Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lend.u píše:
Ja mivam bolesti hlavy ze boli nekdy i 4 dny v kuse, nejdriv tak normalne, potom vice a kdyz uz to nejde vydrzet (myslim ze mi kazdou chvili ta dyne praskne) tak si vezmu pul paralenu…nic vic delat nejde…
a rikala jsi to dr???
i na paralenu je totiz napsano jen po konzultaci s lekarem.
svatkaaa píše:Lend.u píše:a rikala jsi to dr???
Ja mivam bolesti hlavy ze boli nekdy i 4 dny v kuse, nejdriv tak normalne, potom vice a kdyz uz to nejde vydrzet (myslim ze mi kazdou chvili ta dyne praskne) tak si vezmu pul paralenu…nic vic delat nejde…
i na paralenu je totiz napsano jen po konzultaci s lekarem.
Ano rikala, ja jsem tam sla jak me ta migrena chytla poprve v tehu, to bylo asi ve 2 mesici. Protoze ty leky co jsem mela od neurolozky jak jsem tehotna nebyla jsou silne tak jsem se chtela poradit jestli na to neco je a on mi prave rekl ze jak uz to nepujde vydrzet tak pul paralenu a lezet. Nastesti to neni tak casto tak se snazim vydrzet co nejdyl.
Holky já už se asi zbláznim z toho, jak mě věčně bolí hlava, už nevim co mám dělat…Bolívala mě i před těhu, ale teď je to teda síla! Paralen mi pomůže třeba na hodinku..ale taky ho nejde brát pořád a hlavně když působí jen tak krátce, tak mi to připadá i zbytečný. Nemáte nějakej tip, nebo radu??
Já trpím migrénama a teď mě zrovna drží od včerejšího večera. Dneska odpoledne mi bylo hodně úzko, šla jsem k doktorovi a říkal, že v prních třech měsících se může ibuprofen a pak Perdolan (směr paracetamolu, kofeinu a aspirinu). Ale to je na migrény nebo větší bolesti, na který nezabírá paralen.
Paralen se v těhotenství může, sice prostupuje placentou, ale nepůsobí škodlivě na plod.
Jinak mi byl doporučen osteopat na uvolnění šíje, zad atd.
No já jsem teď 17tt, sem tam zobnu ten paralen, ale já si to potom tak trochu vyčítám..
Lyrico, s paralenem se nemusíš bát a můžeš brát stejné dávky jako každý jiný.
Případně můžeš zkusti paralen s kofeinem, to pomáhá lépe.
Dobré vědecké vysvětlení je zde:
Kafčo ve spojení s paracetamolem je taky dobrý nápad. A určitě cukr. Občas jsem musela s migrénou na pohotovost a tam mimo jiné dávají glukózu přímo z kapačky. To pomáhá.
No, to mě nenapadlo, já dřív jedla docela dost sladkostí a tak..teď v těhu mi to nechutná, tak je možný, že ta bolest hlavy může bejt i z toho..
Teď jsem ještě v té studii, na kterou jsem dávala odkaz našla, že kofein je bezpečný do dávky 300 mg denně. Takže spojení paracetamolu s kofeinem je při závažnějších bolestech, na které nefunguje paralen, řešením, takže např. paralen extra.
já jsem to měla taky, mudra mi předepsala aulin a ten teda zabíral a přestalo to do 15min. jsem měla klid
lyrico, já trpěla migrénama tak do šestnáctého týdne a byl to děs! Někdy mě bolela hlava i tři dny v kuse, fakt šílený. Brát Paralen pro mě nemělo význam, pomůže mi akorát Algifen a ten jsem se vzít bála. Pak mi ale začalo trošku tvrdnout břicho a doktorka mi napsala magnézko. A ejhle, bolesti hlavy ustaly. Je možné, že to bylo i tím pokročilejším těhotenstvím, že se to ustálilo, ale hlava už mě pak do konce nebolela. Ale ptala jsem se doktorky, jestli by to mohlo být tím magnéziem a řekla mi, že ano. Že to může pomoct. Tak to třeba zkus, uvidíš.
lucikga píše:
já jsem to měla taky, mudra mi předepsala aulin a ten teda zabíral a přestalo to do 15min. jsem měla klid
A Aulin v těhu nevadí, já ho mám taky doma..ale příbalák jsem nečetla..
Lyrico, pokud nenahrazuješ cukr něčím jiným, tak to klidně jeden z faktorů být může. Cukr je pro mozek hlavní pohon.
Zkus příště kávu s cukrem a paracetamol nebo jeden paralen extra a kostku cukru.