Poradna duly
Jana Čurdová
Vendul - já nevím, proto se ptám, já jsem myslela, že když se to takhle pořád opakuje, tak že to je atopický ekzém, ale psala jsem že nevím, prd tomu rozumím.😉
![]()
Lenienska mi přijde super, Tereza je s ní v poho, a mě nádherně voní, taky mi připomíná dětství, tak jsem byla ráda, že jsem jí objevila…
ahoooojte… Teda teda, vy jedete takhle po ranu… ![]()
Holky, tady uz od vcera prsi a Damula je na zabiti…
Jako, ze svy dite miluju nadevsechno na svete, ale dneska jsem se pristihla, ze pocitam…
Chjo… vazne jsme si zvykli a ten venek a jak nemuzem, tak…
Akaco - ja ti napisu do SZ jeden mooooc dobrej recept, kterej se u nas primo zere ve velkym… je to rychly a dobry, pokud by se ti to nelibilo, neres…
Jinak ja mazu Damulu telovym mlekem od Hippu… Teda vsechno mam od Hippu… Nejak jsme si na nej zvykli a jediny kdy vybocujem je sampon… to pouzivam Niveu…
Ja jsem slysela, ze dobry kremy ma „viši“… Je to sice mastny ale vzhledem k mojej alergii na slunicko (delaji se mi odbrovske suche fleky) mam a pouzivam Athelios a jsem s nim nadmiru spokojena… Ovsem, mozna by ti nejaky dobry kremek pro Rozku poradili v lekarne…
A my nesklenickujeme, zkousela jsem to jednou, Damula me celou poprskal, jak to plival ven, takze i kdyz nekam jedeme, ma domaci… No jo, jak si to udelas, takovy to mas…
lol:
Mnu nic, jdu neco delat, dokud to zviratko protivnoucky spinka… ![]()
Paaacek…
Luci - na co recept? Veřejně! Já chci taký!!! Jestli se to u vás jí na kila
. A předně tak, jaký si to uděláš, takový to máš. Já jsem si to ulehčila a teď zápasíme, ale co naděláš, to je život
![]()
My taky jsme včera nikde nebyly a asi ani dneska nepůjdeme, i když neprší, já se tady babrám s Hornbachem, fuj, další hrůza co mě moc neba a nejde mi to
, ale zítra budeme venku a pozítří taky, tak se to snad nezblázní
![]()
ahojte zlatíčka,
trošku jsem to tady flákala, teď vyvařuji, tak moc časíku nemám, ale Pavel má dnes noční, tak taky budu přilepená večer.
Zatím pa ![]()
Nikol neblbni, atopik není, je to prý kojenecký ekzém, vrací se na jaře a na podzim a do 3 let dítěte by měl úplně vymizet. Petr ho prý měl taky a už ho nemá, no uvidíme.
Luci, sem s receptem, ráda se cokoliv naučím, neb jsem v kuchyni tak trochu tele.
fajn fajn fajn… Hazu sem recept… ![]()
Chytate?? ![]()
Kure na zeli
Kure - jedno co zvolis - muzes cely, stehna, kridla… nedoporucuju prsa, padz z tech uz sem to taky delala a bylo to suchy…
A ted zalezi na mnozstvi kurete - pokud pecu 4 stehna, davam 1 pytlik zeli… Ale se zelim setrit nemusis…
1 levnejsi maslo… Jakykoliv v kostce… 1 sacek sladky papriky, kmin, sul…
Vezmes pekac, vysypes tam to zeli (vymackej si z nej stavu) pak ho poradne pocukrujes, nemusis se bat… promichas… Na to polozis to kure osolis, okminujes a podlejes vodou… Prikrejes to a dusis v troube cca 40 minut… Pak pekac vyndas a v kastrulku si rozpustis celou tu kostku masla do toho rozpustenyho masla zamichas 3/4 pytliku papriky. Touhle smesi polejes to kure a zeli a vratis to nezakryty do trouby na CCa 10 - 15 minut… Nejlepsi jsou k tomu knedliky… ![]()
To zeli pusti stavu. Ta se smicha s tim maslem a udela takovej sos, das knedliky, maso zeli a tou stavou polejes ty knedle… ![]()
Tak snad jsem ti dala malinkou inspiraci… jednoduchy a hlavne celkem rychly… ![]()
Hele, ale jestli to budete delat, tak chci slyset jen sama pozitiva…
Jako, ze Vam to chutnalo a taaak…
Ja doufam, ze bude, padz i tchyne cvachtala tak, ze mela boule uplne vsude…
lol:
akaco - tak to jo, omluva
, já jsem šťastná, že Tereza to nemá, protože bych vůbec nevěděla co s tím. Jednou se po něčem osypala, ale to se vůbec nevědělo z čeho, páč nebyla žádná změna…vlastně jo, to byla ta šestá nemoc myslim. No vidíte, mám v tom sama zmatek, no
…
Lucko - něco podobnýho dělám pro nás, tohle je dobrá obměna, zkusím to
díky
Já jsem vždycky dávala prsa, protože stehna nejim (v tomhle jsem divná, ale je mi po tom vždycky špatně) a taky jsem ty prsa dávala proto, že jsou nejlibovější…
AHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ, JÁ UŽ JSU TÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
![]()
tak teda já vůbec nevím, co jste tady řešily a teda číst se mi to vůbec nechce
, jsu cosi pohodlná či co
, zaregistrovala jsem tady jakýsi supr recept od Lucinky, tož vyzkúšám hned o víkendu. Já jsem opět lítala dneska po návštěvách, kámoška se bude vdávat, tak jsme se zabývali opravdu krásnými věcmi
a tak jsem si zavzpomínala, ale přiznala jsem se, že jsem ráda, že už to mám za sebou
![]()
Miško- fotky ze ZOO jsou moc krásné, já malou s těma culíkama prostě žeru a ty riflové šaty..............no paráda
Miluji na dětech riflové věci
![]()
Tak taťka už nás opustil
a já jsem si udělala večeři, uvařila jsem si šunkovou klobásku a tu zakusuji banánem
,asi si udělám testu, jestli nejsem v tom
![]()
V pátek jdeme na Májovou pouť, tak se už strašně moc těším, počasí hlásí nádherné, tak snad malinká bude v poho
![]()
no jo, tady jako čtu, že tetka Nikča je pohodlná vařit, tož to abych začala už teď ,ať jí to do pátku vše dojde tou poštou
člověka nenechá odpočinout, furt abych něco dělala
Nikísku pracuj a pak si odskoč sem ju??
![]()
Akaco- tak já ti asi moc neporadím, já jsem olejíček přestala používat asi v půl roce, možná i dříve a mažu malou mlíčkem a je mi jedno od jaké firmy, já to střídám, mám kupony v DM, tak jednou NIVEU, pak SEBAMED, pak HIPP,JOHNSON'S, malá není na nic alergická, teda zatím tak asi tak. No a s tou návštěvou je to blbé v tom, že Petr nebude doma, to je sprosté
Nemůžeš se věnovat sama návštěvě a ještě na tolik dní, to nejde prostě. Kdyby jste byly doma oba, tak je to o něčem jiném a ještě Angličani, no nevím. No co se týká vaření, u mě je to jiné, já vaření miluji, ale pokud se na to necítíš, tak není problém ti nějaké jednoduché recepty poslat ![]()
Poly - to si piš, jsem pohodlná, takže bacha, abych tě nevzala za slovo, jó? To já jsem schopná za nějakou mňamnkou sednout a prostě jed, takže bacha, abych nezvonila
. Mě když někdo zve na mňamku, tak se dlouho nerozhoduji
![]()
Jo a to jsem ti chtěla napsat, že tahle kombinace je fakt zvláštní, takže ten testík… mno, jistota je jistota
![]()
A já používám jen ten Syndet Sebamed a pěnu Sebamed, ale mohla bych to už taky koupit podle těch kupónků a tolik to neřešit. Zrovna dneska přišly s dvěma dávkama Nutrilonu 3, tak jsem ráda, že máme aspoň dva takový pohotovostní balíčky mlýka
…
Niki- ty dáváš malé Nutrilon???? Já jsem ráda, že mi ho přestala pít, protože těch peněz, jsem ráda, že jsme na Sunaru
,ale kuponky jsou fajn
![]()
No nekecej, ty by jsi dojela na svíčkovou?? Zítra dělám
![]()
No Poly sem s receptama, ještě se díky foru naučím vařit. Dělám cca 10 osvědčených jídel a víc po mě ani petr nechce, takže třeba žádné omáčky a tak.
No právě jsem ho poslala, aby mi koupil večeři, jede do kfc nadiktovala jsem si co chci, ale musím za něj uklidit kuchyň.
hihi co bych pro kus žvance neudělala, že Niki?
jdu na tu kuchyň ![]()
akaco- já se z tebe dorvu, tak zrovna omáčky jsem ti chtěla poslat, tak já se na něco mrknu a něco ti pošlu
![]()
cau zeny!!!!
ja som dnes od rana bola mimo, boli sme na poslednej KO v kyjove, takze uz je vsetko v poriadku, len to brucho ma strasne slabe, ale ze sa to zrejme spravi az jej zoperuju ten pupok
ale nejake deformacie nevidno
a potom sme boli v skalici kvoli tomu vyhadzanemu chrbtu, tak sme dostali imazol a fenistil a ked sa do po nezlepsi musime ist ku koznej
kupili sme pieskovisko(babka zasponzorovala, lebo v ne ma prist mala francuzka) a mala sa uz moze hrat u babky ![]()
katko ja som tiez ziadny olej nepouzivala, hned som mazala kremom najprv indulonou a potom sebamed, teraz mam niveu
inak ja zas mam zname ktorym na nejake kozne problemy detom pomaha kozmetika bioderma
![]()
poly super ze sa bude kamoska vydavat, pojdes aj ty ? ale tusim si uz pisala, ze anoi, to ti zavidim
moje vsetky kamosky su uz vydate ![]()
no a u nas sa teraz neje ziaden obed, katka chce len suchy chlieb alebo chrumky
a zase sme tam kde sme boli ![]()
ahoj Miško, no nekecej, jak to že nepapáte??
Co se princezně nelíbí???