Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KačkaK40 píše:
Myslím že dobré. NA screening se nabírá v 11. týdnu normálně)ale pro pozdější odběr myslím existují nějaké převodní tabulky. Nevím, v jakém stavu ta krev musí být, jestli by to převézt šlo. ( navíc je krev biologický materiál a vztahují se na ni přísné předpisy. Musela bys ji( pokud by to vůbec šlo) pašovat.
Jinak si také zjisti, jestli ten časný screening nedělá na Kypru nějaká soukromá společnost. U nás to tak často je. Pak sice něco zaplatíš, ale budeš to mít bez starostí.
Byl by ze mě pašerák
spíš jsem myslela, že bych do čr přivezla už jen výsledky z laboratoře- krev v tabulkách na papíře
tady fetal dělaj, mám už najitá dvě pracoviště s atestací. Až poletím do čr budu přesně 13tt. Tak nevím, jestli rozhodujou dni. Jestli udělat utz pred 13tt tu nebo po 13tt v cr.
@olinka11 píše:
Ahoj holky, tak dnešní UTZ ok.. nakonec bude mimi jen jedno, druhá dutinka je nějaký defekt na děloze. Ale vše v pořádku, krásná dutinka se žloutkovým váčkem
a dostala jsem těhu průkazku
![]()
![]()
ahojky olí tak nakonec tedy jedno?? to už mas nejak brzy prukaz co?,me ho dali az ted na 11tt
@iveta kotrcova ahojky, jj, taky jsem se divila
.. ale neprotestovala ![]()
@olinka11 píše:
@iveta kotrcova ahojky, jj, taky jsem se divila.. ale neprotestovala
tak toje jasne preji hodne stesticka ![]()
@iveta kotrcova píše:
tak toje jasne preji hodne stesticka
tobé též ![]()
@Annetta píše:
Byl by ze mě pašerákspíš jsem myslela, že bych do čr přivezla už jen výsledky z laboratoře- krev v tabulkách na papíře
tady fetal dělaj, mám už najitá dvě pracoviště s atestací. Až poletím do čr budu přesně 13tt. Tak nevím, jestli rozhodujou dni. Jestli udělat utz pred 13tt tu nebo po 13tt v cr.
Většinou to pracoviště co dělá odběry, si také rádo dělá twn screeningový UTZ. je to „v ceně“ a patří to do zhodnocení všech parametrů. ( Odeberou se hodnoty marerů vrozených vad, spočítá se riziko s věkem matky, UTZ se měří nuchální linie, a další parametry, a dohromady to vyhodí, jak na tom mimis je. Pokud se to dělá jindy než v doporučeném termínu, musí se to přepočítat, markery se mění každým dnem a záleží na zkušenosti lékaře. V jiném termínu může být falešně špatný výsledek, zvlášť když to nezohlední. Proto bych volila, ať ti to udělají ve správném termínu na Kypru.
@KačkaK40 píše:
Většinou to pracoviště co dělá odběry, si také rádo dělá twn screeningový UTZ. je to „v ceně“ a patří to do zhodnocení všech parametrů. ( Odeberou se hodnoty marerů vrozených vad, spočítá se riziko s věkem matky, UTZ se měří nuchální linie, a další parametry, a dohromady to vyhodí, jak na tom mimis je. Pokud se to dělá jindy než v doporučeném termínu, musí se to přepočítat, markery se mění každým dnem a záleží na zkušenosti lékaře. V jiném termínu může být falešně špatný výsledek, zvlášť když to nezohlední. Proto bych volila, ať ti to udělají ve správném termínu na Kypru.
Děkuji Ti za radu, jsi hodná. Ok. Pujdu na to tady, ať je to co nejjednoduší.
Ahoj všem,
dorazila jsem z práce a je mi nějak divně, žaludek na vodě.. prsa přestávají bolet, tak nervozním..
Holky, co jste dens byli na kontrole, Hoope, Mili, netrpělivě čekám na pozitivní zprávy!!
![]()
Ahojky holky!!! Tak jsme doma
a hádejte!!! Vše ja naprosto v pořádku, mimís má 1,1cm a srdíčko jako zvon
tlouklo jako o závod
…
![]()
@Petrulka23 píše:
jee holky, a mate doma někdo nejake psisko? popripade nebojite se mit pesana a miminko??![]()
tak my měli první pejska a ke všemu neměla moc ráda děti
ale nějak jsem se toho nebála.hafan si zvykl a te´t si už spolu i hrajou na honěnu
a nedej bože když se někdo cizí přiblíží k dceři pěkně si jí pejsek hlída
stali se z ních dobří kámoši
a co máš za rasu?
@Hoope píše:
Ahojky holky!!! Tak jsme doma![]()
tlouklo jako o závod
![]()
…
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gratulka
hope ![]()
@Hoope píše:
Ahojky holky!!! Tak jsme doma![]()
tlouklo jako o závod
![]()
…
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak holky, já jsem se dneska oficiálně rozloučila v CARu, ještě udělal jeden utz, takže odpovídáme přesně 7+2
Tak jsem spokojená a dr. taky.
Holky, všem přeju hezké Velikonoce