Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
331
26.5.09 08:48

poly ja mazu Dannyho taky 50 faktorem.oni by se deti nemeli oplalovat ale on uz teda trochu je jak ho hlidal deda tak ho nenamazal. :(

jinak jse se rozhodla ze mu dam jeste sanci. od vcerejska se celkem snazi tak uvidime jak dlouho mu to vydrzi.

no a ten zub zatim drzi. v nedeli jsem volala na zubni pohotovosti tady v okoli (na 5) a nikdemi nikdo nebral telefon. nechapu to. nakonec jsem zavolala do Prahy do Motola a tam rekli ze podle toho jak se kyve. jestli hodne musi ven aby ho nevdechl a jestli trochu tak nedavat nic tvrdeho. no a vcera jsme byli u nasi zubarky a ta rikala ze to vypada ze by se mohl jeste chytit. je sice dost nakrivo ale zatim drzi tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
26.5.09 14:18

Akaca - dneska jsme byly na Prevenaru. Tak jsem zjistila, že posílají na spalničky pozvánky a že prej dávaj tu lepší variantu očkování, že není na výběr. A sleva na žloutenku je jen do konce května. Takže jsem si koupila ty 2 dávky najednou a pak nám je někdy v budoucnu píchne. Platnost mají až do roku 2011. Za ušetřenou tisícovku to stojí. Si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
26.5.09 19:29

Vendulko a kolik stojí vakcína na žloutenku? A nechápu jakou lepší variantu? To my na výběr měli klasiku, pak za 500 a za 2000- ta je 4kombinace. Já nechala tu klasiku a měla horečku a ted i pupínky ale už ustupujou. naštěstí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
26.5.09 20:19

Stejfa - no já nevím. Já jsem se Dr. jen zeptala, že jsem slyšela, že jsou 2 varianty toho očkování. Lepší (ta s příplatkem) a horší a ona mi řekla, že ona dává jen tu lepší, že na výběr nic nemá. Tak nevím. :nevim: Uvidím, jestli teda budu něco platit nebo jak. Jedna žloutenka stojí 700kč a mají se dát 2 po půl roce. Je na tom teď sleva 500kč. A nám vojenská přispívá 500 na dávku očkování, takže my to budeme mít za hubičku. :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
26.5.09 23:11

A kdy se to může očkovat? Ještě teď nebo až za nějakou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
27.5.09 07:56

Stejfa - naše Dr. nám to chce píchnout až někdy po těch spalničkách, protože teď jsme byly na tom prevenaru, tak bysme toho měly v sobě moc najednou. V červnu jdeme na spalničky a někdy v srpnu na první žloutenku. Ale můžeš si to koupit teď, dát to do lednice a nechat píchnout později. Doba použitelnosti je na tom napsaná r.2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
27.5.09 09:02

Ahoj holky :wink:

Tý jo Vendul - Ty jsi ale študovaná, takových informací 8O. To já jen vím, že na začátku června jdeme na očkování, snad to budou ty spalničky či co. No mám důvěru v Dr…

No a musím se pochlubit, že jsem včera konečně zařídila Tereze pojištění a spoření - Sluníčko, tak z toho mám radost, že se mi to konečně podařilo. A to mě odchytili na ulici, jinak bych se asi nedokopala nikdy :roll: :oops: :lol:.

Tak přeju hezký den, ve dvě máme prohlídku bytu, tak zase šůruju :roll: :lol: :lol: :lol: … ani si nedělám iluze, ale uklizeno být musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
27.5.09 09:30

Nikolaa - ááále, houby študovaná! Jen jsme včera byly u Dr., tak mám čerstvé informace… :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Spoření jsem založila hned po narození. Stavební. Měli akci, že čerstvě narozený děti byly bez poplatku. Holka už má našlápnuto na kvalitní věno…je jí rok a má tam 20tis. Jestli budu takhle pokračovat, tak se o ni pak chlapi poperou… :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nad pojištěním ještě stále přemýšlím.

S prohlídkou držím palce!!! Já mám kupce, který to ale vezme, až prodá svůj byt. Takže to je jak kdybych žádnýho neměla… :cry: :cry: :cry: :cry: Už jsem šla s cenou 4× dolu. :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
27.5.09 10:03

Holky to já jsem pozadu, nad žádným pojištěním jsem ještě nepřemýšlela. Ani my nemáme. :oops:
No držím palce nech to co nevidět prodáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
27.5.09 10:25

Stejfko - my se právě o tom bavíme už od doby, co se narodila. A to Sluníčko je nejlepší, mámě to potvrdili i ti její komplicové bankovní a je fakt, že tohle je nejlepší kombinace. Je to spoření a zároveň pojištění proti úrazu. A jsem pojištěná i já kdyby se i mě něco stalo, Tereza bude dostávat měsíční rentu a v osumnáci dostane naspořených nějakých 60000,–. Jsem moc ráda. 400,– měsíčně nás nezatíží a aspoň to někam půjde. Teď se ještě musí pojistit někde táta, ale to nevím kde ani co a jak…
No a já si řikám, že když to nevyjde, zatím jenom dobře, páč v nabídce teď není nic zajímavýho a prostě nechci brát nouzovku, to ani omylem… taky bych se ráda vyhnula bydlení u matky… no ale co už, kdyby to nešlo jinak, byli bysme rádi i za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
27.5.09 14:00

Ahoj, holky,

hlásím se zase po dlouhé době. Máme neskutečně příšerné období - scény, amoky, nespaní a plnou pusu oteklých dásní… No fakt hrůza!!! Na amok nezabírá ani studená sprcha, Ellča mě bije a kouše a v noci hodinu ječí a vyžaduje jít k nám do postele… Proč to pán Bůh s těma zubama zařídil takhle blbě…?! :evil: :evil: :evil:

Jinak se máme docela dobře - nic nestíhám, všude bordel… normální stav.

Na očkování a prohlídku v 15 měsících jdeme v úterý. Dřív se očkovalo zdarma Trivivacem a maminky si mohly pořídit prý šetrnější Priofix. Teď před pár týdny začal Priofix hradit stát a nahradil jím Trivivac. A mámy se mohou rozhodnout a koupit Priofix tetra, který obsahuje navíc vakcínu proti neštovicím. Studovala jsem to na internetu a rozhodla jsem se zůstat u základu - i samotný Priofix je hodně náročný pro dítě na zvládnutí - týden až 12 dní po jsou horečky atd. a neštovice k tomu je zbytečná síla navíc… A navíc nikdo není schopen pořádně říct, jak dlouho ta ochrana funguje, jestli pak člověk nedostane neštovice v dospělosti - což je mnohem horší. A tak se mi nejvíc líbil názor jednoho MUDr. - očkovat obyčejným Priorixem, počkat, jestli dítko prodělá neštovice ve školce a když ne, pak očkovat proti neštovicím… Takže tak…

Ellis už zase ječí, nespala ještě ani půl hodiny - ACH JO!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
27.5.09 14:42

Ahóój Mací!!!

Mám ten časák a musím říct, že ten je vyrobený přímo pro tebe :lol: - já na to koukala a bylo mi jasný, že praktikuješ polovinu věcí :lol: :wink:.
A TEN NÁVOD NA BARÁČEK? Musela jsem Máru krotit, že to nespěchá, páč už si plánoval cestu do Hornbachu :roll: :lol: - fakt je z něho nadšený, je krásný a velký, což jsme přesně chtěli! Nejdřív jsem to moc nepochopila, ale pak jsem našla vzadu ten návod a fakt je to hustý, co se všechno dá udělat. A to jsme chtěli kupovat nábytek do domečku klasiku. Takhle vyrobený vlastní rukou bude daleko lepší a zapojí se celá rodina… babička doufám taky. Jsem koukala jako puk, kolik to má vychytávek a co se všechno z čeho dá udělat. Tebe to určitě nepřekvapilo, viď? Já jsem takový máslo :lol:… TAKŽE MOC MOC DÍKY!!!! Fakt nemá chybu.
A pro holky, který by měly zájem a chtěly by udělat vlastní domeček pro panenky, tak můžu naskenovat a poslat návod.

http://www.praktickazena.cz/…eni%2001.jpg

Jo a mrzí mě, že je Ellča takový zlobidlo. My to máme v bledě modrém, jen teda v noci spí, což je nesrovnatelný s váma :oops: :? - ale jinak já bych jí někdy tak seřezala :evil: … a studená voda u nás někdy pomáhá, někdy ne. Ona se uklidní, kouká co se děje, ale jakmile přijdeme zpátky do obýváku, tak zase začně histerčit :roll: - no snad jí to někdy přejde… a o tom bouchání se do hlavy radši už pomlčím… snad to bude brzo lepší :wink: a co dělá mimi? Kdy budete vědět kruci to pohlaví? Jsem napnutá jako struna :wink: :lol:

Jo a prohlídku máme za sebou. Mám trochu výčitky, že se ptala na hluk a já jsem jí jakoby neodpověděla, řekla jsem, že my jsme si nestěžovali a nikdo na nás taky ne. Takže jsem nelhala, ale jestli jí na tom záleží a koupí to, tak nás bude proklínat (souložící sousedi a tak :roll: :? ). Já jsem v tomhle taková podstivka, že je mi to blbý, ale to bych přece neprodala nikomu, kdybych měla řikat co mi tu vadí, ne?
Jinak řikala, že je to tu hezky čistý (bodejď by ne, když jsem šůrovala jako vzteklá), tak jsem si vzpoměla na tu reklamu na Hornbach - „Ty ani nemáš pomětí, co mě to stálo“ :lol: :lol: :lol: :lol: - tak jsem si z toho málem čurkla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
27.5.09 15:03

Nikolaa - já bych prosila poslat návod! Děkuju! -mail ti hodím do SZ.

Jo a Macka je hlava studovaná…pěkně nám to očkování tady vysvětlila… :wink: :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
27.5.09 21:08

No jo už tomu rozumím, nám pýchla Priofix ale na poslední kontrole to bylo na 12 měsíci, mě ještě říkala o tom Trivivaku. a ted jsem se jí neptala co to dávají, tak jsem myslela, že ten Trivivak. Pupínky nám už naštěstí ustoupili a teploty taky. Ale dnešní noc byla divná, nikdo jsme nemohli pořádně spát. Asi nějaké erupce nebo co.

Nikol baráček pěkný, taky můžeš poslat. Jsme zvědavá jestli bych to zvládla.

Macko snad to Elču brzo přestane bolet a bude zase krásně spinkat. Taky čekám kdy to vypukne. Ted jí musím pochválit začala spát celou noc, teda vetšinou. :wink: Nesmím to zařeknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
27.5.09 22:31

Ahoj,
díky za vysvělení s očkováním, taky jsem to nechápala a tu vakcínu na žloutenku, to je teda 700 cena, 500 slevatakkže vakcína stojí 200???? Super, hned kupuju. Musím v pátek k DR. máme zase průjem, myslela jsem, že to jsou zuby, ale už to trvá 3 týden, raději to začnu řešit.

Spoření máme taky, Roska má od 3 měsíců (dřív to prý nejde) úrazovku napojenou na petrovo investiční a stavebko dostane jednou jako věno.

jinak vstáváme stále v 5,15, teď jsem ji naučila dát hned flašku a ona znova zabere, jupí. Ale stejně je to síla. Roska je strašně všímavá, to je úplně neuvěřitelný, jak se začala projevovat. Fakt jsme s Petrem kolikrát úplně paf na co nás upozorní a na co ukáže. A pořád doma nosí naše bačkory a padá, telátko.

Macko, to je něco, ani si to nedokážu představit. Co homeo, dáváš a nezabírají???

pa a dobrou K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital