Bolesti bradavek při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
2.10.18 23:28

@Gorlami tak na lanolin jsem se v lékárně ptala, ano je to dobrá mastička, ale stojí dardu peněz, tak o tom budu ještě přemýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
2.10.18 23:30

Jinak děkuji za rady, ohledně větrání atd. Sice u toho zašpiním hodně plen, ale pomáhá to. V lékárně mi doporučili Clotrimazol a po dvou dnech mazání mám po bolestech, už zase z vesela kojíme bez bolestí. :potlesk: :potlesk: :pankac: :pankac: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.10.18 16:07

Ahoj holky mám podobný problém, syn 4 měsíce, saje pořád stejně, ale strašně mě bolí bradavky při přisati a když při kojení jakoby pustí a znovu se přisaje tak to bolí. Žádný povlak na nich nemám, občas mě v noci asi poslední měsíc budí ze spaní pálení či štípání bradavek, nic na nich nemám, jen mi přijdou jakoby částečně odkrvene či jak to popsat. Podprsenku nosím jen přes den, v noci bez, třeba když je mi chladno a bradavky ztvrdnou či jak to popsat, strašně to bolí :zed: při kojení to teda začalo dnes v noci, fakt děs myslíte, že by se taky mohlo jednat o moučnivku či něco jiného? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.10.18 16:11

@PM94 ja na noc potiram bepanthenem (mala v noci pije max jednou) a krasne to regeneruje…moucnivku jsem nemela, neporadim :nevim: nekdy me taky boli pri prisati a to saje porad stejne ;) pak to zas odezni… (Ma pres 4 mesice)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
19.10.18 16:12

@PM94 Zkuste hydrogelové polštářky na prsa, dost pomáhají. Pokud to bolí jenom při přisátí může to být ragáda, nemusí být moc vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
19.10.18 16:20

Zkus koupit masticku Purelan, draha, ale pomuze (na prasklinky, porusenou/podrazdenou kuzi). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
19.10.18 16:25

Pro me jedine Calcium pantothenicum mast. Je to k regeneraci kuze a funguje skoro okamzite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.10.18 16:31

Nejprve bych to přeléčila genciánou. To jestli tam máš moučnivku, někdy sama nepoznáš. Pak bych to teprve léčila bepanthenem nebo purelanem, protože ty by ti případnou moučnivku pěkně rozjeli. To, co popisuješ ty, se jmenuje syndrom bělavé bradavky. Bolí to jako čert a pomáhá na to zahřátí. Taky jsem to měla, postupně to přešlo.

• Citovat
  • Upravit
699
19.10.18 17:21

@Heivka a jak se pozná ragáda? Co na to?
@Janli Takže pokud by to byl syndrom bělave bradavky tak nezbývá než vydržet? :? Ale je zajímavé, že ta co je více bílá bolí méně než ta druhá ???? No zítra koupím tu genicianu a uvidím no, malý v puse taky nic nemá ale pro jistotu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
19.10.18 17:44

Napadlo mne, jestli nemáte nějak špatnou techniku kojení, jestli se přisává dobře.Případně jestli třeba nemá v dásni zub, který by tlačil a bradavku mohl poranit. Jako řešení bych zkusila změnit polohu při kojení, aby bolestivou bradavku nebral do pusinky stejným způsobem, a na samotnou bolest mně samotné pomáhaly hydrogelové polštářky (jsou docela drahé) a bepanthen nebo kalciová mastička. Polštářky na ragády naprosto super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
19.10.18 18:15

@PM94 užila jsem si s tím své, nepřetržité pálení a štípání :? . Určitě doporučuji na noc gencianku a pokud máte rostlinu aloe, tak šťávou z listu vždy po kojení pomazat bradavku. Po vsech mastickach mi pomohly tyhle obyč věci. A také vysadit sladkosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
19.10.18 18:24

@PM94 Ragáda je v podstatě prasklinka, u mě třeba byly vidět jenom po sprše když jsem měla bradavky úplně rovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.10.18 18:55

@PenelopaW řekla bych, že saje a přisava se pořád stejně, polohy kojení měním a u všech to bolí stejně, v leže, v sedě, poloha kdy on leží na mě :nevim: něco v dasničce má, ale to už tak cca 2 týdny, tak těžko říct :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.10.18 22:34

Každému pomáhá něco jiného, třeba se stavit v lékárně, popsat jak to bolí a při čem a doporučí, taky jsem to tak udělala a mám klid, občas na noc mažu bepanthenem, ale už tam nemám žádný povlak nic, vše zahojeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
20.10.18 07:48

Holky tak je to asi ta ragáda, mám na té levé co bolí nejvíc na boku jakoby prasklinu, ale když se na tu bradavku podívám, tak je jakoby vystoupla, ten povrch, jakoby puchýř, nebo jak to popsat, tak před tím nevypadala. Malej totiž jak je v prsu hodně mléka, strašně hodně tahá, tak jestli to třeba nemůže být puchýř :zed: No zachvili mažu do lékárny pro genicianu pro jistotu a purelan :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová