Poradna duly
Jana Čurdová
NAZDÁREK HOLKY,
TAK JSEM DOŽEHLILA DVA KOŠE PRÁDLA, TÁTA ODJEL DO PRÁCE A JÁ SI HODÍM TROŠKU ODDYCH U NETU
![]()
MIŠKO, VÍTEJ PO DELŠÍ DOBĚ, HELE TEBE JAKO PRACUJÍCÍ MATKU OMLOUVÁME, MÁŠ OMLUVENKU, TAKŽE PIŠ, JAK MŮŽEŠ
JÁ SHÁNÍM KOMBINÉZU, NEMŮŽU NIKDE NATREFIT A MMB MĚ JAKO NENAPADL, NO TRUBKA
JDU SE NA TO MRKNOUT, DOUFÁM, ŽE JSTE MI TO TAM UŽ NEVYKOUPILY ŽENSKÉ
![]()
LENI- PĚKNÝ ÚLOVEK
![]()
NIKI- NO JOOOOOOO, JÁ TO JAKO ZASE CHÁPU, ŽE U TOHO POČÍTAČE MUSÍŠ BÝT, PŘECE KVŮŮŮŮŮLI TÉ PRÁCI NO…
JINAK BY JSI TADY VŮBEC NEBYLA
![]()
VENDY- PŘESNĚ JAK PSALA MIŠKA, PLENKY JSOU TAKY DŮLEŽITÉ A TO JSME NA VELMI DOBRÉ CESTĚ
DUDLÍK NA ŘADU TAKY PŘIJDE, TEĎ NEBO POZDĚJI, ALE JOOOOO. ASPOŇ V TO VĚŘÍM
![]()
Čauves
Poly - no vůůůůbec přece
![]()
My jsme byli dneska v bance a hypošku bysme dostali bez problémů (i tak Vendul díky moc za rady
). Hustý. Mára měl nejmenší daně jaký mohl mít a stejnak je to jedno. Stačí vlastnit nemovitost a zobou vám z ruky. Docela mazec, tak jsem ráda, že tohle máme aspoń trošku potvrzený a držte palce na dnešní schůzi. Pochybuju,ž e se zůčastní všichni a pochybuju, že se bude rovnou hlasovat, ale tak aspoň o tom bude většina vědět…
Tak to já jen tak, že se třeba konečně někam pohneme. Hurááá…
Zdravím, holky,
chválím všechny fotky a taky úlovky zimního oblečení - fakt super!!! Já jsem koupila už dřív fialovou zimní bundu a ještě nám půjčila kamarádka jednu vínově červenou. Trošku mě mrzí, že není „frajerská“, ale taky si říkám, že je to jedno, hlavně, že je teplá.
Jinak jsem chtěla taky napsat, že s dudlíkem bojujeme úplně stejně - je to horší, než kdy jindy. Ellča navíc žárlí a vzdoruje, takže chodí přes den trucovat do postele - zahlásí „Hají tam“ a jde si vzít všechny dudlíky a leží, dokud ji to nepřejde. No je to teď pro mě opravdu psychicky náročné. Věnovat se oběma dětem stejně - to prostě nejde.
S čůráním je to taky mazec. Hodně často si „ucvrkává“. Pak se sice vyčůrá do nočníku, ale kalhotky už musíme převlíkat. No ale aspoň volá. A jak teď nemám tolik času se jí věnovat, asi to bude ještě nadlouho.
Dneska jsme byly s Ellčou cvičit a na výtvarce, odpo byla na plavču. Strašně špatně spí, jde vidět, že má v hlavičce chaos. Předevčírem řvaly obě děti do 2,00 nastřídačku. Včera spal Šíma celou noc, musela jsem ho budit, jak jsem byla zmáchaná od mlíka. No je to mazece a bude hůř, až tady zůstanu sama. Teď je tady ještě mamka a příští týden Jirka. Ale co bude pak… :-/
Macko ty jsi šikovná mamina, ty to zvládneš. A Ellča se taky pomalu ale jistě vyrovná s tím, že má bračeka. Jo a s ucvkávaním máme taky problém. A dneska se pro změnu z trucu počurala. Byla jsem vyprovodit návštěvu a ji jsem nechala doma samotnou.
Zítra jdeme cvičit, už se celkem těším. Dneska jsme byli venku jenom chvylečku, ale naštěstí to ještě psychicky zvládá a nějak obzvlášt neprudí.
Mějte se tady krásně a snad se to počasí umoudří a zasvítí sluníčko. Z rána to vypadalo nadějně ale nakonec to v Liberci nedopadlo. ![]()
caute!!!!
no vy v liberci mate asi aj dobru kosu, teda urcite aspon o 5 stupnov menej jak tu u nas na juhu
ale mne ani tto pocasie nevadi, kazdy den si najdem ieco preco musim ist do mesta, takze to je taka hodinka vonku a potom chodim po navstevach, alebo si idem
nut niekam na kavu a potom dalej ![]()
min. tyzden sme boli na plavani aj mimo kurzu a oni tam mali nejaku akciu tak sme tam boli zadarmo ![]()
macko jasne ze to je teraz zaberacka, ale vy si urcite najdete system, aj to spanie sa upravi, aj maly si zvykne, aj elca
urcite!!!!! drzim palce aby to bolo uz zajtra-pozajtra
![]()
nikol parada!!!!!!! tak to ti gratulujem k takym pozitivnym spravam!!!!
![]()
poly aspon ja som nic nevykupila na MMB, ja uz nakupujem len na sk
dufam, ze nieco vhodne najdes! ![]()
lenko teeeeeeeeez supr vybava!!!!
![]()
Ahoj ženy
tak máme po schůzi, mám hlavu jako balón a hroznou depku, že ty papíry nedám dohromady
… projektant, vymezení místa, ukotvení střechy, nakreslení půdorysu, ocenění… tak to jsou hlavní body, který nás teď čekají a já mám v halvě guláš… do toho jsem poslouchala s jakýma papírama kam… no mazec
a nejvíc mě baví, že budu potřebovat od lidí podepsat kupní smlouvu, že mi prodávají svůj poddíl na půdě. Fakt jsem zvědavá, jak postupně dostanu k notáři celý barák, aby se ověřil podpis. To je docela mazec… Takže jsem hotová…
Macko - držíme palce a posílám sůj drahocený nerv, který si schovávám jenom pro Terezu
. terka taky učůrává… jak kdy… nakonec se ale stejnak vyčůrá… moc to neřeším, určitě to časem přejde… jen už vůbec nechce plenku a to ani na noc, takže tam večer nonstop chodím, jakmile slyším sucháč
![]()
No a my na MMB už nenakupujeme, páč jí to nemůžu vyzkoušet a většinou nenajdu ani nic kloudnýho
…
Tak už nevím co dál psát, mám nějak zatměno ![]()
ahoj holky.
Budu reagovat hlavne na macku protoze mi mluvi z duse.
![]()
Macko jo vydrz to u nas taky zarleni ted uz je to mnohem lepsi ale 1mesic byl hustej.a u nas se dudlikuje kvuli tomu zwe sara ma taky dudana a elca to nemuze prenest pres srdce.No a stim trucovanim to mame stejne kdyz je nastvana jde do sveho pokoje a tam si lehne do velky postele kde usina normalne uz do postylky ji uz nedostanu a tam treba breci.Zda se mi ze ji vse zakazuji posledni dobou ale ona tak radi ze proste musime vydavat zakazy.rekla sem si ale ze budeme chodit na krouzky aby nebyla porad s mrnetem.A taky to dodrzujeme a chodime na 3krouzky.No drzime vam palce ja zadnou pomoc nemela a sara s nama chodi uz od narozeni vsude krome plavca to mi hlida mama ty 3hodky.Jinak sem se rychle musela zajet tak hlavne odpocivej bo 2deti je zahul jak prase.tak se mejte a zvladnete to pa.
čauky,
lost, macko, když to tady čtu jsem celkem ráda za jedináčka, to mi fakt věřte. já takovej nervous bych dvě děti nezvládla ani týden v kuse.
Vendul, budeme mít dvoje boty, Fare máme už koupený do města a na suchou zimu a koupím ještě nějaký sněhule na čvachtu.
Dneska u mě byl kámoš, je rok ženatý, mají 4 měsíčního chlapečka a rozvádějí se. On je z toho hotovej, mají hypotéku, leasing.....a její novej už v baráku přidělává obrázky a kámoš bydlí u rodičů. To je mazec, co????? Ta kráva mi už nestojí ani za pozdrav.
Ahojky
Katko, jo i takový věci se dějou. Bohužel. Ony i ženský jsou svině a tohle vypadá na jeden případ… mi neřikej, že si někoho našla a během tý chvíle a rovnou si ho k sobě nastěhovala. Fakt nechápu, chudák chlap…
No já mám dneska v horoskopu asi napsanej špatnej den, páč je to teda hustý. Začalo to krámama, pak Márou, který jde „na pivo“, když má přijít soused bavit se o půdě. Teď jsem šla koupit mlýko. Ještě jako blbec jsem chtěla, aby se Tereza prošla, tak jsem jí vyndala s kočáru. Ona začala dělat scénu, že chce nýst tašku, kde jsou skleněný lahvičky, tak jsem jí to nedala a klasika. Začala se na zastávce plný lidí válet po zemi a bouchat do hlavy. Tak jsem to nevydržela a dostala na plenu (a teda ještě ne nějak extra, umím to líp). Přišla ženská no a klasika, prostě že jsem šílená matka, že takhle se děti nevychovávají a že já jsem žádný mít neměla… a teď těch 200 lidí na mě koukalo, no nevzmohla jsem se na slovo a začala jsem histericky brečet, ale totál a řvu pořád…
Prostě nemá smysl mě uklidňovat, že to byla kráva, to vím, pravděpodobně ani nemá děti a je chytrá jako rádio na všechny okolo, ale mě prostě strašně sebrala ta situace. Taková ostuda. A teď asi po hodině už taky přemýšlím nad vším. Nad tím jak nejsem schopná se nikam dokopat (zítra jdu s kamarádkou do jednoho mateřskýho centra…), Tereza se nudí, mám pocit že jí všechno zakazuju, prostě nevím jestli to tak mělo být… asi na to všechno jdu špatně… já prostě nevím… hroznej den…
Jejda Niky, to je mazec ta situace…by mě zajímalo co by dělala ta koza, když by si její holka mlátila vzteky hlavu o chodník
No úplně Tě vidím, jak se tam trápíš–to i takové situace náas čekají. Asi se fakt nudí Terezka jedna… Uvidíš to Mat.Centrum bude fajn a přeci na návštěvy a sleziny chodíš i na koupák si šla, tak se přeci někam dostaneš… A zapoj i Máru, šak je i jeho ![]()
No já mám taky depku…ale to je furt do kola, rýma, hromada nádobí, prádla a tak. Do toho bych si chtěla šít…
no nic, já už ani nevím co jste tu probíraly… ![]()
Tak akorát Macko, držíme palce a Lost to vystihla dobře stejně je machr, že chodí na 3kroužky s oběma ![]()
tak pa pa
Nikolaa - Niky, však ty se z toho vyspíš. A až si přečteš, jaký kraviny jsi napsala, tak se budeš smát. Jak jseš děsná a nikam se nedokopeš?! Dajma má pravdu, vždyť celkem chodíš z domu. To já teda víc než ty nechodím a nezdá se mi to šílený. A HLAVNĚ ty ještě k tomu pracuješ, tak co bys chtěla? Jo a ještě jen takovou myšlenku, kterou jsem četla. Že prej když se dětem moc vyplňuje čas kroužkama a tak, tak si pak neumějí hrát sami a čekají, až jim rodič vymyslí nějakou zábavu. To se sice asi týká víc starších dětí, ale ty máš stejně Terku super v tom, že si dokáže vyhrát sama a ty můžeš pracovat! A to, že ti dělá scénky bys asi žádnejma kroužkama neeliminovala. Si myslím. To prostě v ní je. Asi. A jednou jí to přejde. V osumnácti se do hlavy už mlátit nebude.
![]()
Macka - to si sedne! My s jedináčkama ti moc radit nemůžeme, ale děsně věříme těm zkušenejm (Dajma,Lost), protože nás to pravděpodobně taky čeká.
![]()
Akaca - tak to je hustý. Kolem mě se to taky rozvádí jak na běžícím pásu… Prostě je taková doba, lidi spolu nevydržej. Průměrná doba manželství je 10let a to si myslím, že to ještě zvedají ty naše rodiče, který spolu byli minimálně 20roků. Ale jak v tom jsou takhle malý děti, tak je to minimálně smutný.
![]()
A to mě ještě napadá, jestli by si kamarád neměl udělat testy na otcovství, když je manželka takovej rychlík ve výměně partnerů. Myslím, že na to má do půl roka dítětě? Aby ještě jako blbec neplatil na cizí dítě…
Ahoj, holky,
moc díky za podporu
Lost , jsem moc ráda, že na tom nejsem takhle sama
Mám tady ještě kamarádku, která má chlapečka o měsíc staršího, než je Ellča a malého chlapečka o měsíc staršího od Šimonka. Je to strašně prima, když si můžeme postěžovat ![]()
Tak nějak jsem nečekala, že mi dá po porodu víc zabrat Ellinka, než malý Šimi. Šimánek je opravdu zlatíčko. Ani si ho pořádně nestíhám užít, jak pořád spinká ![]()
Jinak mám stejnou teorii - chodíme s Ellčou na plavčo a na cvičení a výtvarku, aby věděla, že je to „její“ část dne. Až bude po šestinedělí, budeme ještě chodit do odpolední herny. Zatím si v tomhle počasí netroufám.
Taky jste mě uklidnily s tím učůráváním a dudlíkem. Normálně jsem rezignovala. Snažili jsme se dudlíka přes den zakazovat, ale nějak na ty neustálé hádky nemám. Ellis vzdoruje a moje hormonálně ovlivněné nervy to nějak nezvládají. Podbízím se vlastní dceři jako nějaký komediant…
Niki , volala jsem Ti, že jsi strašná matka a že na Tebe přijde sociálka, ale nějak mi to nebereš ![]()
Holt to byl den blbec a nic si z toho nedělej!!!
A s půdou a s notářkou to bude OK - dohodni si se sousedy dva termíny (na jeden většinou neseženeš všechny) a pozvi notářku k Vám. Je to běžná praxe. Pro ně to bude minimální ztráta času a pro Tebe míň stresu. A nevěš hlavu - co Tě nezabije, to Tě posílí!!! A až budete mít byteček dostavěný, bude Ti to připadat zpětně jako sranda!
Ahoj holky, tak jsme zpátky.
Díky za podporu - jsem taková cíťa no ![]()
V herně to bylo zajímavý a nejlepší, dkyž jsme tam byly s kamrádkou sami, alt tak tomu se nevyhneš… pak tam bylo plno a všechny matky vytáhly žrádlo. To bylo fakt fajn, jak ty naše dvě děti začaly somrovat, bylo to blbý, i když jsme měli svoje jídlo… chjo… ale jinak dobrý. V každým případě jsem domluvená s kamarádkou (má o tři měsíce menší Elišku), že teď budeme obrážet herny, kde se to dá nejvíc vydržet
a od novýho roku budeme chodit cvičit… takže mám radost (teda pokud to vyjde - nevím jak se to dělá)… prostě hlavně mám dítě, takže teď se budu starat hlavně o ní (i když to je otázka, jestli to tak nebylo
) a práce ve „volným“ čase a uvidíme… teď to šlo dobře, páč není zpoždění, uzávěrka je příští týden a mě chybí jeden článek a inzerát a obsah…
Macko -
prosím, sociálku ještě ne, to by chybělo ![]()
No a s tou notářkou - tak jsme to chtěli udělat, ale bojím se, že se na to vykašlou i tak… no uvidíme, budu to muset všechno obejít… a nejvíc mě štve, že se soused sveze s náma
- on titiž chce tu druhou, ale nějak to neřeší, takže to všechno mu spadne pěkně lehce
- ale tak řeknu mu to jasně, že bude taky shánět a bude…
dneska se jdu bavit, zítra taky, tak snad se dám dopořádku… jestli ti je zimní depka či co… no hnus ![]()
Tak pa a papa a sorry za vylejvání duše
![]()
Nikol tak jsem ráda, že už se cítíš lépe. Máš pravdu asi zimní depka. Jak psala Macka co tě nezabije… vždyt víš.
Holky já jenom čumím co máte všechno za aktivity. to my chodíme jenom na jedno cvičení. Jo Vendulko příští týden cvičení není, mají vystoupení na tom novom hřišti ve Vratislavicích. Myslím, že říkala od 3. Ale my nepudeme byli jsme teprve 2× a Verča to zatím nezvládá, pujdeme jenom na čumendu.
Já mám mírnou depku dneska, nevím co dělat. Tak jsem byla utrácet v krámě.
Snad se máte lépe. papa
Niki, niki, no co k tomu napsat..... semlelo se to hodně najednou, ženská kráva, nervní Terezka na špatném místě. asi bych reagovala stejně jako ty, dala bych pár přez zadek, ale pak bych se nerozbrečela, ale ještě poslala tu ženskou někam… no hlavně, že už je dneska líp a že máš plán
na centra a cvičení.
Liberečandy, nechcete taky mrknout na stránky Větrníku? Další inspirace na volný čas
Vendul, no malej je úplně stejnej jako velkej, takže tam si myslím je celkem jistota. ![]()