Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, chci obnovit tuto diskusi, protože mi to nejde z hlavy. Objednala jsem si z Bonprixu přes internet svoji velikost - 44 a bylo to v pohodě. ALE nejde mi do hlavy ta velikostní tabulka.
Pro velikost 44 jsou tam míry 98-102, 82-86, 107-110. Kdybych to brala podle toho, tak bych si velikost 44 vůbec nemohla objednat, musím hlavně myslet na pas a tam bych byla až někde na velikosti 50, ale to vím, že je obrovské. Nechápu to, objednala jsem si už dvě věci ve velikosti 44 a oboje byly v pohodě, i v pase, ale rozhodně neměly v pase 82-86 cm, protože to bych prostě neoblékla.
Teď jsem si chtěla objednat z Witt a tam je to snad ještě horší, podle jejich tabulky bych musela mít velikost 52.
Já to prostě nechápu, proč tam uvádějí takové míry, když to vůbec, ale vůbec, neodpovídá skutečnosti??? V tom Bonprixu jsou aspoň názory kupujících, tak se člověk může od toho odpíchnout, ale tak nějak si myslím, že když si ve Witt objednám dle skutečných velikostí vel. 52, tak to bude moc velké (v běžných obchodech kupuji 44). Já to prostě nechápu, copak oni to nevědí, že to mají blbě a že to vůbec neodpovídá tomu, jak je to oblečení veliké???
Moje hlava to prostě nebere…
.
BPC je na tohle expert… já tam objednávám dooost často a na tabulku ani nekoukám, naprostý nesmysl ![]()
Už mám vyzkoušenou svojí velikost, liší se třeba jen podle materiálu, pevnější objednávám větší, strečový o číslo menší. Už to mám vychytané.
Nejlepší je číst rezence pod každým zbožím. Dost se podle toho orientuju a sama je samozřejmě také píšu. ![]()
Jojo, recenze čtu, jen jsem teď chtěla objednat z Witt a tam recenze nejsou, takže nevím. Ty tabulky jsou úplně mimo, fakt. Díky, prostě na ně nebudu koukat a budu se řídit tím, jakou velikost opravdu normálně mám:-).
BPC prostě míry vycházejí u německého Quelle, které mělo trochu větší rozměry než bylo stejné číslo české…
Ale nejlepší je ke každému hadříku mrknout do diskuze, co lidi o velikostech píší. S nima je totiž problém - každý kousek šije někdo jiný někde jinde - a velikosti nejsou moc přesné. Někdy je to přesně podle tabulky, někdy větší, výjimečně i menší…
Ty tabulky vubec nesedí, objednavaly jsme si z bonprixu s holkama družičkovské šaty na svatbu, podle tabulek bych si měla kvuli prsoum pořídit vel. 46! a sedla mi 38 jak ulitá ![]()
Já mám normálně velikost 38 a v Bonprix většinou objednávám 32/34 a sedí parádně i když jedno triko jsem objednala dle recenzí 40/42
a sedělo taky dobře. Chce to fakt číst recenze. ![]()
Ahoj, chci se zeptat… nemá některá z vás tyto kalhoty z Bonprixu?
Mne sa tiež zdá aj podľa tabuliek velkosti https://tabulkavelkosti.sk/bonprix/ že Bonprix má trochu väčšie všetko ako by som očakávala
Vetsinou jsou u kazdeho obleceni recenze a tam se da vyčíst,zda to zenskym sedi nebo je to prilis velke..ale z me zkusenosti většinou brat o cislo mensi..