Bráchové furt v sobě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3145
8.3.17 18:40

Z některých věcí vyrostou (u nás jablko sváru byly cudliky, myčka, semafor, vždycky řev, teď už se to zklidnilo), někde se ti podaří vytyčit hranici (třeba u nás jsou provokace zakázané a sice to zkoušejí, ale jen decentně a hned jim zatnu tipec) a někde to bude pokračovat, milující andělíčky z nich neuděláš.
U nás je mladšímu čtyři, hodně se tu vřeští, ale zároveň se mají rádi, pohrajou si, rozdělí se, myslí na sebe, když spolu nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.17 18:41
@vokishka píše:
@terinka4444 přejde, až se odstěhují z domu :).

no jo, jenže to je ještě 15 let, do té doby mi hrábne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.17 18:43
@elot píše:
@terinka4444 to je dobrý, to zavedu :mrgreen:.

hele začnou se dohadovat, dojdu s úsměvem v klidu vysvětlím, že pozor, takhle ne, nepřestanou-li, tak…a každé přesně řeknu, co ji čeká za prácí. Většinou do konce dne tu práci dělají :mrgreen: nepochopíš. Ale co, alespoň to nemusím dělat já :mrgreen: Už neřeším, kdo začal a nezačal, by mě z nich švihlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.17 18:50

@warita já jsem s nimi doma, ony nejsou bez dozoru a trest dostávají obě, rovnoměrně. Navíc mají každá svůj pokoj, kde mají své soukromí, takže nějaký teror snad nehrozí, ale děkuju, zaměřím se na to a dám pozor, u nás je spíš hnusnější ta starší a ta mladší se brání. Ale i té malé je dost. Ale když má náladu ta starší, zapojí jí do hry, prostě se k ní mile chová, malá šlape jak švýcarské hodinky a zobe jí z ruky. Nechápu, že ta starší ( taková chytrá holka to je) ještě nepochopila, jak by toho mohla pro svůj klid využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
8.3.17 18:52

Kdepak, žádná přednáška. Ooo jak dobře Ti rozumím, akorát naše skladba je 6 syn a 3 dcerka. Přesně jak popisuješ, mě prvnímu župan, mlíko, pastu, namazat, oblíknout, první do auta, první z auta… Občas si dají říct, dokonce je i vidět posun, když vymyslíme pravidla a plán a musím je opravdu střídat, kdo co vybere, rozhodne a tak.
Vydrž ještě, určitě se to zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.3.17 18:56

Jo a taky jak půjdou do ústavů, eliminuje se ten společný čas. Starší ve škole, pak tréninky, domů dorazí když je dobře v půl čtvrté nebo taky v půl šesté. Mladší sice chodí do školky jen na dopolodne, ale pak je doma sama a pak má rovněž už tréninky. Takže ty všední dny je toho humbuku jen několik málo hodin. V sobotu a v neděli je holt zapřahuju už od rána, buď jsou na lyžích nebo na koních nebo na kolech nebo v bazéně nebo na výletě. I když pravda, že o víkendu se mi dohádaly i na sjezdovce, to nepochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
8.3.17 19:03

U nás dcera 13,5 roku ( cílevědomá studentka gymnázia) syn 9 let a doteď jsou schopni se zhádat o to, kdo při odjezdu odemkne auto. Takže já už na nějaké „vyrostou z toho“ pomalu nevěřím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
8.3.17 19:08

U nas musim uznat, ze deti si hrajou z 99% spolu, ale i to 1% hadani za to nekdy fakt stoji :cert: Dceri je 9 a synovi 6. Kdyz maji tu hnusnou naladu tak jim reknu at si kazdy vytahne s cim si bude hrat, kazdy jde na jinou stranu pokoje a nemaji spolu mluvit ( taky se totiz zerou slovne, dcera vi co brachu vytaci ) a jak slysim po par minutach spitani vim, ze nevydrzeli a uz se spolu bavi ( na oko jim to jeste zakazu na par minut ) zeptam se jak by se jim libilo kdyby si porad museli hrat sami a sama se divim jak to zatim funguje. Jen u tebe nevim jak by to 2,5lety syn pochopil. A ted jsem v terminu s tretim ditkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
8.3.17 19:09

Ja se v tom uplne vidim, se segrou sme se jako maly hadaly v jednom kuse, stacilo maly stouchnuti, foukani a ja nevim co a segra (mladsi) hned bezela zalovat mamce, ta to ignorovala, dokud netekla krev tak nas neresila, to by se musela zblaznit :D kdyz se narodia tak na me uz nebyl cas a ja pak zarlila, to byl asi hlavni problem, aleu vas to tak neni. Zkusila bych vymyslet nejakou hru aby sis hrala s nima :nevim: jinak este dodam ze musis vydrzet a ono to casem prejde, se segrou sme od puberty najlepsi kamosky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
8.3.17 19:11

Holky vy mi teda dáváte :mrgreen: A já chtěla malý věkový rozdíl u dětí kvůli tomuhle praní :lol: asi mám smůlu. Já jsem se sestrou o 1,5 roku a měli jsme v dětství krásný vztah, pořád jsme si hráli, krok jsme bez sebe neudělali a nepamatuji se že bysme se rvali. :nevim: Ale asi každé dítě je jiné. Hold až budou děcka větší budou dostávat úkoly jako je to u terinky4444 :mrgreen: alespoň nebudou mít roupy a já budu mít barák a zahradu jak klicku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
8.3.17 19:15

@warita mela jsem to podobne, mun bratr je aale starsi, cele detstvi me tyral, mlati a sikanoval. Mlatil me noc co noc i ve spani, ze hnusne dycham. Spala js a vzbudila me kopacka do bricha. Az js nad tim premyslela ted jako dospela, tak vubec nevim kde byla matka, proc nezasahla a nechala to tak. Jak to dopadlo? kdyz jsem koncila stredni zacal ferovat, ohrozovat nas nozema, zabitim atd. Ted js dospela, matka nas odkopla, ze neni zvedava na my nazory, prej patrim na psychiatrii a bracha je s ni porad jedna ruka, i kdyz ji rozflakal auto cihlou, nadaval do deek i kuev. Ja uz ji rok a nekolik mesicu nevidela. Jeho videt nechci nikdy, je to fetak a psychopat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
8.3.17 19:58

@janeee2 a musí to být nutně dva kluci? Já mám holku a kluka. Holka je starší a mám to v bledě modrém to stejné. Dcera také pořád pošťuchuje syna a dělá to tak dlouho dokud syna nevytočí, ten pak nejde daleko pro ránu a bouchne ji, štípne ji či jinak jí to oplatí. Pak začne brekot „on mě bouchl…“ Jsem z toho celkem dost unavená. Ale občas si taky jsou schopni spolu hrát, někdy i dlouho.

Někde jsem slyšela, že bojují o pozornost rodičů.

Jinak nedávno mi mamka říkala, že když „nepozorovaně“ přišla domů, tak jsme si s bráchou krásně povídali, žádné hádky nic, jakmile jsme prý zjistili, že mamka je doma, tak do pár minut jsme se prý hádali, poštuchovali apod. Já si to ale nepamatuji, ale také jsme už s bráchou byli větší, než tvoji kluci a mé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
8.3.17 19:58

@janeee2 nemyslím si ze by jste udělali nějakou zásadní chybu ve výchově. Jde spíš o povahu děti. Mám dva kluky, který jsou od sebe 3 roky a poperou se maximálně jednou denně, hasterit se taky umí, ale dělají to hlavně k večeru když jsou unavení. Občas přes den se pohadaji o to kdo bude první odemykat, tlačit kočár a podobné hovadiny. Většinou stačí zavelet že se budou střídat a je klid. Když ne tak to nebude dělat nikdo.
Ale je to tím, že prvorozeny má opožděný vývoj řeči a vždy byl k ostatním dětem až moc hodný, treba kamarádku si našel první až teď ve skoro 6 letech (právě kvůli tomu ze blbě mluvil si s ním nikdo nehrál). Nikdy sem ho nevedla k tomu aby mi pomáhal s miminkem, prostě brácha pro něj byl tak od roku jediný kdo si s ním hrál. Vždycky když prijdem pro staršího do školky tak se obejmou, prostě jak reklama na bráchy.
Doufám že vám z toho kluci brzy vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.17 20:02
@warita píše:
Ja a bratr jsme rok a pul od sebe a hadali jsme se non stop. U nas je to komplikovane… protoze nasi to nikdy neresili. Kdyz mne bracha delal zle a provokoval, tak jsem si mohla stezovat kolik jsem chtela, odpoved byla vzdy stejna: Ale prosim te, nevsimej si ho, je mladsi.

Jasne, muj nevinny mladsi bratricek stal mamce za zady a usmev mel proriznuty od ucha k uchu tak, ze mu malem upadla spodni celist. Ten hajzlik dobre vedel, ze mu projde prakticky vsechno. Ovsem naopak to takto nefungovalo. Kdyz jsem mu z fustrace taky neco provedla, on si sel na mne stezovat a ja byla potrestana. To ho taky bavilo.

No nic, cim jsme byli starsi, tim byly jeho vypady stale divocejsi. Provokoval mne tak, ze jsem se obcas uz rozbrecela, jak se to nedalo vydrzet. Nejake spravedlnosti se u rodicu clovek nedovolal. Jeden cas pokazde kdyz jsem prisla ze skoly, tak lezel u mne v posteli, dival se na moji TV, kde preladil vsechny kanaly na eurosport a podobne, odmital z me postele odejit a kdyz jsem na nej hystericky rvala, at vypadne, tak se mi smal do tvare. Prej co udelam, kdyz nepujde? Tak jsem sla k pojistkam, vypla jsem mu proud v mojem pokoji. Vyletel ven, zapl to a vyhrozoval mi, ze mi priste jednu ubali, jestli to jeste jedou udelam (v te dobe mne bylo 17 ci 18, on o rok a neco mene, uz byl silnejsi nez ja). Ja mu to vypla jeste jednou, on mne zmlatil. Ja si vecer stezovala, mamka otravene vzdychla a prej at ji s tim dam pokoj.

Dodneska jsem ja za tu zlou, coz absolutne nechapu. Bratr a ja se vubec nebavime uz asi 20 let. Rodice to netrapi ani dnes.

Chapu, ze ty to resis a ze to urcite nenechas zajit takto daleko, jako u nas. Jen jestli jedna z tvych dcer systematicky nedela zle te druhe, tak jak to delal muj bracha. Protoze ujistuju te, ze ten pocit nespravdlnosti na dusi pali jeste dnes a to nemam daleko do 40citky. Spis nez neresit bych zkusila obe vyslechnout a zajimat se o to, co se opravdu stalo.

Příspěvek upraven 08.03.17 v 18:33

Naprosto souhlasím. Naši to to taky neřešili a já mám z celého dětství pocit hrozné nepravedlnosti, že by mě mohl sourozenec vyhodit z okna a rodiče by stejně řekli „nebudu vám dělat soudce“. :,(

• Citovat
  • Upravit
21593
8.3.17 20:04
@terinka4444 píše:
@warita já jsem s nimi doma, ony nejsou bez dozoru a trest dostávají obě, rovnoměrně. Navíc mají každá svůj pokoj, kde mají své soukromí, takže nějaký teror snad nehrozí, ale děkuju, zaměřím se na to a dám pozor, u nás je spíš hnusnější ta starší a ta mladší se brání. Ale i té malé je dost. Ale když má náladu ta starší, zapojí jí do hry, prostě se k ní mile chová, malá šlape jak švýcarské hodinky a zobe jí z ruky. Nechápu, že ta starší ( taková chytrá holka to je) ještě nepochopila, jak by toho mohla pro svůj klid využít.

Myslim, ze to mas pod kontrolou ;)

A holky se nauci domacich praci, coz se jim v budoucnu bude hodit. Ony z toho casem vyrostou rekla bych. Malokdy to ma takovy patologicky konec jako u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí