Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2139
8.7.09 12:57

holky ještě k těm jazykům, to je neuvěřitelný, jak jsou děti chytrý. Můj učitel angličtiny neumí vůbec česky, takže on na kluka mluví anglicky a ona česky a jejich starší 4-letý Henry mluví perfektne v obou jazycích a dokonce, když byla třeba výluka vlaků a průvodčí jim to tam oznamoval, tak Henry to tátovi překládal co se stalo, že vlak nepojede. Fakt šikovnej a teď mají druhýho prcka a ten už taky začíná mluvit dvojjazyčně. Kluci už dokonce rozeznávají, že na tátu mají mluvit anglicky a na mámu česky. 8O fakt zajímavý, jak to tak malý prckové dokážou rozeznat a vstřebat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
8.7.09 13:11

Holky já vám s těma jídlama závidím. Opět jsem jí dala svojí výbornou polývečku, jako malýmu dítěti jsem to i nahrubo rozsekala, aby měla slečna míň práce a ona mi na to prdí. Tak je zase bez oběda :evil: :roll: :evil:… fakt, lahvičky jsou jen vyjímečně… tak jsem jí řekla, že nepůjdeme ven, páč by tam křičela hlady, ale asi to poruším, páč se tam vyjasnilo a udělalo hezky, tak si dáme procházku na hřiště… jsem objevila jedno dál, který je docela schopný, ale byly jsme tam večer, tak uvidíme, kolik tam bude lidí za dne…

akaco - no já myslím, že ten foťák sportovní režim mít nebude, což je teda škoda, teď bych ho využila :lol: - budu připravená a nafotím co půjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
8.7.09 13:50

Ahoj holky,

„žába“ je dobrá! Tu vůbec neznám! Dík. Hned začneme trénovat… :lol: :lol:

Akaca - já se tě vždycky zapomenu zeptat. Ty jsi kdysi psala,že budete na Rozku taky mluvit anglicky, ne? Že v koupelně a v autě, nebo tak nějak to bylo. Ještě to dodržujete?
Mě zase říkala moje angličtinřka, že má kamarádku a ta má Skota a holka říká víc slov v angličtině, ikdyž tatínek normálně pracuje a chodí domů večer. Udělali si z toho takovej závěr, že ta angličtina je prostě jednodušší. Že dog je pořád dog a ne jak u nás pejsek a kočička a prasátko. Furt se těm dětem všechno zdrobňuje a zdelšuje. Což se mi zdá dost logický, tak se taky snažím nezdrobňovat.

A ještě jedna zkušenost s dvojjazyčnou rodinou. Mám známýho z Burkina Faso. Má 13letýho kluka, kterej mluví perfektně francouzky. On na děti taky od mala mluví jen francouzsky. Jak se ale kluk dostal do puberty, tak mu to bojkotuje a odpovídá mu česky. :lol: :lol: :lol: :lol: Což ho samozřejmě přejde a jak se mu bude hodit, že má tu francouštinu jako rodilou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
8.7.09 18:55

Vendul, to víš, že na to teď prdíme. Roska kouká na anglický pohádky na dvd večer u mlíčka a ráno u mlíčka na německej satelit. A občas jí čteme angicky pohádky, ale jinak nic. Ona je ještě malá, nebo si to jen myslíme, ale myslím, že nějakej jazykovej základ do školky jí určitě dáme.

Já mám sama co dělat, abych včas a dobře napsala úkol :? :? :? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
9.7.09 13:31

Ahoj ženy, tak se mi podařilo vyfotit Terezu jak leze z tý postýlky ještě než je vzhůru nohama, teď to je vidět dobře, tak už chápete jak to dělá?

http://img.fotoalba.centrum.cz/…297840_4.jpg

a naše nové plavečky :wink: :wink: :wink: (jen takové rychlofotky)
tyhle jsou s plenkovýma kalhotkama
 http://img.fotoalba.centrum.cz/…298368_4.jpg

a tyhle jsou „dospělácký“ - mám z nich mega radost
http://img.fotoalba.centrum.cz/…298367_4.jpg /> pardon, je to trochu velké, ale moc práce zmenšovat :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
9.7.09 13:44

Ty vogo NIkol, Deniska ma stejny plavky s tim slonem :wink: v pondeli je mela poprvne na sobe a super. Jinak nosila doted cervene,ale sou ji uz tesnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
9.7.09 13:54

Blani, v Tescu jich mají hrozně moc, vůbec jsem si nemohla vybrat :D. No s tím slonem jsou 18-24m a jsou jí akorát. Ty pruhovaný jsou 1,5-2roky (hrozný rozdíl :lol:) a ty by jí vydržet na léto mohly…
a Deniska je v nich určitě mega fešanda ;-) :wink: :wink: :wink:

Jinak nevíte jak je to s dětma v bazénu? Je jedno jestli mají plavky s plenkovýma kalhotkama nebo ne? Zachytí normální plavky hovíňo?

A jéje :roll: vstávačka :roll: tak to dlouho teda nespala :roll: tak pa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
9.7.09 20:26

No to mě připomnělo, že jsem se chtěla zeptat, jestli musí mít Danule na plavání plavky? Nestačí jen ta plína na plavání? Nebo bysme vypadaly blbě? A jak bude vypadat, když jí koupím jen jakože kalhotky? Mě přijde blbý, aby měla na sobě mokrý plavky na celým těle. Ale zase ty kalhotky dám na tu plínu a je to nastejno. Tak já nevím. :roll: :roll: :roll: :roll:

A ještě jeden dotaz. Kdy se teď jde na pravidelnou prohlídku k Dr.? Na roce a půl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
9.7.09 20:38

Vendul, no na to se ptám taky. Určitě stačí plýna do vody, ale já jsem si zase řikala, že je zbytečně nasáklá vodou… a plavečky máme dvoje, aby nebyla v těch mokrých… Jedny obyč a druhý mají v sobě ty kalhotky a já právě nevím, jestli je jedno jaký má… jinak mají děti i jen plavkový kalhotky jen jako kalhotky, takový tvrdší jsou (vlastně je to vnitřek těch našich celkových plavek)… tak já nevím jestli je to jedno a stačí mít plavky a nikdo to neřeší???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
9.7.09 20:45

No když budete chodit na koupák tak to chápu, že ji budeš jakože převlíkat. Ale mě jde o to plavání v bazéně. Holky, jak to tam chodí? Podle fotek si pamatuju, že Katka od Misurdy ibRozárka mají plavky. Ale jak to mají ostatní děti tam s váma? Všechny měli plavky? A takovýhle vcelku jako Terka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
9.7.09 20:48

cau baby!!!!

tak v prvom rade nikol naaaaaaaaaaaaaaaadherne plavecky!!!!! a u nas teda na krytom normalne bud plienka do vody alebo plavky, to je uplne jedno :wink: a nerieste to jak u bazenu, lebo vidim ze niektore decka sa tam kupu aj nahate :lol: :wink: :roll:
ta plienka do vody sa tak nenasaje, ale podla mna sa to neoplati , sak to nie je lacne, a ked kupis plavky za 100, tie moze nosit minimalne pol roka ked nie dlhsie :wink: a keby som dala plienku do vody , uz urcite by som nedavala na to este plavky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
9.7.09 20:50

vendul - jo já už to chápu, tak to jo :oops: :lol: - to taky nevím… já jsem jim teď napsala e-mail, jestli jsou pro to nějaký pravidla… nerada bych, aby měla normální plavky a pak řekli, že se to nesmí nebo co… asi to moc řeším, ale určitě nebudu první ani poslední :lol: :wink:

Mišur - no právě mi to taky přišlo drahý… tak co, maximálně napíšou, že je to úplně jedno a tím líp… a díky za pochvalu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
9.7.09 20:53
Aludnev píše:
No když budete chodit na koupák tak to chápu, že ji budeš jakože převlíkat. Ale mě jde o to plavání v bazéně. Holky, jak to tam chodí? Podle fotek si pamatuju, že Katka od Misurdy ibRozárka mají plavky. Ale jak to mají ostatní děti tam s váma? Všechny měli plavky? A takovýhle vcelku jako Terka?

vendul to je jedno co jej das, bud plavky( mozu byt cele, alebo len ten spodok alebo plienka na plavanie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
9.7.09 21:01

katko super ze rozke zachutilo, inak nam tiez vzdy po chorobe :lol: aspon na nieco je to dobre :wink:

inak moja znamej co zije vo svajciarsku ma malu, ona na nu hovori po slovensky aj po CH , manzel po CH a este mala chodi do talianskej skolky kde sa hovori len po I, mala teraz 3 roky a nema ziadne nasledky, ja sio myslim ze decka to zvladnu v pohode :wink:

a vendul s tou prehliadkou u pediatra ja neviem, mne on vzdy povie, len aby som sa dosla ukazat ..... ale myslim ze keby som nedosla nic bysa nestalo :lol: ono uz teraz je to asi take indi-vindy :wink: jak si kazdy dr. chce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
9.7.09 21:04

Jo a holky, všimly jste si, jaký má Terka vzadu háro?!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí