Březen 2012 a máme //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
936
8.4.12 17:54

@Hoope @Terrrka
Tak já jsem nejdřív taky chtěla Podolí, ale ty nadstandarty jsou tam děsně drahý (1.000,–/denně za pokoj) a já si uvědomila, že chci rozhodně před porodem a po porodu ležet na pokoji max. s jedním člověkem a hlavně chci mít sprchy a WC na pokoji a né kilometry daleko na chodbě společný pro x ženskejch. Jídlo neřešim, to jestli tam mají plíny apod. taky ne. Důležitý je taky pro mě individuální přístup a né taková ta rutina, přístup a la běžícíc pás … No a toho se právě v Podolí taky bojim. Je to fabrika na děti … :-( Všichni hrozně chválej Hořovice, ale to je cca 60 km a to už mi přijde trošku z ruky … Asi se pojedu podívat do Slanýho, ale tam bych šla jedině do nadstandartu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
8.4.12 17:57
@Marruš píše:
Ahoj holky, tak měním popis svých nevoslností :roll: Dneska jsem poprvé :poblion: A odneslo to moje milované kakao.

Já mam taky strach, že už to na mě přijde … Dneska nějak nemam na nic chuť, je mi tak těžko a slabo … Zati naštěstí jsem ne :poblion: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
8.4.12 17:59
@Terrrka píše:
@Hannkie ahoj ty sis to počítala podle poslední MS,viď? tak to je to mimčo o týden až dva mladší :)

Terrrka, ale to s přece počítá od poslední MS, ne?? já rozumím tomu, že otěhotníš až po cca 14 dnech, ale těhu se počítá od začátku, ne?? Tudíž by měla být jak píše 6+1, ne??? Nebo já jsem dnes 6+6 dle MS a dr. tedy uvidí jakoby 4+6?? Tedy nic?? To je přece blbost, ne?? Nebo jak jsi to myslela? Asi tomu nerozumim nebo mi uplne zamrzl mozek.. :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
8.4.12 18:12

Hoope, tak jak u tchánů?? Jak to dopadlo? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
8.4.12 18:13
@tervi píše:
Terrrka, ale to s přece počítá od poslední MS, ne?? já rozumím tomu, že otěhotníš až po cca 14 dnech, ale těhu se počítá od začátku, ne?? Tudíž by měla být jak píše 6+1, ne??? Nebo já jsem dnes 6+6 dle MS a dr. tedy uvidí jakoby 4+6?? Tedy nic?? To je přece blbost, ne?? Nebo jak jsi to myslela? Asi tomu nerozumim nebo mi uplne zamrzl mozek.. :D :nevim:

Mně to teda taky doktorka počítá od poslední ms. Takže jsem v 6.týdnu (ty + neumim). Ale jako kdybych měla počítat od termínu domnělého početí, tak jsem teprve ve 4. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
8.4.12 18:20

@tervi mě to doktor taky napočítal jinak než sem měla být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
8.4.12 18:49

tak to jsem zvedavá v utery na kontrolu… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
8.4.12 18:53

Ahoj holky :mavam: tak já vím naprosto přesně, jak staré mám mimina (ale to je tím IVF) a ostatní holky, které to mají jako já, tak jim taky občas nevychází týdny a dny. Oni to určují i podle velikosti miminka :) Resp. to počítá ten program na ultrazvuku :) Ale ve středu jdu za kámoškou (gynekoložkou), tak se jí na to zeptám, ať mi to vysvětlí pořádně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2885
8.4.12 18:59

koukam ze nejsem sama, kdo tomu nechape.. tak jsem zvedava na utery, co a jak holky ja se taaaaaak bojim…:( jsem tu asi jedina kdo jeste nevi co a jak..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
8.4.12 19:04

Petrulko, držím palce na úterý a neboj, snad bude všechno v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
8.4.12 19:08

Holky, tak k tomu výpočtu tt jsem našla tohle:

Co znamená vlastně první týden těhotenství? Hovoříme-li o prvním měsíci (týdnu) těhotenství, je třeba upozornit, že těhotenství trvá 9 kalendářních, ale 10 lunárních měsíců (40 týdnů).

Přesto, že většina těhotných své těhotenství počítá právě v kalendářních měsících, gynekologové a porodníci výhradně používají dataci gravidity v lunárních měsících (tedy v 10 měsících trvajících 28 dní).

Další rozpaky budoucích maminek vstupujících poprvé do těhotenské poradny vzbuzuje určování stáří těhotenství podle data poslední menstruace. Samy si totiž většinou počítají stáří plodu podle data předpokládaného otěhotnění neboli koncepce. Některé nastávající maminky jsou si dokonce zcela jisty dnem otěhotnění a ne vždy pak porozumí výpočtu stáří plodu podle posledních menses (PM).

Bohužel tento způsob počítání je pravidlem a stáří plodu podle PM se uvádí jako první údaj v každé těhotenské průkazce. Pokud se reálné stáří plodu výrazněji liší, udává se většinou vždy hned i stáří plodu podle jednoho z prvních ultrazvukových vyšetření. Souhrnem je třeba zdůraznit, že první lunární měsíc představuje tedy nultý až čtvrtý týden gravidity, tedy období oplodnění vajíčka, jeho rýhování, putování vejcovodem do dělohy, jeho uhnízdění v děložní sliznici a období embryogeneze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2885
8.4.12 19:27
@Marruš píše:
Petrulko, držím palce na úterý a neboj, snad bude všechno v pořádku :hug:

no ja se snazim porad uklidovat tak snad jo.. Ale tak vis co..:) ses moc hodna ze me takhle drzis.. :-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
8.4.12 19:28

já se taky bojím, o první sme přišli cca v pátém týdnu, odešlo samo… nemusela sem ani na revizi…a je to jen 3 měsíce zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
8.4.12 19:34

Holky, nebojte, vše bude ok, musíte věřit… :hug: :hug: :hug:
Já taky nic nevím, jdu až v ´terý..snažím se na to nemyslet, ale večer na mě taky vždy padá úzkost a bojím se.. ale snad to vše dopadne dobře.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
8.4.12 19:35
@Petrulka23 píše:
no ja se snazim porad uklidovat tak snad jo.. Ale tak vis co..:) ses moc hodna ze me takhle drzis.. :-*

Od toho jsme přece tady :hug: Musíme si pomáhat. Já taky v jednom kuse potřebuju povzbudit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí