Bolest paty u nohou

Anonymní
7.10.21 15:25

Bolest paty u nohou

Zdravím, chtěla bych se zeptat již delší dobu mě bolí při delší chůzí, nebo když dlouho stojí paty na nohou. Je pravda, že mám špatnou klenbu nohy a tím nosím ortopedické vložky, myslela jsem, že tím to bude lepší, ale i tak to bolí. Říkala jsem si, jestli to nemůžou být patní ostruhy, ale mě bolí pata spíš jako na konci, tak nevím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
7.10.21 15:55

Pata na konci = téměř jistě ostruha.

A je to ze špatných bot.

Potřebuješ silné, měkké podrážky, které tlumí nárazy + případně ještě gelové podpatěnky. Rozhodně ne vysoké podpatky.

Ne barefoot na tvrdém povrchu (město, byt, asfalt).

Skvělý je na to přírodní kaučuk - bohužel to je legitimní důvod nosi pravé crocsy

Paty masírovat a mazat protizánětlivými věcim, příapdně přidat protizánětlivé věci zevnitř. klidový režim, dokud se zánět nezaléčí a ortoped a nebo rehabilitačné lékař ti po rentgenu napíše rehabky - koupele, elektromagnety a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.21 21:05

Nemusí to být už patní ostruha - já měla nějaký „předstupeň“ - ostruha to ještě nebyla, takto mi to bylo vysvětleno, ale odborně tomu nerozumím.
každopádně - byla jsem na léčbě rázovou vlnou (au :mrgreen: ) a efekt to mělo poprvé, pak se to vrátilo, další sezení už efekt měly jen takovej, že jsem pomalu nemohla odejít z ordinace :roll: :mrgreen: ale ona asi ta rázová vlna ani nemá mít okamžitý efekt, tak to tak asi bylo v pořádku.
odeznělo to ale až dlouho po té, co jsem se začala hlídat a přestala tu patu přetěžovat - zrušila jsem boty s tenkou podrážkou, přestala doma chodit bosa, ale ve zdravotních pantoflích, hlídala jsem si, abych správně stála hlavně u žehlení a v kuchyni (vysledovala jsem, že jsem fakt zvyklá mít víc váhu na jedné noze a na patě), taky mi pomohlo, že na zimu jsem měla kozačky na podpatku - jakkoliv podpadky nejsou asi úplně zdravé, tak ale v takových botách patu člověk odlehčí, jinak mám boty s paměťovou pěnou, hodně měkké. celkově to trvalo asi půl roku. jo a ještě jsem tu patu tejpovala - ale to hlavně v době, kdy to bolelo hodně, abych vůbec mohla chodit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová