Poradna duly
Jana Čurdová
Vendulko tak to Danuli gratuluji. Musíme se sejít abych viděla jak ty vaše holky povyrostli.
Nikol no nevím čím to je ale Terezce ta čelenka jde lépe než Veronice. Naše je taková užší, možná proto. Není to tak hrozné jak si říkala.
Amazonko musím se přiznat, že teda neuklízím, ale zato jsme celý den mimo domov. Dneska jsme byli u kámošky. Nějak mě to doma nebaví, tak prchám. Doufám, že bude zítra dobré počasí, plánujeme s Petrem vyjet na kolách. Nemusí do práce,tak musíme toho využít.
caute!!!!
hlasim sa z domu
cestu sme zvladli na jednotku, aj tam sa mala vyjasila na velikanskom dvore a ked sme isli naspat o 5 tak mala celu cestu nezaspala :8o: a vydrzala v pohode, tak som rada ![]()
vendul to je teda sprava!!!!!! CONGRATULATION!!!!!!
a nejake podrobnosti si prosime
uz chodi jak keby chodila vecne???? alebo este len par krokov............???? proste to trochu rozved
![]()
amazonko sak mrkni na MMB
ja som tak narychlo nasla toto:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?… ale urcite tam toho musi byt kopa
![]()
Čau ženy, já jen v rychlosti gratulace Vendul nebo teda Danuli k chození
- ono to vždycky přijde, to je dobře, že máš radost ![]()
Děkujeme za pochvalu čelenky, no nevím, ale všem se líbí, tak jsem asi já divná…
musím letět, dnes tu spí bratr, tak jsem rychle uvařila s taťkou, aby vypadl, tak chvilka soukromča
… a táááák no. Tak zatím pa pa pa
Jo a dělala jsem masový kuličky plněný sýrem s hořčicí - jako mňamka veliká ![]()
amaz - ty asi myslíš po babičkách a tak, viď? Já jsem jí taky nechtěla kupovat. Pro toho, kdo to umí je to hračka a jinak výrobní cena rozhodně není taková za co se to prodává… takže asi rozumím ![]()
čauky,
Vendul, moc gratulujeme a taky stojím ve frontě na ty podrobnosti ![]()
Nikol, náhodou vypadá moc hezky a Kačka od Misurdy taky. Holky jsou prostě parádnice.
Holky my měli zase drama a pád. Tchýni žuchla na hračku na zuby (v pátek). Má natrženou uzdičku, ale to snad nevadí, ale málem přišla o levou horní jedničku. Udělal se jí tam váček. Jen jsem se o tom v pondělí u zubaře zmínila, tak hned přivezte jí, tak jsem tam odpoledne jela znova a dneska zase..... no ale zmenšuje se to a už to tolik nebolí. už si i nechá sáhnout na zub. Ach jo, nechápu, že jí nechá skákat po gauči, to je snad jasný, že se jí podvrtne noha a sletí.
Jo a u nás taky novinka, Rozule se naučila vylézt na postel, gauč, křeslo…a hned začne radostí juchat, takže mám dvojnásobné hlídání. Teď už vážně nehrozí, že bch ji nechala někde v místnosti samotnou. ![]()
Jo a mám bloklý krk, nemůžu se podívat do leva, už jse jak ten výčepní ve vesničko má středisková… ![]()
tak toť u nás, tak vás zdravím a jdu si lehnout. Dneska asi celou noc na zádech, jinak umřu bolestí.
pa K
Katko - snad to bude dobrý
vy jste samý pády holka
- určitě z toho byla tchýně špatná… máma vždycky brečí, když se něco stane. Má odřený rypáčisko a matka hned, že je to její vina
- jak kdyby do ní strčila či co
… tak obkládej krček, snad to brzo přejde. Mě včera po hódně dlouhý době bolelo to rameno, ale dneska zase úplně v poho, jsem ráda.
Díky za pochvalu
Opatrujte se
… pa pa a dobrou!
Ahoj holky, tak jsem právě přišla z docela vyčerpávající procházky s Jonáškem a s pesama. Jonyho jsem dala spát … je vyčerpaný
a já mám čas konečně stáhnou fotky z foťáku
![]()
Tak přikládám jednu fotečku ![]()
Eilen, vyborna fotka
Jony se tam trochu ztraci mezi psiskama. Me teda staci jeden prerostly zlaty retrivr a kocar, uz tak si nekdy pripadam jak atrakce.
Akaco, posilame pofoukani na bebinko Rozince a ty si zajdi na nejakou poradnou masage ![]()
Niky, dneska jsem docitala, muzes mi taky prosim poslat navod na ten domecek? Diky ![]()
Misur, na MMB vim ze jsou, ja zkousela uz driv uhackovat doma, po roce a asi 10 x parani a delani na vetsi obvod jsem dodelala a nic moc. Tak jsem prosla obchody a bud nemaji nebo taky nic moc a za tri kila, tak mi asi nic jineho nezbude nez objednat.
Ostatni maji Acko ![]()
Ahoj, holky,
hlásím hotovou písemnou zkoušku. Jednička to asi nebude, ale mám to a to je hlavní. Příští čtvrtek vaříme na známky a pak ještě ústní a pak konečně prázdniny!!!
Holky, čelenky jsou super, taky budu muset zauvažovat ![]()
Já už půjdu Ellču stříhat podruhé. Jde na ní vidět, že má ty vlásky strašně nesourodé a že když ji ostříhám, tak se jí srovnají a tím i opticky zahustí. Ale jinak je to o tom stříhání a zahuštění akorát pověra.
Strašně se mi líbil příspěvek Lucky - o koupání, třešních a bublaninách — jak já bych měnila!!!!
Já se teď můžu ovoce totálně užrat. Malý je asi nějaký úchylák na ovoce
Každý den kupuju tak 1-1,5 kg jahod, třešně, broskve, nektarinky a jím a jím a jím… no hrůza!
S Ellčou jsme byly v úterý na tom Priorixu. V úterý večer dostala rýmu - z toho pitomého počasí - ale na:,–(ila jsem Osccilococcinum a už je po rýmě…
Včera jsem byla odpoledne na přednášce psycholožky o vývoji dítěte 1-3 roky a bylo to hodně zajímavé. Tak přes prázdniny zrušíme dudlíky a naučíme se na nočník. Ellča už je pěkné číslo a chytrá jako opice, tak není na co čekat ![]()
cafte matky!!!!
macko si sikulka!!!!
gratulujem!!! takze ovocie chuti???? to nikdy nie je naskodu
elca ti s tym tiez urcite pomoze
![]()
a jakym stylom jej chces zrusit cumel???? proste ho jedneho dna zabalis????
a uz nedas??? nasa ho cez den nepotrebuje, je top len moja pohodlnost jej ho dat na spanie
, ale viem ze by to slo aj bez
a tiez sa chystam zacat odplienkovavat, ale este stale je kosa na top aby behala po byte nahata
![]()
jaaaaaaaaj amazonko tak ty si chcela sma hackovat? tak to ti ja neporadim
to som skusala ked som mala mozno 10 rokov ![]()
eilen ty brdo, no ja ked vidim tych psiskov tak som normalne v strese
aj ked si pisala ze su hodni, ja by som to nemohla mat doma
![]()
katko ona je nejaka asi divna , myslim ta tchyne
tak ja ked nasa niekam vyleze tak som u nej, lebo cakam to najhorsie, aj ked vcera mi stihla tiez vyliezt na kreslo a isla cumakom dole, ale nastastie tam bol vankus
vcera mala vobecnejaky gramblavy den
aj krv tiekla ![]()
Čau holky!
Tý jo, tak jsme se z těch finančních potíží snad nějak vylízali
- ale klepu!!! Sice počítám že to zase přijde, až bude Mára měnit práci, ale teď se tím nebudu zatěžovat…
Macko - obrovská gratulace, jako jsi hustá matko! ![]()
Taťka mě dneska dostal totálně, přišel z práce šťastněj jako blecha, že si koupil brusku po který moc toužil (asi už druhou, ale tahle je samozřejmě lepší než ta první
) a řikal, že myslel i na Terezku a přinesl jí Rumba koule, tak mě moc potěšil, že jí koupil a vůbec, že přemýšlel, aby to bylo něco takovýho, nomám moc velkou radost, chtěla jsem jí je koupit už dávno. A teď tu chodí, chrastí a nedá je z ruky ![]()
S tím ovocem? Paráda. Buď ráda, že to není čokoláda
- já se tak těším na miminkóóó - budu chovat ![]()
Holky, jakmile dodělám ty časáky, určitě se sejdeme, to askorát tak nějak vyjde i že budeš mít po škole a prokecáme zase celý den
moc se těšíííme ![]()
Lenko - no to jsou ale krávy, to by bylo po mě. A všechna čest - vychovat takový psy, to je něco. Jakmile nemáš přirozenou autoritu, tak nemáš šanci… a to já bych neměla… ale Jonáš je evidentně v klidu ![]()
My máme taky plán na prázdniny, bez dudlíku a nočník, ale na tom dudlíku je fakt závislá, asi to bude těžký, ale nebudu to hrotit… a možná ani s tím nočníkem, ale trénovat budeme… já jsem šťastná, že čistíme zuby! Vidí kartáček a už si ho cpe do pusy
- bez pasty, ale radost mám velikou…
Niky - Jony je opravdu v klidu. Oba psi fakt miluje
Pořád se s nimi muchlá. Přidávám ještě nějaké fotečky ![]()
Tady dává Samíkovi nějaký zbytek kytky
![]()
http://jonas.wbs.cz/…original.jpg
No a tady chce Samantha Jonáška políbit ![]()
http://jonas.wbs.cz/…original.jpg
Taky jsem ze začátku měla obavy, co bude … dítě a pes … ale teď jsem fakt v klidu. Jonáška si hlídají, nedají na něj dopustit! Jen to venčení je tak trochu na palici
Chápu, že to v některých lidech budí hrůzu, ale když to tak vezmu, tak na Jonáška nikdy nezavrčeli, ale sousedovic Jorkšír Jonáška málem kousl do obličeje a to mu nic nedělal …
Mací … tak to budeš mít ovocné dítě
Ale jak psala Nikča, lepší, než čokoláda ![]()
Holky, čau,
jj, budeme mít ovocného kluka a rodinný rozpočet na nule
Už bych měla přesídlit k našim na Moravu, tam je to ovoce aspoň zadarmo ![]()
Amazonko, už jsem to tady asi někdy psala, ale super odkaz na čepičky, podle kterých háčkuju já je: http://www.hackovanecepicky.wgz.cz/
A když se zaregistruješ, uvidíš i návody na háčkování. A paní Boženka je moc milá a hodná, posílá i příze - o polovinu levnější, než je mají v Tescu.
Holky, ta psycholožka říkala o tom dudlíku a nočníku, že je třeba vyzkoušet, na jaké rozvojov úrovni se dítko nachází. Pokud už rozumí pokynům, pak je schopno pochopit i vysvětlení ohledně dudlíku. Ellča mě dostává, protože jsem jí včera třeba řekla: „Jdi do pokojíčku a tam je v bedně na hračky Tvoje lžíce. Přines ji!“ a ona ji opravdu přinesla. Že umí přinést, to chápu, ale že rozumí, že ji má najít v bedně na hračky a najde tam malou lžíci, to mě dostalo…
No a příklad zbavení se dudlíku: zdůrazňovat, že dudlík mají jenom miminka a pak třeba upozorňovat, že odpadkový koš je na odpadky, které už se nevrací a nakonec společně odnést dudlíky do popelnice, nechat ji vyvézt a dítěti ukázat, že už tam nejsou - popeláři je odvezli… A nejdůležitější prý je VYDRŽET!!!! Může to trvat tak tři dny, kdy bude v noci dítě nevrlé, ale pak to bude OK.
No a na nočník: až bude teplo, svlíknout dítě, dát mu jenom ponožky a halenku, odstranit koberce a rozestavět nočníky po bytě. Pokud se počůrá a zaregistruje, že se počůralo a upozorní mámu, pak je zralé na učení na nočník. Po každé „loužičce“ mu ji ukázat a po:,–(it na hrníček, že to ještě zkusíme „dočůrat“. A časem by mělo dítko začít samo chodit a brát si nočníček, když chce čůrat. Říkala, že by dítě neposazovala na nočník preventivně, rozhodně nenechávala si s ním hrát, podávat potraviny atd.
My chytáme každé ráno „bobek“, to už Ellča chápe a ví, ale stejně si neřekne i když ví, co to je a do nočníku ukazuje „bek“. Asi to bude veselé, ale dvě děti s plínama, dudlíkama, kašema, Sunarem atd. by asi byly na zbláznění…
Hezký den, holky!
Ahojte pri sobote!
Eilen, Samik j naaaadherny pes! Takove ja muzu. Taky jsme se bali co nas pes rekne na mimco a v pohode, mala si s nim muze delat co chce,vali se po nem, vcera mu nosila granulky po jedne z misky a on je poslusne zral, no kamosi. I kdyz samozrejme vim, ze kazdemu psovi muze preskocit a treba se muze ohnat po ni a hlidam je. V nasi 1+1 jsme stejne porad spolu ![]()
Macko, Ellca je sikovna. Deniska uz taky takhle rozumi a donese co po ni chci, ale takovy slozity pokyn nevim jestli by zvladla,asi jeste ne. Diky za odkaz, kouknu na nej.
A ja uz zase nevim co jsem chtela
Asi bych mela jit konecne neco delat, nechce se mi teda silene,ale musim. Peta na baraku, tady bordel at uklizim jak chci a navic mame odpoledne plavco.
Čau holky, já jsem jen jukla, byli jsme celý den u babí a gruntovaly, no mě upadnou nohy, ale dělala jsem všechno, abych se nemusela starat o Terezu, nechala jsem jí bratrovi a pracovala a pracovala
… teď jsem tak hotová, že na práci nemám, no řekla jsem, že dělám jako divá, tak zítra bduu dohánět
![]()
Mací - tip na učení dobrý, díky moc, my zatím nočník vůbec, ale určitě na to taky dojde řada
…
jo a máme novou bundičku, musím se s ní pochlubit, nemá chybu a je super a oboustranná a taková letní a může to mít i bez mikiny… no koukněte… a samozřejmě jsem dělal avšechno abych nepracovala, tak jsem si s tím trošku vyhrála
(Kytičky z přáníčka pro Poly
)
http://photos-e.ak.fbcdn.net/…508223_n.jpg
Tak pa pa pa