Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Omlouvám se za svůj komentář jelikož nemám zkušenosti, ale musela jsem reagovat. Neskutečně jsi mě pobavila stejně jako ostatní maminky v komentářích třeba když dítě šlohlo kornout.
mám velkou fantazii a když jsem si situaci představila vyprskla jsem smíchy
![]()
A neboj. Určitě je kluk v pořádku a normální rošťák ![]()
Ale tam se resi jeste vztah k starsi dceri, ktera asi trpi nedostatkem pozornosti a zarli - prave proto, ze on ji vsechnu strhne na sebe, potreboval by vlastni asistenktu 24h/denne.
Nečetla jsem vsechny prispevky…Otazka? Proc mu nevezmeš odrazedlo? Lizatko, proc je nevezmes a nevratis nebo nevyhodis?
@pe-terka píše:
Neboj, moje cácory jsou taky díloAle oproti bráchovi jsou zvladatelnější…nebo já otupělejší
?
Jsem si vzpomněla, co mi v tomhle věku provedly dvojčata. Musela jsem ven chodit pro uhlí a oni mezitím vysypaly všechno koření a pudinky na podlahu v kuchyni a když jsem vešla dovnitř, tak ještě v klidu dosypávaly místa, kde nic nebylo, jakoby se nechumelilo
Jsem myslela, že je roztrhnu a pak, jak jsem se to snažila zamést, tak tam byl i pepř, takže jsem slzela a pčikala jako blázen ![]()
@Katy 7 píše:
Jsem si vzpomněla, co mi v tomhle věku provedly dvojčata. Musela jsem ven chodit pro uhlí a oni mezitím vysypaly všechno koření a pudinky na podlahu v kuchyni a když jsem vešla dovnitř, tak ještě v klidu dosypávaly místa, kde nic nebylo, jakoby se nechumelilo![]()
Jsem myslela, že je roztrhnu a pak, jak jsem se to snažila zamést, tak tam byl i pepř, takže jsem slzela a pčikala jako blázen
Potvory jedny
Ale ve rodinné komedii by to vypadalo dobře
![]()
To je strašně krásný, že mu to vysvětluješ, ale evidentně to tak úplně nestačí. To je jak kdybych tomu našemu vysvětlovala, ať to ho.no z tý země nesbírá. Než bych se vykecala, tak on nasbírá celej kotouč a ještě beztak jedno ochutná ![]()
Já nevím, přijde mi, že v tomhle věku všechny děcka lítají jak s vrtulí v zadku, vymýšlejí jednu hovadinu za druhou, neposlechnou ani za nic, ječí na celý kolo, vztekají se.. A až na všechny výjimky to dělají všechny. Pro mě jsi třeba nepopsala nic, co by ten náš nevymyslel, akorát že já mu to prostě nedovolím ![]()
Jinak jsem zapomněla napsat, že syn je hodně šikovnej motoricky, i neuroložka se divila, když už v 18 měs. běhal(doslova)po schodech nahoru i dolu, bez držení a střídal i nohy.Ve dvou letech vylez sám až nahoru jak jsou takový ty pavouci z lana a pak i sám dolu. V 10. měs. ještě nechodil, ale už si sám vylez na klouzačku a sklouznul se
@Anonymní píše:
Jinak jsem zapomněla napsat, že syn je hodně šikovnej motoricky, i neuroložka se divila, když už v 18 měs. běhal(doslova)po schodech nahoru i dolu, bez držení a střídal i nohy.Ve dvou letech vylez sám až nahoru jak jsou takový ty pavouci z lana a pak i sám dolu. V 10. měs. ještě nechodil, ale už si sám vylez na klouzačku a sklouznul se
Sestrin syn je taky neobvykle motoricky zdatny, uz od miminka, navic je k neutahani… ![]()
Mozna jim jen nebylo dano tolik v jine oblasti… ![]()
Je to normální zdravé dítě, které vymýšlí bejkarny. Ale ty jsi nedusledna. Tohle mi dítě udělat jednou, tak odrazedlo okamžitě zabavim. Pokud na další procházce se bude snažit zase ujet, okamžitě beru odrazedlo a jde semnou za ruku, však on si to časem rozmyslí. Na lednici existují pojistky, neexistuje, aby mi tam takhle malé dítě lezlo a bralo si, co chce
Musíš jasně stanovit mantinely, co jo a co už ne, jinak ti přeroste přes hlavu a bude si dělat co chce.
@Anonymní píše:
Já mu to taky nedovolím, má to zakázaný, ale ujede mi, vlítne do potravin a tam si vezme housku nebo koláč a já to tam pak jdu platit, protože to je nakousaný. Ví že když něo chce, musí mi říct, že si nesmí sám brát věci. On třeba když jdeme nakoupit, chce mít košíček, samozřejmně tam hází kde co, taky ví že nesmí, že nakupuju jen já, ale nedá mu to
Nejde přeci omluvit že Vám ujede.Jak by jste omluvila že Vám sjel do silnice, takové situace se dají předcházet. To máte na starosti jedno dítě. Já mám tříletou a 15měs. musím uhlídat obě a to jsou obě čiperné.
@Anonymní píše:
promiň ale to není nic vyjmečnýho, to dělali naši kluci oba taky…chce to jasný hranice a větší důslednost, jinak se z toho zblázníš ![]()
Z tvého vyprávění soudím, že když něco sebere v krámě, ty to dojdeš sice zaplatit, ale necháš mu to dojíst. Tak co by se příště neobsloužil znovu, že?
Všechno co tady píšeš mně připadá jako alibismus nejvyššího řádu.
Souhlasim s ostatními. Taky jsem měla takovou neřízenou střelu. A to co popisuješ mi přijde, že jdeš cestou nejmenšího odporu. Nelíbí se ti to, ale neděláš nic co by pro tebe bylo namáhavé. Takovýhle příšerky potrestáš nejvíc omezením pohybu - zábavním odrážedla, přikurtováním v kočárku…
Důležitý jsou preventivní opatření.
Zatim probehly dve navstevy, v prvni hned padlo to podezreni, na vysledek druhe jsem se zatim neptala, byla snad vcera nebo dnes.