Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4666
2.1.08 21:27

Co do kočáru? Mimino, fusak, deku a nánožník… Možná i bez tý deky? to nějak nevím, uvidíme, ale co jinýho? Nebo na co se ptáš (těhotenská demence :roll: )? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
2.1.08 23:11

ja tiez neviem co do kocarku, ale tiez myslim ze zo zaciatku bude v zavinovacke a fusaku, alebo len vo fusaku a mozno este nejakej deke , neviem :roll: neviem ci si vobec kupim nejaku zavinovacku, mozno jednu na skusku :roll: asi viem co si myslela tie :,-(y do kociku co byvali kedysi, teda mozno este aj teraz sa to da kupit :wink:

my tu mame teraz na navsteve igoroveho brata aj s rodinou, asi do soboty , takze moc nebudem prispievat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
3.1.08 10:04

Ahoj holky,
zdravím z Chebu. Já už jsem se trošičku polepšila a včera jsem si napsala seznam co pořídit do bytu, mimču a mě. Pomaličku to začnu nakupovat. Dnes večer mám první hodinu předporodního kurzu. Tak uvidím. Máme si vzít i věci na cvičení. Jsem zvědavá. :oops:
Taky nevím co do kočárku..... mě to úplně vypadlo..... jsem pako !!! :oops: Ještě, že si sem tam něco připomeneme. :D

Dnes mi přijde kamaradka z Bratislavy na navštěvu. Je tady jen málo tak se moc těším. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
3.1.08 11:55

nazdarek,
tak ja mam do kocarku zavinovacku, fusak a deku. myslim, ze to bude uplne stacit. snad uz tak mrznout nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
3.1.08 16:40

Fusak budu mít taky v záloze - i když doufám, že mrznout už nebude. Ta zavinovačka se mi pořád nějak nezdá - doma na nošení mimi nebo na spaní je dobrá, ale do kočárku se mi asi nebude hodit - mám moc sportovní variantu. Docela mě zaujaly takové ty flecové (nevím pořádně, jak se to píše) kombinézky nebo ještě líp pytle - dobře se to obléká a mimi má volnější pohyb. Tak se chci po něčem podívat na MMB.
Jo, a ty soupravy se teď dělají takové modernější - je to vlastně deka a polštářek. A jsou různé barvy.

Dnes jsme byli zase na horách, ale pěkně to tam fučelo, tak jsme moc dlouho nevydrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
4.1.08 11:00

Ahoj holky,
včera jsem byla poprvé na předporodním kurzu. Bylo to celkem dobrý. Máme dotáhnout i tatínky ..... tak jsem zvědavá jestli půjde i ten náš ?

Já plánuji do kočárku … fusak, deku a to je vše. Polštářek by stejně neměl být.
Dnes jsem měla super noc !!!! Od 1:00 do 5:00 hod. jsem nespala … mimčo se pořád mlelo!!! Tak jsem fresh a to ještě není na světě. To chci vidět potom !!!

Chodíte taky někdo na předporodní přípravu ????
Přeju pěkný den . :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
4.1.08 11:14

Ahoj Petas, dneska asi všichni dospávají. Já měla taky večer veselo, vůbec jsem nemohla usnout, hrozně mi tvrdlo břicho, až jsem si říkala, jestli to nejsou nějaké poslíčky. Ale nakonec jsem asi o půlnoci usnula, a pak už to bylo dobré. Jen vždycky, když se chci otočit na druhý bok, tak se vzbudím, protože musím „přehodit“ břicho a docela to zabolí.

U nás už předporodní kurs proběhl při prvním, tak teď nemusíme. Dokonce ho absolvoval manžel sám - mně zrovna zjistili nějaké problémy na kardiotokografu, tak jsem byla okamžitě hospitalizovaná - kvůli případnému císaři. Ale nakonec to bylo dobré a za tři dny jsem šla zase domů, jen ten kurs jsem prošvihla. Ale pěkně mě to tenkrát vylekalo - bylo to asi tři týdny před termínem a já neměla nic připraveno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
4.1.08 17:04

Ahoj holky,

jsem tady nová a dovoluji si se k vám připojit na pozvání Petas. Nějak jsem tyhle ty diskuze neřešila, ale problém s dýcháním mě dohnal k registraci, tak jsem si řekla, že se vám sem taky pěkně nakýbluju. Dřív jsem diskuze jen tak pročítala, anonymně, zvlášť když jsem si s něčím nevěděla rady nebo když jsem se nudila v práci. Ale je to fajn, mít takovou partičku, kde se řeší podobné problémy a navzájem si poradíme.
Takže taky něco o mě: Jmenuji se Bára, je mi 27. (teda ještě měsíc a půl mi bude), jsem vdaná od září (svatba trochu narychlo, nějak jsme ji původně chtěli až teď v létě, ale mimi se podařilo hned na první pokus, takže pro pořádek. A navíc s velký břichem jsem se vdávat nechtěla). Čekáme první miminko - bude to kluk (asi Matěj) a termín porodu mám 23.3.
Snažila jsem si tady tu vaši diskuzi trochu projít, takže mám přečteno asi posledních 40 stránek a tak trochu už to tady „znám“ :lol:

Tak to jen tak na úvod a po víkendu se zase ozvu.
Ahoj
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
4.1.08 17:29

Baro vitej. to je bezva, ze si se pridala. Matej byl u nas na druhem miste. moc pekne jmeno.

Anel-nekde jsem cetla, ze pry je lepsi kdyz ty uplne maly miminka az tak volny pohyb nemaji mit, ze jsou zvykla na tzv.schranku, kde se citi v bezpeci. ja mam zavinovacky dva druhy. tu klasickou-ta je pry na ten zacatek lepsi a pak i tu jak popisujes-kdyz se rozdela je to deka.

jinak v pondeli jdu na posledni velky ultrazvuk a vecer nas ceka predporodni kurz. jedeme se podivat do porodnice, kde nam ukazi video, sal a tak. docela se tesim. akorat v utery pisu dost blbej test, tak uvidim jak se to naucim

jeste jsem se dneska domluvila s mudr, ze 16.odchazim na materskou dovolenou a budu mit klid. je to presne 8 tydnu pred terminem, tak at si uziju nejaky ten klid, nez nam to vypukne. no ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
4.1.08 19:23

Ahoj holky, vítej Báro!
Do kočárku asi bude jenom rychlozavinovačka a deka, máme moc sportovní typ kočárku na nějaké okrasné dečky, ale sama vlastně nevím, jak to bude s počasím a oblékáním miminka.
A na paředporodní kurz jsme ještě nešli, ale asi by to chtělo, co? Pár dní do porodu ještě máme, tak snad na to zbude čas. Jinak Rosára se taky po nocích pěkně mele, ale je to příjemný :lol: držím ji obouma rukama a třeba ji i lechtám na místě, kde zrovna kope a vystrkuje nožičky. Taky už jsem zahájila čtení pohádek miminku, to se prý má, tak snad na ně bude potom reagovat a bude lépe usínat.
Tak se mějte s zítra. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
4.1.08 19:37

Ahoj Báro,to je super že je nás zase o jednu víc.říkala si že budeš mít za měsíc a něco narozky?já taky…ale asi dřív.mám je 7.2.
Jinak Matěj je hezké jméno,Akorát asi bude mít svátek a narozeniny blízko sebe ne?No ono je to jedno.Já mám všechno v jeden den a taky se svět nezboří.......Hned tě zapíšu do seznámku,ať jsme kompletní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
4.1.08 19:50

jinak do kočárku mám jenom takovou tu zavinovačku od Emitexu a deku.Myslím že to bude stačit.Mimča se zase nemají moc přehřívat…Na kurz už chodím asi tři měsíce,je to bezvadný.Nechodím teda pravidelně ale co jsem byla tak super.Řešíme tam různé problémy,nebo jak bude probíhat porod,prostě všechno.V klidu tam probíráme věci,na které se zapomenem zeptat u doktora,nebo které nám nejsou jasný.Vede to jedna sestra a opravdu nám všechno do podrobna vysvětluje.a taky cvičíme samozřejmě.Porodní polohy,dýchání,tlačení a posilovací cviky…V úterý sebou budu brát milého tak se těším…Rozhodně to všem doporučuji.Především prvorodičkám,které nevědí do čeho jdou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
4.1.08 21:50

