Poradna duly
Jana Čurdová
katko nesmutni,
my teraz hnackujeme, takze plienkujeme, az zas bude kakat normalne budeme skusat
a ked to je este valecek, tak je to pohoda aj na svetlom, ale jak to zacne byt riedke, je to pruser.....radsej zbalit koberce
ale inak na tom nasom to nie je vidno kde bola ta hnacka
to mam skor skvrny od melty co tu vylial igor ![]()
tiez si myslim ze uz lost by mala rodit, ale ndes som ju tu na moment videla, tak myslim ze sa jej len nechce ozyvat…urcite ma toho dost doma : „no kedyto uz bude“ a podobne v jej stave vesele otazky
![]()
dajmo ty si pripad, mas toho malo, ze este sijes plienky????
ja sa z teba po...... ale nie, vazne to je superrrrrrrrrrrrrr!!!!! obdivujem ta!!!!
a katko ten vtip bol vazne dobry
![]()
Ahoj, holky,
chci je krátce pozdravit. Dnes jsem byla na gyn, chlapeček je kus chlapa a tak je vysoce pravděpodobné, že porodím už na začátu října - vlastně jsem se tak rozhodla, přeci to nebudu tahat dřív, už teď je to hrůza ![]()
Dnes jsme zase s Ellčou přjely na Moravu. Včera jsem půl dne probrečela, jak mi Ellis dala zabrat- celou noc nespala a ječela a přes den to bylo totéž. Tak tady nemám tentokrátv plánu nic - budu jenom ležet a odpočívat, jak to půjde. Minule jsem naslibovala a pak jsem nebyla schopná nic splnit…
Jsem zvědavá, jak to u nás bude tady s nočníkem. Doma máme dny se 100% úspěche a přijde Niki s Terezkou a počůrá se klidně 5× po sobě, protože nemá čas
No ťuk ťuk - zatím to zvládáme bez plínky a dokonce už si 3× zavola na nočník i v noci a 1× se ráno probudila se suchou plínkou… Ale asi je to ještě nadlouho…
Mějte se moc hezky, holky!!!
Ahoj holky,
Dajma - to já se připojuju k Misurdě! Velkej obdiv!
No jo, to jsou ty profesionální matky. Si to dovedou pořádně zorganizovat a je to všechno v pohodě…
A na kdy plánuješ další mimčo?
![]()
Já jsem s látkovejma skončila asi před měsícem a půl, protože jak je doma bez plen, tak za ty dva dny nenaschromáždím dost plen na pračku a dýl to v tom kýblu s vodou je blbý nechávat. Tak máme na ven a na spaní ekologický jednorázovky a doma si počůrává kalhotky a tepláky.
Akaca - teda holka, to jsi dost měkota… takhle my fungujeme už 2 měsíce…
(jen v dobrém
) Ale poslední dobou už se tolik nepočůrává. Když nad tím tak přemejšlím, tak jsem naposledy přepírala tepláky před týdnem. Koupila jsem sedátko na záchod a to ji dost baví. Vysazuju ji na nočník nebo na záchod každou hodinu až hodinu a půl a vždycky něco vypotí. Dokonce si už asi 3× jen cvrnkla do kalhotek a přiběhla si říct o nočník. Jen máme blbý, že ona jak neříká žádný slova, tak o nějakým „mami bob“ se mi může jen zdát. Ona prostě zahučí a mě to musí napadnout. Jednou ráno jsem byla ještě v posteli a slyším ji hučet. Martin ji nejdřív vynadal, ať nehučí (nehučí jen na čůrání,ona totiž hučí i když se jí něco nelíbí nebo chce pozornost) a až po chvíli ho to napadlo, ale holka už to nevydržela a při svlíkání se mu počůrala. Se jí pak omlouval, že je úplně blbej a nepochopil ji…
![]()
Ahoj maminy,
jak to sleduji tak se tady hodně cvičí bez plen. My taky samozřejmě a musím jí i pochválit docela jí to jde. Včera odpoledne spala bez pleny a vydržela. Ale zato dneska se počurala snad 7×.
Jinak jí celý týden jenom vychvaluji kudy chodím. Už i v autě jezdíme bez. Když teda nejedeme daleko.
Bazén jsme kupovali v Makru ve výprodeji loňský podzim. Je fakt super i já se tam vlezu a to je co říct hi hi.
![]()
Dajmo nadání na šití moc nemám, ale tobě fandím. Určitě ti to jde lépe.
Katko fotečky ze svatby moc pěkné. Jste fešandy.
Ahojky, ja vas musim aspon pozdravit a stydim se stydim a mooooc, z se sotva ukazu ![]()
Ale znate to. Prace neubyva(ba naopak) a detatko me milovane je poslednich par dni zrale na facicku ja z ni na psychinu. \co ona predvadi za hysteraky, to byste se potototo.
Ale kdyz nezlobi,tak je zlaticko, to zase ano. Docela dost mluvi, opakuje v podstate vse co ji reknu a musim si uz davat pozor na pusu, ale treba s nocnikm jsme nepokrocily,ona se mi proste do nej nevycura. Jen hlasi,kdyz uz je pocurana,nove i pokakana-do plenky, takze v podstate taky pokrok.
Latkovky ja osobne pouzivam rada, co mi vadi je to, ze mala mi je durch prochcije behem chvilky a to at je tam cokoli a treba v pti vrstvach. A to moc nepije. Na noc vydrzi,kdyz nacpu bambusky,ale musim dt opravdu hodne vrstev. Ale to je asi jinam do diskuze.
Taky jsme museli koupit nove boticky,Deniska vyrostla ze sandalek. A maminka dostala taky nve boticky, od Bati a dvoje
to je slast pro nozky po te dlouhe dobe v botkach kdoviodkud.
Holky,my jedem pristi tyden na dovcu,huraaaa,tesim se moc.
Vsechny vas jinak moc zdravim,myyslim na vas kudy chodim a chtela bych se dostat casteji. Tak zatim papa, snad se ukazu zitra,ale neslibuju, to bych zas mel vycitky kdyby to nevyslo ![]()
Holky jeste jsem pohromade ale uz me to pekne s…
uz nemuzu.No zitra poradna tak uvidime.Mejte se.
![]()
Stejfa - ty vado!!! Verča bez plíny i ven, jo?!!!!!!
Teda tak to je hvězda!!!!!!
![]()
Lost - pevné nervy, holka!!! Držíme palce!!!!!
Amazonka - to já jsem vůbec nepostřehla, že taky látkujete. Já jsem používala jen ty 2v1 od popoliny. Ale už jsem zkoumala i ty různý bambusky a tak, takže na další mimino se chytám experimentovat.
![]()
Ahojda,
tak jsme po 18 měsíční prohlídce. Dr. to dělá trochu dřív kvůli očkování, dostala 4 hexa, váha 11,1 kg (ale rychle slezla z váhy, doma má 11,5) a míra 81 cm (to je taky blbost, protože oblečky 86 má akorát). Měla sklopenou hlavičku, klidně bych tam 4 cm přidala.
U očkování řev jako kráva, potom se mi úplně zajíkala, krásně chodí, má ještě 1×1 cm fontanelu, takže jsme ještě dostali Vigantol, hezky mluví, to naše zakuckávání je celkem problém, mám pořádně vypozorovat kdy se jí to děje a možná pojedeme do Phy na změření PH v jícnu, jestli se jí tam nedostávají žaludeční šťávy. to musím do září sledovat.
Celkem prohlídka trvala asi 30 minut, všechno mi dr vysvětlila, Rosku pochválila a šly jsme domů. Po cestě mi opět dítě usnulo v autě a teď chrupká v postýlce. Znovu musím zopakovat, že jsem z tý doktorky úplně nadšená, protože takovej přístup jako má ona jsem ještě neviděla!!!!!
Lost, teda je mi tě úplně líto, snad nebudeš moc přenášet…ale prosím, prosím, že nám hned písneš sms až to bude. ![]()
Dajmo, připojuji se k holkám s obdivem, já šít umím max polštář, takže pleny bych zvládla, ale ty ceny jsou celkem vysoký a já celkem líná.......Kde na to bereš čas, když máš doma 4 chlapíky?????????
Vendul, no dneska byla zase bez pleny, ale žádná nehoda, ani nic v nočníku. Málo pije, tak i málo čůrá, potom jsme jely a od té doby zase s plínkou. Už jsem taky přemýšlela o tom sedátku na záchod, protože tam by vidí nás a pořád tam chce chodit, třeba by to pomohlo.
Vendul a jaké máte, to pod prkýnko, nebo to měkké na prkýnko?
Amazonko, ty ty ty!!!!! Hlavně, že jste v pohodě a čas od času se ukážeš.
a s tím opakování slov, to je fakt problém. Roska jednou už dávno slyšela Kurva a teď jsem jí přistihla, jak si hraje s panenkou a říká kuva, tak nevím, jestli je to to samé, nebo jiné slovo. ![]()
je to dlouhé, omlouvám se, ale bylo co psát.
papa K
Ještě jsem zapomněla na Verču.....veliký obdiv s plínkama!!!!!!!! to je šikulka ![]()
Holky jasne ze vam pisnu myslim ze mam cislo na Nikol tak pisnu ji az se to vyklube.
Ahoj holky, já jsem prostě nemožná, když už se mi podaří sem nakouknout, tak jsem ráda, že vůbec něco přečtu a už musím zase dělat matku ![]()
Tak snad teď to dopíšu - Lucka už třetí den nějak dlouho spí - včera až do třičtvrtě na pět a večer normálně usnula v osm
Asi má nějakou růstovou fázi.
Jinak mám taky pocit, že mi roste před očima - ještě jak nosí věci po neteři, tak vidím ten rozdíl, že Eliška to měla ještě v pohodě a Lucka už se do toho nevejde ![]()
Akaca - gratuluju ke kontrole a doktorku docela závidím. To u nás je to všechno rychlovka - za pět minut jsme z ordinace venku ani nevím jak ![]()
Lost přeju ti, aby už to bylo brzy, pamatuju si, jak ten závěr byl vyčerpávající - a to jsem rodila skoro o měsíc dřív ![]()
Stejfo, tak to je Verča fakt šikulka. Lucka to zatím dost fláká, jednou si řekne a pak čtyřikrát ne
Takže pořád peru, ale myslím, že je dobré, že si to uvědomuje a hlásí - i když často až po, to jsem u Honzíka vůbec nepoznala.
Misurdo, ať se z toho Katka brzy dostane. Na tyhle problémy můžu doporučit Hylak - už je i volně prodejný, nám vždy zabral, beru ho i na dovču.
Macka - málem bych zapomněla na Ellču, ale ta už je s nočníkem kamarádka delší dobu. Tak pěkně odpočívej, ať nabereš síly, budou potřeba. Zrovna včera tu byla manželka mýho bratrance, taky čeká začátkem října druhý přírůstek a má už pořádné břicho, vůbec nechápu jak to ještě může dva měsíce nosit ![]()
Tak a jdu vzbudit moji berušku. Zatím ahoj
Ahoj, holky,
tak jsem si početla a koukám, že v tom zase nejsem sama - Blani, naše Ellis je taky na pár facek a já na psychinu. Dneska po obědě skoro nespala, brečely jsme tady obě dvě… A už to trvá strašně dlouho - dny naštěstí na střídačku, ale noci jsou hrozný - ječí a ječí, vypije dvě mlíka za noc… Prostě je to malý psychoušek…
Stejfi, Verča je šikulka!!!! Holky - když už je toho na mě moc, švihnu Ellče plínku a řeknu Vám… to se mi najednou uleví…
My máme totiž hlavně problém s tím, že Ellča si zapomíná sundávat kalhotky. Teď je to v pohodě, je teplo, tak běhá nahá nebo jí dáváme čůrat preventivně - na travičku atd., ale až se ochladí, tak asi zcvoknu…
Lost, ani nevíš, jak s Tebou soucítím!!! Mně je zle už měsíc a to mám před sebou ještě dva…
Ale Ty už to aspoň zabalíš…
No a v sobotu vyrážím na Mišurdu a Igora do Strážovic!! Jupííí! Musím si pořádně nadespat a nenechat se psychicky zlomit od Ellči, protože už jsem nikde nebyla snad sto let…
macko ani mi to nepripominej.hlavne zacinam byt pekne vztekla na eli coz me mrzi nejvic.
uz fakt nejak nemuzu a na pomoc nikdo moc neni.mama obcas ale to je tak den v tydnu.takze tak.no nebudu si jen stezovat snad to brzy prijde.Mejte se.
lost sutitim s tebou, musi to byt hruuuuuuuuza
ale zachvilku sa drobec vyliahne a budu ine problemy
drzim palce,m nech je to co najskor
a co na tej poradni ? nic nove????
aj my sa macko tesime
a dufam, ze to nezabalis hned
![]()
a s tym odplienkovanim sak uz ste skoro vsetky na dobrej ceste, mne sa zda ze katka mi zacla hlasit ze ide kakat…ale nie vzdy, lenze nevyhoda ze katka a kaka hovori skoro jednako, takze tiez niekedy neviem.....ale aj tak je mi to prd platne ked nechce sediet na serbli
akurat dnes mali v lidli to sedatko na zachod…ale u nas uz vypredane
neva, aj tak ideme v pondelok na dovolenku, takze teraz nic ![]()
anel no super ze aj ty sa zase ozyvas
a to ti ta lucka kolko spi????? teda kedy chodi spavat ked spi tak dlho???
sak preto asi mozes pisat
![]()
katko viem jak sa citis ohladom tej lekarky, to je asi taky rozdiel jak u nas
prvy krat sme tam boli uz na zaverecnu a stravili sme tam asi hodinu
no proste super
![]()
vendul ty si dobra ze experimentovat
to sami paci, ja budem urcite zase na jednorazovych
stara stereotypka som ja ![]()
a amazonko sak vy ste o 2 mesiace mladsi , tak nemozes po nej chciet aby vsetko vedela lepsie a rychlejsie, bud rada ze ti tak krasne dzavoce
![]()
stejfo no tiez ste strasne sikovne
![]()