Poradna duly
Jana Čurdová
Nikol, já to dělala od oka, másla cca 3 cm tý velký kosty, a cukru asi 4 lžíce. a jasně, můžeš dát cokoliv dovnitř, já prostě miluju švestky.
už musím, malá dneska vstávala brzy, tak pa
nikol jasne zamraz, tomu sa nic nestane, pokial tam nie je mlieko alebo smotana
a jasne s ryzou alebo cestovinou, igor ma zas k tomu rad zemiaky ![]()
Jo Niki testovinova ryze je dobra a na slovensku se to jmenuje tarhona.me moc chutna a myslim ze je to ok.
Jo a tady se myslim prodava spis jako zluta to jsou italske testoviny zatim co na slov.je spis hneda.
Holky a u nas se jidlo uz neresi my jime uz skoro vse krome hub a jeste neco ale uz jsem zapomnela co.
![]()
Mišur - to taky neznám, já jsem to všechno hledala v Tescu (domluv se tady s vietnamcema
), mají tam toho tři půlky, ale to co hledám tam není… stejně jako ta pitomá Solčanka… kupovala jsem koření a bujón Natur bez glutámátu, ale Solčanka prostě nikde
- to má být taky bez glutamátu… a pak jsem našla něco jinýho a to je zase bez něčeho jinýho, tak já už fakt nevím… glutasol, glutamát, někde je zase něco uhličitý… mazec… řešíte to taky všichni nebo jenom já?
Jo a v rajský je zakysaná smetana… tak to asi nic…
No a když si ten recept čtu podruhý a potřetí… tak tak složitě nevypadá
![]()
Lost - díky
![]()
akaco - dííky moc
![]()
Ty vado!!! Tady se zase vaří!!!! Ale dobrý, nový nápady taky beru.
Nikol - já zamrazuju i slepici na smetaně a nic tomu není. Asi to tam nemůže bejt kdovíjak dlouho, ale my to pak normálně jíme, je to dobrý a nic nám z toho není. ![]()
Jen mě tak napadá, že Macka a Poly z nás musej mít dost. Takový labužnice a totální odbornice na vaření…
![]()
No to určitě
- ale Macka to podle mě nečte, s jejím vytížením a teď s tím velkým krásným pupíkem
- ale jinak by nám tu poreferovala jak by to mělo vypadat
- no a o Poly ani nemluvím - mmch, ta se teda fláká úplně
![]()
No a Vendul - já to teda zkusím zamrazit, dyť to nebudou víc jak 4 porce a pokud jí to pojede, je to snězený hned a pokud nepojede, stejank se to vyhodí ![]()
Já jdu dneska večer se dvěma kamarádama kalito-posedět, tak se musím jít najíst a pověnovat se manželovi nebo bude oheň na střeše, tak zatím pa pa
Já jdu dneska zase s partou z volejbalu grilovat!!! Moc se těším. Peču šátečky s marmeládou jako zákusek…
![]()
vendul no ty si uzivas!!!!
![]()
my sme mali dnes hrat ale nas zrusili, lebo prsalo-malo to byt vonku
ale zajtra hrame od 22-3, to bude parada…sa vyspime
![]()
no ono s tou zamrazenou stravou s mliecnymi vyrobkami…zjest sa to urcite da, len to moc pekne nevyzera, lebo sa to potom zrazi
![]()
tak aj ty dnes nikol zdrhas???? tak aj tebe fajn zabavu zelame! ![]()
a co ta poly, dnes nepustila manzu na pivo, nebo co????
![]()
nikol a tie glutamaty , ja neviem jak to riesia ostatni, ale ja to uz moc neriesim
ja davam do jedla aj trochu vegety, sice nie tolko jak pred tym, ale trosku tam natrepem , aj korenie
ja som si na take veci davala bacha hlavne do roku
a aj tak ked ideme niekde mimo a sa stavime v nejakej restike na jedlo , tak musi zjest tie prechutene jedla, minule sme na radejovje dali polievku a bola slana jak svina......ale chutila jej
raz za cas myslim ze nezaskodi
musi si zvykat ![]()
ahojte zlatíčka,
no už se mi po vás tááááááááááák moc stýskalo. Já se fakt stydím a omlouvám,ale nešlo se sem dostat. Malá mi po té reakci na očkování dávala tak zabrat, že jsem večer lehla a byla jsem ráda, že ležím
, trvalo to tři dny ty teploty a chudina celá obsypaná vyrážkama a do toho nás chytly zuby, tak až dnešek byl klidnější.
Vendy- tak já to jídlo nijak neřeším,ale potrhala jsem se málem smíchy, jak jste si to tady poreferovávaly a sdělovaly
Tak a s tím buzením, no, co ti na to říct mamino. U nás je to jako taky, malá se budí asi 2× za noc na pití,ale chce jen čajík nebo šťávinu, mlíko neexistuje a pokud se pořádně navečeří, tak si myslím, že by mlíčko už vyžadovat neměla, ale to by neměla že jo
Snad se to brzy spraví. Spát by celou noc už měly,ale jen ty, které mají venku všechny zoubky, ostatní mají omluvenky
![]()
Akaco- tady cosi trebentíš, že neumíš vařit a vidíš to, holka šikovná,jak krásně zvládáš nákyp. Já jsem ho teda dělala malé a u nás neprošel, holt je po tatínkovi masová
![]()
Niki- se jako fakt omlouvám, že to tady flákám jo a ty si jako nemysli, že když máš teĎ těžký vegééééééééééééééééééét a prázdninuješ, že se budeš chodit bavit, tož to teda jako zase ne ne ne ne neeeeeeee
ale přeji ti to a jáááák. Náš táta pořád maká na baráku, tak teď mám těžký útrum,ale už se to zdárně blíží ke konci a kolaudačka je za rohem, tak se těším na grilovačku se všemi lidičkami, kteří nám celé dva ročky pomáhali na tom makat ![]()
Jinak my s tím jídlem jsme na tom asi tak. Malá mi odmítá cosi poslední dobou mlíčko,tak teĎ tři dny na večeři papáme toastový chlebíček. Včera spapkala dva chleby s dětskou paštikou a rajčátky a dneska se šunkou a rajčátky,tak jsem na ni pyšná. Miluje rajčata, nakrájím jí je do mističky a když je sní, tak strašně řve, že chce ještě,tož tak my, no a na snídani většinou baštíme vánočku s máslem, buchétky nebo rohlíček se sýrem a tak.
Lost-mamino, moc ti držím pěstičky, za chvilinku to budeš mít za sebou, těším se na sms o narození dalšího mimíska. Drž se holka, myslím na tebe ![]()
Jo Niki a co se týká těch glutamátů a různých těchto potvor, tak jak Miška to nějak neřeším. Snažím se tomu pochopitelně vyhýbat co nejvíc, ale někdy to holt nejde. Taky kořením, přidám sem tam vegetu a tak, taky něco dáme v restauračce, takže se tomu malá neubrání a myslím,že by to těm dětem nějak nemělo uškodit. Každopádně, my baštíme taky vše, kromě hřibů a je to moc fajn
![]()
Miško- táta byl dneska doma
, jde až zítra
,ale jsme pozváni ke známým na grilovačku, tak uvidíme jak to dopadne nakonec ![]()
Ahojky!
A ahoj ztracená matko!
![]()
No já jsem se včera bavila zase jako dlouho ne, bylo to super, byla jsem s kamarádem na zahrádce a fakticky to nemělo chybu, doml jsem se dostala až po jedný…
No já bych právě doma chtěla vařit zdravě, s tím, že samo že někde jinde to dostane normoš ochucený a někdy i doma, když jí z našeho talíře a my už máme posoleno, ale si taky dá, jen bych nechtěla jí zkazit stravovací návyky a tak… právě rpoto, že jinde toho bude mít spoustu, tak A´t doma to má dobrý…
Vendul - tak to si taky užiješ - nebo vlastně už i užila. Já nevím co si na toho svýho chlapa stěžuju, fakt jsem se včera bavila, on se postaral, ráno vstával, rovnou uvařil, takže v deset už bylo hotovo, uklizeno, i malý oblečení Tereze vytřídil, no mazec
![]()
tak snad pak poreferuješ, jaký to bylo ![]()
Tak mi jedeme na odpoklo k babí, tak půjdeme aspoň a prochajdu… a to jsme se chtěli jet koupat, no to fakt ne
… tak třeba příští týden… ten má být fakt pekelný… ale tak sama za Prahu se s Terezou koupat nepojedu
prostě musíme počkat na výkend, no…
Tak pa zatím
Ahoj holky, moc vás všechny zdravím ![]()
Jsem tady po hóódně dlouhý době, ale prostě nestíhám
a k tomu jsme měli ještě děsně pomalý připojení ![]()
Tak doufám, že se máte všechny výborně, a hlavně naše těhulky
Zaregistrovala jsem akorát u Macky, že budou mít kluka - tak gratuluju k párečku, ale Lost nevím
. Jinak nikdo další nepřibyl ![]()
Holky, jak děti zvládaly očkování na ty spalničky? Máme jít teď v úterý, tak nevím, co mám čekat. Zrovna má být horko, to asi zrovna nepřidá.
Jak probíráte to spaní, tak to je u nás snad jediné úplná pohoda. Miluju osmou hodinu, kdy barák ztichne a je naprostej klid, nikdo ode mě až do rána nic nechce - až na manžela ![]()
Já jsem večerní mlíko zrušila hned, jak jsem skončila s kojením - přesunula jsem ho na svačinu po odpoledním spaní. Večer mají děti kolem šesté večeři - kaši, pečivo, jogurt, zeleninu a tak. Kolem půl osmé je oba hodím do vany, pak dám Lucku do postýlky, Honzík se zatím utře a oblíkne do pyžama, přečtu mu pohádku a odcházím dolů - většinou do 15 minut usne a je klid ![]()
Lucka zatím fakt usíná úplně sama večer i po obědě, tak si to užívám, snad to vydrží hodně dlouho.
A co dovolená, kam se chystáte ![]()
Nikol viděla jsem jen fotky Terezky v plavečkách - to je nádhera ![]()
Taky je musím Lucce vyzkoušet, koupila jsem je na hraní na pláži, koupat se bude asi nahatá ![]()
Koukám, že když už se sem dostanu, tak tu zase nikdo není
, no jo víkend.
Tak ještě přidám aspoň aktuální foto od nás