Ahoj holky!
No dneska jsem se pěkně nakrkla. Napsala jsem fakt úctyhodnej slohýk a pak se mi kousnul počítač a smazalo se mi to. Tak jsem sse naštvala a znovu to nezkoušela :evil: . Tak je tu druhý pokus.

jituš - anel - taky jsem četla, že když mimi spinká v zavinovačce, líbí se tomu víc, páč má míň místa jako v bříšku. Moje mamka řiká naopak, ať má volno, ať nemá svázaný ručičky, ale myslím, že na tom stísněným prostoru něco bude. Prostě aby se cítilo mimi v bezpečí a tak…

Báro - vítám :wink: !!! Je fajn, že jsi se nakonec přidala. Je fajn vidět podporu i při těch nejmenších věcech. Člověka to potěší a tady se nemusíš bát, že by někomu něco bylo jedno :wink: .

Já bych na předporodní kurz docela šla, ale manža semnou nebude moct jít - má práci :cry: . A registrace je od 24. týdne v mý porodnici, tak se obávám, že jsem to asi prošvihla. Asi to zmáknu bez toho. Ještě by mě vyděsili. dneska jsem byla u Dr. a jak povídala o Poslíčcích a o porodu, tak mi fakt vzala vítr z plachet. Jsem strašný strašpytel :oops: . Tak se snažím si to moc nepřipouštět.

No a dneska jsme se domluvili, že si koupíme monitor dechu. Prostě pro jistotu. Nikdo řiká, že je to zbytečný, ale mě to prostě nedá. Výrobci museli vědět, že to udělá díru do světa. Kdo by nechtěl jakýmkoliv způsobem ochránit svoje miminko, ne? radši ať ho prostě máme. Snad se mi bude klidnji spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
5.1.08 14:31

Ahoj holky, jsem tady nová, tak snad mě přijmete. Jmenuji se Petra a termín porodu mám 20.3. Teda aspoň doufám. V pátek jsem byla na kontrole a doktor mi řekl, že mi hodně pracuje děloha a začal se mi zkracovat čípek, čímž mě nepotěšil, tak budu rodit možná dřív 8O. Jinak čekáme holčičku ( Sárinku).
Na předpor. kurz chodím pravidelně, je to super věc, hlavně člověk má trošku představu co ho čeká, i když realita je asi jiná :). Do kočárku jsem si kupovala jen tu zavinovačku a teplejší deku, kdyby bylá náááááhodou nějaká obzvlášť zima, tak mám zálohu fusak s beránkem od sestry.

Chěla jsem se zeptat,při nástupu do porodnice si musím dovést už plinky pro miminko nebo je dávají v porodnici?? Omlouvám se, jestli jste toto téma už probírali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
5.1.08 15:57

Cauves holky :)

hlasim se zpet po povalovani se na gauci u telky 8) , koukam ze mame nove
prispevovatelky takze vas pekne vitam.

Mno jdu zatim procitat :), zatim jsem stihla jen ze Verce se uz narodilo miminko, takze drzim palce aby bylo vse ok.

Btw. na testech na cukr jsem byla mezi svatky, dvakrat jsem tam stihla omdlit a potreti uz jsem si sedla :D . Jinak to celkem slo, ale kdyz sliboval dr. snidani tak jsem cekala neco lepsiho nez jenom sladkou vodu :? , treba domaci cukrovi od pani doktorove nebo tak neco :wink: kazdopadne na veceri s dr. nepudu i kdyby prosil po takovy snidani …

Poly - plinky pro miminko ve vetsine nemocnich davaji jenom prvni, druhy den pak uz musis mit svoje, ale je to asi ruzne jak kde.

Niky - neboj to zmaknes :D , jeste jsem neslysela, ze by to nekdo nezvladl, holt nejak to slo dovnitr a nejak to musi i ven :lol: , btw. porodni asistentka ti stejne bude rikat co mas delat. Ten monitor dechu je dobra vec, myslim ze je lepsi mit ho zbytecne nez nemit.

Do kocarku jeste nevim co dam mimo ditete :D ale urcite nejakou tu zavinovacku, nebo pytlik, ze zacatku asi lehci fusak pac v breznu/dubnu preci jenom byva jeste zima.

Anel - zda se ze jsme na tom stejne, Milis byl taky letni (cervencovy) takze je to trosicku jine, ale uz tridim

Joo a Misurdo kraaaaasny brisko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital