Bolest hlavy v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4634
11.3.11 09:30
Lend.u píše:
Ja mivam bolesti hlavy ze boli nekdy i 4 dny v kuse, nejdriv tak normalne, potom vice a kdyz uz to nejde vydrzet (myslim ze mi kazdou chvili ta dyne praskne) tak si vezmu pul paralenu…nic vic delat nejde… :-(

a rikala jsi to dr???
i na paralenu je totiz napsano jen po konzultaci s lekarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
11.3.11 11:11
svatkaaa píše:
Lend.u píše:
Ja mivam bolesti hlavy ze boli nekdy i 4 dny v kuse, nejdriv tak normalne, potom vice a kdyz uz to nejde vydrzet (myslim ze mi kazdou chvili ta dyne praskne) tak si vezmu pul paralenu…nic vic delat nejde… :-(
a rikala jsi to dr???
i na paralenu je totiz napsano jen po konzultaci s lekarem.

Ano rikala, ja jsem tam sla jak me ta migrena chytla poprve v tehu, to bylo asi ve 2 mesici. Protoze ty leky co jsem mela od neurolozky jak jsem tehotna nebyla jsou silne tak jsem se chtela poradit jestli na to neco je a on mi prave rekl ze jak uz to nepujde vydrzet tak pul paralenu a lezet. Nastesti to neni tak casto tak se snazim vydrzet co nejdyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
7.6.11 21:20

Holky já už se asi zbláznim z toho, jak mě věčně bolí hlava, už nevim co mám dělat…Bolívala mě i před těhu, ale teď je to teda síla! Paralen mi pomůže třeba na hodinku..ale taky ho nejde brát pořád a hlavně když působí jen tak krátce, tak mi to připadá i zbytečný. Nemáte nějakej tip, nebo radu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
7.6.11 21:27

Já trpím migrénama a teď mě zrovna drží od včerejšího večera. Dneska odpoledne mi bylo hodně úzko, šla jsem k doktorovi a říkal, že v prních třech měsících se může ibuprofen a pak Perdolan (směr paracetamolu, kofeinu a aspirinu). Ale to je na migrény nebo větší bolesti, na který nezabírá paralen.

Paralen se v těhotenství může, sice prostupuje placentou, ale nepůsobí škodlivě na plod.

Jinak mi byl doporučen osteopat na uvolnění šíje, zad atd.

• Citovat
  • Upravit
41882
7.6.11 21:28

No já jsem teď 17tt, sem tam zobnu ten paralen, ale já si to potom tak trochu vyčítám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
7.6.11 21:33

Lyrico, s paralenem se nemusíš bát a můžeš brát stejné dávky jako každý jiný.

Případně můžeš zkusti paralen s kofeinem, to pomáhá lépe.

Dobré vědecké vysvětlení je zde:

http://www.ciminfo.org/…ol3-bul7.htm

• Citovat
  • Upravit
41882
7.6.11 21:36

Jojo, dělávám si slaboučký kafčo, to mi taky někdy pomůže.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
7.6.11 21:39

Kafčo ve spojení s paracetamolem je taky dobrý nápad. A určitě cukr. Občas jsem musela s migrénou na pohotovost a tam mimo jiné dávají glukózu přímo z kapačky. To pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
41882
7.6.11 21:43

No, to mě nenapadlo, já dřív jedla docela dost sladkostí a tak..teď v těhu mi to nechutná, tak je možný, že ta bolest hlavy může bejt i z toho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
7.6.11 21:45

Teď jsem ještě v té studii, na kterou jsem dávala odkaz našla, že kofein je bezpečný do dávky 300 mg denně. Takže spojení paracetamolu s kofeinem je při závažnějších bolestech, na které nefunguje paralen, řešením, takže např. paralen extra.

• Citovat
  • Upravit
850
7.6.11 21:45

já jsem to měla taky, mudra mi předepsala aulin a ten teda zabíral a přestalo to do 15min. jsem měla klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
7.6.11 21:46

lyrico, já trpěla migrénama tak do šestnáctého týdne a byl to děs! Někdy mě bolela hlava i tři dny v kuse, fakt šílený. Brát Paralen pro mě nemělo význam, pomůže mi akorát Algifen a ten jsem se vzít bála. Pak mi ale začalo trošku tvrdnout břicho a doktorka mi napsala magnézko. A ejhle, bolesti hlavy ustaly. Je možné, že to bylo i tím pokročilejším těhotenstvím, že se to ustálilo, ale hlava už mě pak do konce nebolela. Ale ptala jsem se doktorky, jestli by to mohlo být tím magnéziem a řekla mi, že ano. Že to může pomoct. Tak to třeba zkus, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
7.6.11 21:46
lucikga píše:
já jsem to měla taky, mudra mi předepsala aulin a ten teda zabíral a přestalo to do 15min. jsem měla klid

A Aulin v těhu nevadí, já ho mám taky doma..ale příbalák jsem nečetla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
7.6.11 21:48

Lyrico, pokud nenahrazuješ cukr něčím jiným, tak to klidně jeden z faktorů být může. Cukr je pro mozek hlavní pohon.

Zkus příště kávu s cukrem a paracetamol nebo jeden paralen extra a kostku cukru.

• Citovat
  • Upravit
41882
7.6.11 21:48

Děkuju za rady, vyzkouším nejspíš hned zítra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat