Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Trápil mě úplně stejný problém,dětská doktorka mi poradila Řepíkový čaj-na obklady a Řepíkovou mast,kterou si ty prsa potíráš těsně před kojením-miminku ta mastička nijak neublíží,já jí používám i s tím odvarem od včerejška a je to o dost lepší,bolest už skoro nemám.A doktorka říkala,že bolest zmizí max. do tří dnů.
mě pomohlo zvýšit příjem B6-pyridoxin koupí se normálně v lékárně a uškodit nemůže. 4 dny 3×1 a pak už jen jeden denně. myslela jsem že bolestí zešílím a zabralo až tohle a kalciovka byla dobrá
hodně štěstí
Ahojky,když jsem základala tuto diskuzi měla jsem plnou hlavu starostí jak to zase všechno zvládnu.Teď mám doma měsíčního drobečka a musím zaťukat na dřevo,že vše je tak jak má být.Sice kojení není úplně bez bolesti,ale oproti první zkušenosti je to pohodička.Chtěla bych se s vámi podělit o další zkušenost.Už když jsem odcházela z porodnice tak jsem měla šíleně popraskané bradavky.Na radu jedné dětské sestřičky jsem si bradavky potírala troškou odstříkaného mléka a nechala zaschnout.Pokud to jen šlo chodila jsem doma bez podprsenky aby bradavky co nejvíce větraly.Musím říct,že po týdnu se to zlepšilo snad o 100%.Takže je důležité co nejvíce větrat a pokud možno žádnou mast,protože po mastech ty ranky více mokvají a nehojí se aspoň u mě to tak funguje.Snad jsem vám tím trošku pomohla ![]()
Mi osobně pomohla tahle mastička http://www.malvik.cz/…-na-bradavky příjde mi, že je vážně zázračná. Já ji mám od známe z USA, nikde v obchodě jsem ji neviděla, jen našla tady na webu. Lansinoh Lanolin, máte s ní někdo taky zkušenost?
@marcelka88 píše:
Ahoooj,
tak já také slyšela na kalciovku. U malého jsem měla vcelku velké problémy… Krvácela mi pravidelně jedna bradavka, na konec, tak hodně, že malý vypil spoustu krve a všechnu ji vyblinkal o bolesti, kterou jsem měla než se chytil ani radši nemluvim. Měla jsem snad všechny mastičky, klobouček, snad všechno,.. Na konec mi pomohla taková skvělá knížečka, kterou jsem dostala v porodnici a byla tam popsaná správná technika kojení, opravdu jak pro pitomce bod po bodu, jak dát ruku, jak dítě, prostě všechno. A i přesto, že jsem měla mega bolavé prsa, tak když se malý přisál a dělala jsem to podle té knížky, tak žádná bolest a pak se bolest vypařila uplně.
Ségra si také dávala pozor na tu techniku a uuuplně v pohodě a bez jakýchkoliv bolestí kojí už 5.měsíců
Ahoj Prosím Prosím mam stejný problém brečím přímo můžeš mi prosim poradit nebo vyfotit tu knizecku? Byla bych ti moc moc vděčna opravdu už nevím kudy kam
@Nikousek90 píše:
Ahoj Prosím Prosím mam stejný problém brečím přímo můžeš mi prosim poradit nebo vyfotit tu knizecku? Byla bych ti moc moc vděčna opravdu už nevím kudy kam
Ahoj, byla u tebe laktacni poradkyne? Jinak koukni na youtube, staci zadat spravne prisati, technika kojeni, pauza v brade a podobne. Vlozila bych ti odkaz, ale jsem bohuzel na mobilu. Kdybys volala laktacni, tak ne z porodnice, tam tolik neporadi. Zkus na fb skupinu kojicich maminek, jsou tam i kontakty na LP. jedtli mas boledti u kojeni, je to normalni par dni, ald ted uz je to spstne, pokud je mimi vetsi…
@brko píše:
Ahoj, byla u tebe laktacni poradkyne? Jinak koukni na youtube, staci zadat spravne prisati, technika kojeni, pauza v brade a podobne. Vlozila bych ti odkaz, ale jsem bohuzel na mobilu. Kdybys volala laktacni, tak ne z porodnice, tam tolik neporadi. Zkus na fb skupinu kojicich maminek, jsou tam i kontakty na LP. jedtli mas boledti u kojeni, je to normalni par dni, ald ted uz je to spstne, pokud je mimi vetsi…
Ahoj Ahoj mas fb? Že bysme si napsali tam. Nebo email? Fb mám Nikol Pokorná a email Nikousek90@gmail.com. Děkuji
@Nikousek90 píše:
Ahoj Ahoj mas fb? Že bysme si napsali tam. Nebo email? Fb mám Nikol Pokorná a email Nikousek90@gmail.com. Děkuji
Fb nemam. Jestli chces soukrome, napis mi sz tady
. ja odbornice na kojeni ale nejsem, jen pouceny laik. ![]()
Mně docela pomohly šalvějové obklady - uvařila jsem šalvějový čaj, do něj namočila ubrousky Perilčka (na utírání zadečku
a po kojení si je nechala třeba 10 minut na prsou. Potom ještě třeba někdy namažu kokosovým olejem, ve kterém je kapka levandule (to mi doporučila laktační poradkyně). Měla jsem retenci mléka, puchýřky, dělaly se mi strupy, teď už je to lepší, ikdyž to pořád bolí, když se malá přisává (při kojení už pak ne).