Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4666
10.7.09 11:37

:lol: jo, to Tereza dělala taky, ale jenom chvilku :lol:
to já kdybych si dala do metříku prasátko, tak by to znamenalo akorát to, že je pěknej dobytek :? :lol:, páč když vidím, jak si ty nudle rozmazává o obličej a ruce utírá do koberce :-( :? :lol: tak z toho prostě nemůžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.7.09 11:41

Je pockj NIkol, ty davas k vceri jenom mlicko? Mala sni normos veceri(polivku nebo kasi,jogurt,chleba s necim…jak kdy) a tak do hodky na to vyzahne pred spanim 210 mlika :) A pak az nad ranem vetsinou mezi 5-6 hod dalsi flasku(donedavna kojeni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
10.7.09 11:50

blani, ona měla kaši a buď trošku z naší večeře nebo ještě rohlík, ale kaši nechtěla a to co zobne večer podle mě žaludek nenasytí… tak teď má kus od nás a mlýko, ale to mi taky nechce… nenutím jí, ale když pak slyším, jak jí kručí… chleba se mi nechtěl dávat k večeři, chtěla jsem, aby měla něco teplýho, i když teda jenom mlýko… ale Tereza a jídlo, to je hrůza :roll: :roll: :roll:

Jo a toho mlýka s večeří nebo bez nedá víc jak 150 - kde jsou ty časy, kdy pila 220…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
10.7.09 11:57

Nazdar holky.
Mame to podobne jako Blanka.Davame kolem 18veceri ale ne kasi chleba nebo neco co mame my vetcinou pak ma mliko kolem 20.00 a pak dostane mliko az v 6.00a spi tak do 8.00.pres noc kdyz knoura caj mliko bych ji nedelala.

vendul asi si nato zvykla tak ji to snad brzy prejde.kolik mlika ma vecer pred spanim?

jo jinak jsem byla v porodnici zatim vse v klidu jsem 36+3 a uz vam reknu ze kdyz si predstavim ze Eli jsem rodila 36+6 tak jdou na me mrakoty. :roll: :roll: :roll: No uvidime tohle mimino je o tyden a neco mladsi takze uvidime kdy se rozhodne na svet. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
10.7.09 12:02

Čauves Lost!!!

To je dobře, že jsi se ozvala!!! Vydrž!!! Za chvíli to budeš mít za sebou!!!!!! Myslíme na tebe :wink: :wink: :wink: teda to počasí co bylo, to muselo být něco pro tebe, viď :? :roll: :roll: :roll:

dej nám vědět, až tu bude další miminko, jó? :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
10.7.09 12:18

cau babuchy!!!!

vendul, a to odkedy si na to zvykla???? ci to stale????

ja aj ked sa zobudi, nedavam nic ani mlieko ani caj,max cumel, ona tam niekdedy zhukne az sa postavim dopozoru a potom je uz ticho :wink: sak ked ti to nevadi tak jej to daj, ale ty mas to mlieko v chladnicke? 8O ci jak to robis ked ti nedopije?

my obedujeme az sa zobudi, to je tak medzi 2-4 odpoludnia a potom je vselijake keksiky, chrumky a ovocie a niekedy jej na noc ( ked viem ze toho pojedla dost) robim len to mlieko, inokedy je chlieb s niecim, alebo pribinacka :wink: a vzdy uz ked je v postielke tak vyzungne mlieko z 180 ml vody :wink:

lost drz sa.....tak uz jdeme do finale!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

a ja na veceru pre katku teple jedlo neriesim, lebo ani my ho nikdy nemame, myslim ze raz za den staci.....aj to niekedy neje :lol: :wink:

vendul urcite to bude chciet oducit, ale to zas bude aspon 2-3 dni boj, mozno niekedy ked budes mat na to naladu :wink: a to uplne kazdu noc???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
10.7.09 12:38

No my právě taky málokdy míváme teplou večeři, já někdy nevečeřím vůbec, tak jsem si řikala, že jediný teplý je mláko nebo kaše… ale teda příště to klidně vyřeším tím chlebm, aspoň budu vědět, že mi to sní…
Já si připadám s tím jídlem jako dement, jak kdybych neuměla narkmit cizího člověka… no stokrát jste mi řikali, já to chápu, ale prostě pak nevím co jí mám dát… no klasika :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
10.7.09 12:39

Ahoj,

Vendul, u nás se plavalo celou dobu plínce, ale vyžadují to jen do roka, potom už prý děti kontrolují kakání a moč se opravdu neohlídá.

A to mlíko v noci se odnaučí sama, Roska ho hodně chtěla kolem 5 ráno. Dostala flašku, dopila, řekla mami na, já si vzala flašku a spaly jsme dál, ale teď řeknu jenom Rosi lehnou a spát, otočím se, ona lehne, chvilku mrmlá a spí.

Musím zaklepat na zuby…díky bohu za to.

pa K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
10.7.09 12:42

Nikol, k tomu jídlu, teď jsem dělala rýžový nákyp na 2 dny, vždycky jsem jí to polila tím švestkovým kompotem, aby to nebylo suché a malá měla boule až za ušima. A může to mít i 3 x denně. :wink:

Misur a dotázek na tvoje boloňské. Z čeho je děláš? Vždyť Kačka ještě nemůže mleté maso???? Já je miluji, ale protože je v nich hodně česneku a mleté, tak teď je skoro vůbec nedělám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
10.7.09 12:46

Jéé, akaco já zase recept na nákyp, prosíííím :wink:

a proč by neměla mletý? Tereza ho teda nechce, ale nirmálně ho dělám, a snažím se jí nakrmit… a boloňskou dělám bez česneku…

Tý jo, jsem chtěla jít do DM a prší tam jako blázen - pěkný kroupy :? - Poly! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
10.7.09 12:56

katko neviem preco by nemala mlete maso? mozno by bolo lepsie ho uvarit a potom pomliet, ale ja ho varim urcite hodinu , tak si myslim ze ho moze a ja si to maso meliem doma, takze viem co v nom je :wink: a cesnek normalka, ne? minule nam katka jedla uz aj surovu cibulku s chlebom a chutilo jej :wink:

no ten nakyp by mi mozno tiez zjedla, ked je to z tej ryze :lol: ale neviem ci by som ho jedla ja… :roll: :lol: ja take veci moc nemusim, to si pamatam akurat z nemocnice :lol:

a v lidli maju take prtave kolienka-cestoviny, tak tie su tiez super :wink:

inak katko ona ma radsej take suche aj cestoviny aj ryzu, takze ja s omackamí uplne opatrne, po malych lyzickach :wink:

no vidis vendul, raz ju to urcite prejde :wink: najneskor az bude v puberte :lol: ale nie, urcite raz zisti ze sa jej nechce kvoli mlieku vstavat :wink: :wink: :wink: drzim palce aby to bolo co najskor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
10.7.09 13:07

No naše radši omáčky a suché skoro nejí.

Mleté maso je mnohem hůře stravitelné, než normální maso, takže se doporučuje dětem až po 3 letech, ale já to zase jen vyčetla v nějaký zdravý knížce.

Nikol, uvaříš rýži cca 15 minut ve vodě, potom cca 10 minut v mléce a necháš vychladit. vedle si připrav máslo, cukr a asi 4 žloutky, smícháš to dohromady a promícháš do rýže. Máslem vymažeš zapékací mísu, dáš polovinu rýže, švestky druhou polovinu rýže a na to trochu sněhu z bílků. Já to pekla 40 minut na 200, ale záleží na troubě. :wink:

Misur a můžeš mi napsat ty boloňské? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
10.7.09 13:09

No my suchý právě vůbec - maximálně knedlík, ale nechci aby ho jedla denně…

a máme ty malinkatý kolínka… a u kamarádky měla tereza těstovinouvou rýži. Znáte to někdo? Prý se to prodává všude - ona to má z Globusu, ale ten my tu nemáme a jen kvůli tomu tam nepojedu…
Vypadá to jako rýže, ale je to těstovina a dává se to do polívky místo nudlí - který mě tam taky točí… pardon jestli je to normálka a jen já to nikdy neviděla :oops: :lol: :lol: :lol:

akaco, tý jo, to je práce, ale udělám to, je to slaďoučký, rýže, to by jí mohlo chutnat a díky bohu za každý další jídlo :wink: :wink: :wink: dííííky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
10.7.09 13:18

akaco a v jakým mlýce, plnotučným? Nebo je to jedno? A kolik másla a cukru??? Na mě musíš jako s debilem, ale půjdu do toho :lol: - já jsem myslela, že se ty bílky míchají do tý rýže, aby to bylo nadýchaný, ale nevím, nikdy jsem to nevařila… a můžu tam dát jakýkoliv ovoce, ne? Třeba meruňky…

Dneska bude táta dělat právě plněný papriky… tak nevím… omáčku s rýží by mohla, ne? Toho je vždycky kýbl, tak že bych jí i zamrazila???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
10.7.09 13:24

nikol , ja som to uz myslim niekde aj jedla, ale doma to tiez nemamé :wink: ale kupila som tarhonu, to su take testovinove gulicky a to davam niekedy aj do polievky :wink:

nikol a ten nakyp sa ti zda zlozity??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mozno je to horsie stravitelne to je mozne, ale ja to niekedy meliem aj na 3 krat takze je uplne jemnucke :wink: :wink: :wink:
ja robim tak ze dam najprv osmazit to maso, az je trosku dohneda pridam cibulu, az je tiez, tak dam cesnak, k tomu bud nadrobno nakrajanu alebo nastruhanu kor. zeleninu(mrkva , celer, petrzel z kazdeho len trochu) dam tam pretlak , zabudla som ze to maso osolim a okorenim , a potom to este trochu pocukrujem , no a podlejem trochou vina a vody :wink: vrazim nejake bylinky( tymian, rozmarin, oregano) co chces a dusim minimalne 45 minut :wink: jaaj a este tam davam konzervu rajcin, alebo aj rajciny, podla toho co mame doma :wink: dufam, ze som nic nezabudla :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí