Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potrebuji uklidnit.
Zacala bourka
Mame dum mezi panelakama. Uhodi blesky pravdepodobneji do panelaku nebo do domu?
PS: nemame hromosvod ![]()
Dekuji ![]()
blesk si vybírá nejvyšší objekt v okolí. Může však mít doprovodné bratříčky - ti ale nemají tu sílu.
Příspěvek upraven 16.08.14 v 22:14
@kaja00 Zapal hromničku a hned v pondělí si pořiďte hromosvod. To je šetření na blbým místě.
Flakne to někde do vysokého napětí, klid
My taky nemáme hromosvod a boucha to do pole.
Tady to nedávno flákalo naprosto všude, klidně do chodníku vedle paneláku. Pořídila bych si hromosvod a bude po obavách.
Ještě, že ti nevypli elektřinu, to by byl teprve průser. Nemoci se poradit na netu. Neseď u netu a kupte hromosvod, to bude jistě zdaleka lepší. ![]()
My máme rodiný dům z jedné strany pod svahem a z druhé vysoky činžák, podle předpisů bysme vůbec hromosvod mít nemuseli, já jsem si no pro klid vymohla.
@kaja00 píše:
Ahoj holky, potrebuji uklidnit.
Zacala bourkaMame dum mezi panelakama. Uhodi blesky pravdepodobneji do panelaku nebo do domu?
PS: nemame hromosvod
Dekuji
to je vaše první bouřka?
Ja bych nespolehala na to, ze to praskne zrovna do nejvyssiho bodu, nahoda je blbec…poridila bych hromosvod, bez toho bych nebyla
![]()
Není to pravda, že blesk uhodí do nejvyššího bodu. Zrovna jsem o tom někoho slyšela mluvit v rádiu. Třeba když má strom kořeny hluboko, má je vlhčí než strom, který má mělké kořeny a blesk spíš bouchne do toho s kořeny hluboko, ikdyž je nižší. Určitě si hromosvod pořiďte.