Boule ze školky - řešit/neřešit?

25324
2.4.15 16:45

Boule ze školky-řešit/neřešit?

Ahoj maminky, prosím o názro, malého jsem dnes měla ve sloučené třídě-jsou prázdiny-s jinou p. učitelkou, která ale zná jeho i on jí.
Přišla jsem si pro něj, a na čele boule, která už začala fialovět.
Jen když jsem se zeptala, co to je, mi p. učitelka řekla, že mi má vyřídit, že malý zakopl a upadl na roh kovové dětské postýlky pro panenky.
Víc nic :nevim: jestli mu nebylo blbě, a tak.
Jen malý mi potom řekl, že mu na to dávaly učitelky led, a že ho to bolí.
Jsem z toho nějaká rozpačitá, nevím, jestli to řešit, nebo ne.
Nevím totiž, jak se choval, jaká to byla rána, a to mě znervozňuje.
Zdá se v pohodě, spal, jíst mu chutná.
Zítra jde k Dr pro recept na Aerius, tak ho rovnou nechám prohlídnout..
Mám to dále po prázdninách nějak řešit, nebo to nechat být?
Nevíte, jak postupujou učitelky v těchto případech, resp. jak by měly postupovat?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21626
2.4.15 16:51

Pokud se dítě jeví OK, tak bych to neřešila. Syn mi takhle spadl ve školce taky, ředitelka mi teda volala a já vystresovana absolvovala rentgen atd. Na chirurgii mi řekli, ze na cele je nejtvrdší kost na hlave. Příště si to kolečko u doktoru fakt odpustím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.4.15 16:52

@nozu spíš se mi nelíbí ten laxní přístup učitelky, jako, kdybych se nezeptala, co to má na čele, tak mi to ani neřekne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.4.15 16:53

Tak asi o tom měla učitelka začít sama, ale nevím okolnosti, třeba zrovna dělala něco jiného. A proč ses nezeptala na podrobnosti? Resp. chápu správně, že příslušná učitelka už tam nebyla? Stejně bych se asi zeptala, něco ta druhá vědět může…
Jinak podobný úraz se stát může, 20 malých dětí neuhlídáš…
Ony ty boule na čele vypadají šíleně, mě takhle jednou spadl syn z postýlky a ve vteřině boule jako pinpongový míč. A ty barvy! byla jsem na vývrat, zazvonila na sousedku. Ta byla v klidu, zamáčkla to, dal se studený hadr a za chvíli klid. Žádné následky se nekonaly.
Tak ho pozoruj, hlídej, ale je velká šance, že to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.4.15 16:54

ASi by to měly zapsat. Alespoň jsem i to vždycky myslela. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.4.15 16:55
@nozu píše:
Pokud se dítě jeví OK, tak bych to neřešila. Syn mi takhle spadl ve školce taky, ředitelka mi teda volala a já vystresovana absolvovala rentgen atd. Na chirurgii mi řekli, ze na cele je nejtvrdší kost na hlave. Příště si to kolečko u doktoru fakt odpustím…

vidíš, tak to jsem ani nevěděla…No, příště budu klidnější :).No, snad žádné opakovačky nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.4.15 16:56
@Bábrdl píše:
ASi by to měly zapsat. Alespoň jsem i to vždycky myslela. :think:

jj, taky si myslím, že by něco jako evidence mělo být, něco jako je u pracovních úrazů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
2.4.15 16:57
@momi33 píše:
@nozu spíš se mi nelíbí ten laxní přístup učitelky, jako, kdybych se nezeptala, co to má na čele, tak mi to ani neřekne :cert:

Kluka bych pozorovala, ale bouli jako takovou bych neřešila, to se stane.

Učitelka, která Ti dítě předávala, u toho vůbec nemusela být - mohlo se to stát za dozoru té druhé (předpokládám, že máte také dvě) - proto ten zdánlivě laxní přístup.

Jestliže se Ti zdá, že učitelky nepostupovaly tak, jak bys očekávala, je potřeba řešit to přímo s nimi - ne mezi dveřmi při předávání dítěte, ale domluvit se na konkrétním termínu, kdy proberete, jak to dělají ony a jak si to představuješ Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.4.15 16:58
@pe-terka píše:
Tak asi o tom měla učitelka začít sama, ale nevím okolnosti, třeba zrovna dělala něco jiného. A proč ses nezeptala na podrobnosti? Resp. chápu správně, že příslušná učitelka už tam nebyla? Stejně bych se asi zeptala, něco ta druhá vědět může…
Jinak podobný úraz se stát může, 20 malých dětí neuhlídáš…
Ony ty boule na čele vypadají šíleně, mě takhle jednou spadl syn z postýlky a ve vteřině boule jako pinpongový míč. A ty barvy! byla jsem na vývrat, zazvonila na sousedku. Ta byla v klidu, zamáčkla to, dal se studený hadr a za chvíli klid. Žádné následky se nekonaly.
Tak ho pozoruj, hlídej, ale je velká šance, že to bude OK.

ptala jsem se, právě až potom, co jsem si toho všimla, tak o tom začala, že mi to má vyřídit od jiné p. učitelky, střídají se tam, jedna je tam od rána, a po obědě jde domů, a ta druhá je tam od oběda do odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.4.15 17:05

@momi33
Jasně…Přesto bych to dramaticky neviděla. A občasnému lehčímu úrazu v klubku dětí nezabráníš. Jak říká Bohunka, prostě uč. č. 2 to neviděla, syn se jeví v pořádku, tak tomu nepřikládala takový důraz. Navíc v tu chvíli, kdy jsi syna vyzvedávala, mohla být zabraná do něčeho jiného. Ony ty boule na čele vypadají hůř než si zaslouží.
Přesto, pokud máš pochybnosti, prober to zítra s učitelkou, která u toho byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.4.15 17:11
@pe-terka píše:
@momi33
Jasně…Přesto bych to dramaticky neviděla. A občasnému lehčímu úrazu v klubku dětí nezabráníš. Jak říká Bohunka, prostě uč. č. 2 to neviděla, syn se jeví v pořádku, tak tomu nepřikládala takový důraz. Navíc v tu chvíli, kdy jsi syna vyzvedávala, mohla být zabraná do něčeho jiného. Ony ty boule na čele vypadají hůř než si zaslouží.
Přesto, pokud máš pochybnosti, prober to zítra s učitelkou, která u toho byla.

zítra už tam malý nejde, je u prarodičů…bohužel i kdyby šel do školky, tak o prázdninách se tam učitelky střídají…
asi to nic nebude, jen, když mu byly 2,tak si ošklivě rozsekl čelo, a museli jsme volat rychlou :roll: o té doby jsem na to trochu háklivá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
2.4.15 17:12

Každý pád musí zapsat, mamka pracuje jako učitelka a má takovou složku, kam každé odpoledne zapisuje, co se celý den dělo, včetně všech úrazů, i malinkatých jako odřenina atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
2.4.15 17:15

Já bych to asi neřešila. Vím, jak si syn pod mým dohledem, párkrát udělal na čele bouli jak žárovku. A taky jsem to nemohla ovlivnit. Navíc jak už bylo řečeno, čelo vydrží fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.4.15 17:18
@LadyTommy píše:
Každý pád musí zapsat, mamka pracuje jako učitelka a má takovou složku, kam každé odpoledne zapisuje, co se celý den dělo, včetně všech úrazů, i malinkatých jako odřenina atd.

díky, důležité info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.4.15 17:26
@momi33 píše:
@nozu spíš se mi nelíbí ten laxní přístup učitelky, jako, kdybych se nezeptala, co to má na čele, tak mi to ani neřekne :cert:

Proč? Protože může mít v hlavě milion jiných informací…prostě ona to ví, ví že to má vyřídit, ale v té chvíli, kdy ty dorazíš, zapomene…ty sis toho hned všimla a po upozornění „co to má být“ ti učitelka situaci vysvětlila…
Každý den se mě rodiče ptají na spoustu věcí…Kašlal? Smrkal? Jedl oběd? Jedl svačinu? Pila čaj nebo ne? Kakala? Nečůrala moc často, je asi nastydlá? Neplakal? Měl venku nákrčník? Spal nebo ne? Atd…mám v hlavě v tu chvíli vzduchoprázdno…fakt někdy ani nevím jestli Pepíček snědl celou polívku nebo jen 3 lžičky a jestli Anička usnula nebo si jen zavřela oči… Chodí mi přes 20 dětí, někdy se ta informace vytratí…
Taky se mi stalo, že se dítě bouchlo…já to ošetřila, zapsala do knihy úrazů a odpoledne předávám děti a…ZAPOMNĚLA jsem to říct kolegyni co má konečnou… :nevim:
Rodiče se ptali, ona nevěděla…Ano, velmi blbá situace, stát by se to NEMĚLO!
Normální pád na hračku většinou končí boulí…v horším případě rozseklou kůží na čele, bradě apod…otřes mozku nevyvolá. To by musela být jiná „šupa“…
K druhé otázce:
Postup je následovný…

1. Učitelka podá dítěti první pomoc, úraz vyhodnotí a buď sama ošetří nebo volá rychlou…
  2. Učitelka volá rodičům (v případě vážného úrazu, krvácení, podezření na zlomeninu apod) u odřeného kolena ne…
  3. Informuje ředitelku a úraz zapíše do knihy úrazů.
  4. Učitelka informuje rodiče o úrazu při vyzvednutí dítěte v MŠ
  5. V případě úmrtí dítěte (nedej bože) se vždy volá policie a informuje zřizovatel.
  6. Školka je pojištěna, rodič má právo žádat bolestné (zlomeniny atd…)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák