás dotýkají vládní škrty? Já mám zato, že sociálně slabým se snad ani nic nebere :think: :nevim:

že jsem navíc panička, chci se jen zviditelnit a ještě nedomýšlím… :zed: :zed:

No, tak snad sis ulevila…

• Citovat
  • Upravit
4328
16.1.12 23:16

Je to jednoduchy stačí si položit otázku…dokážu se s dětma uživit se vším všudy za 7.300kč na měsíc? Bez nájmu atd čistě jen na jídlo,školu. Pokud je odpověď ano dokážu je jasná volba samostatnýho bydlení.Na to tu není prostor to rozebírat,ale jsou určité paragrafy přes které vlak nejede :-) Já jdu spát pokud budeš chtít napiš mi do SZ. Hodně štěstí a síly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
16.1.12 23:17
Ano ulevila,tak krásný večer :-)
Anonymní píše:
marguaret píše:
Anonymní píše:
marguaret píše:
Co bych tedy udělala já:

L.

tak jsem asi debil…co je na tom povýšeného a arogantního? :think:

Nechci být zlá, ale tohle všechno je hrozně relativní :nevim:
Nepíšeš, jaká je tvoje situace konkrétně – jak staré děti, jaké příjmy, jaké bydlení a kde, co jsi dělala před nástupem na MD, co máš vystudované, rodiče a jejich pomoc…třeba je toho hodně, kde lze hledat rezervy :think:
A jak konkrétně se vás dotýkají vládní škrty? Já mám zato, že sociálně slabým se snad ani nic nebere :think: :nevim:

že jsem navíc panička, chci se jen zviditelnit a ještě nedomýšlím… :zed: :zed:

No, tak snad sis ulevila…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.12 23:18

Holky nehadejte se,obe jste mi dobre poradil ;) opravdu ;) tehotna naonymni,drzim pesti,kdyby si potrebovala treba nejake oblecky,na mimi,nebo postylku,kocarek,cokoliv,tak pisni zde,domluvime se ;) holky s tim nocnim hlidanim,je to taky na pest,otec je neustale po vyjezdech,nebo v alkoholovem opojeni,a a mamka,zase skoro veskery cas travi u nemocne babicky,zbejva mi neter,ktera sem tam pohlida,ale je to hodne malo.Navic syn ma v noci zachvaty,zacina nam to tak kolem treti rano a konci kolem pate.coz ej taky na mrtvici.Verim,ze to zvladnu,musim,nenecham deti zivorit,ale prost ted mam velkou depres a potrebovala jsem se z toho trosku dostat.jste vsechny uzasne.diky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.12 23:24

Zakladatelko moc děkuji mám kolem sebe dost kamarádek co mi šíleně moc pomohly a i mamku bez který bych opravdu byla na ulici držím palečky aby se Ti to nějak vyřešilo já se o to taky budu snažit a třeba si sem tam napíšeme aspoň tady a povíme si co a jak
Těhotná anonymní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.12 23:25
Anonymní píše:
Holky nehadejte se,obe jste mi dobre poradil ;) opravdu ;) tehotna naonymni,drzim pesti,kdyby si potrebovala treba nejake oblecky,na mimi,nebo postylku,kocarek,cokoliv,tak pisni zde,domluvime se ;) holky s tim nocnim hlidanim,je to taky na pest,otec je neustale po vyjezdech,nebo v alkoholovem opojeni,a a mamka,zase skoro veskery cas travi u nemocne babicky,zbejva mi neter,ktera sem tam pohlida,ale je to hodne malo.Navic syn ma v noci zachvaty,zacina nam to tak kolem treti rano a konci kolem pate.coz ej taky na mrtvici.Verim,ze to zvladnu,musim,nenecham deti zivorit,ale prost ted mam velkou depres a potrebovala jsem se z toho trosku dostat.jste vsechny uzasne.diky :srdce:

Nemocná babička bydlí někde sama? Nevím, jestli je to řešení, ale úvaha - bydlet s babičkou, starat se o ni i o mladšího syna (tím pádem ho zatím nedávat do školky) a brát přídavky i za starost o babičku + něco na bydlení, když v domácnosti nebudou žádné příjmy…nevím, jak to finančně vychází. Navíc asi není moc o co stát, starat se o starého a nemocného člověka. Ale… :nevim:

L.

• Citovat
  • Upravit
marra
16.1.12 23:28
:kytka:

Příspěvek upraven 16.01.12 v 23:29

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.12 23:28

Babicce jsem to jiz nabidla,ale tam je to proste zvlastni.Nechce narusit sve teritorium,je rada,ze ma svuj klid,navic pidi bytecek,kde by jsme se asi pozabijel.Umyju ji okna,udelam uklid,vyluxuju,ale to je tak vse co zatim ja ji muzu nabidnout. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová