Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zdendik tak to koukám…moje doktorka nám všechno vysvětlovala a popisovala ![]()
My jsme s manželem oba 30. Snažili jsme se 3/4 roku, čekáme první
Dobré ráno, téééda, tady to žije, musela jsem všecno rychle dočíst. tak v kostce rychle odpovědi, Je mi 39 a manželovi 41…to jsem odtud asi nejstarší..
jinak tatínek se na mimi těší, a já doufám, že mu to vydrží. Jinak holky, co čekáte miminko a jste bez partnerů, nezoufejte, lepší je být sama s dětmi v klidu, než s tatínkem a neustále se hádat, to neprospívá nikomu a ničemu. Držím pěsti, ať to sami zvládnete.
Dobré ráno, taky koukám, jak se to rozjelo.
Mě je 32 (ty dvě čárky jsem vlastně dostala k narozenínám
a manželovi bude v létě také 32. Manžel chce mimi déle než já, takže je z toho šíleně nadšený.
Taky jsem chtěla popřát holkám, které jsou/ budou na děti sami, hodně štěstí a držte se! S takovými tatínky stejně není o co stát! ![]()
K dr. jdu dnes v poledne, tak se ještě jednou zeptám na to kafe - no a taky mi teda vrtají hlavou ty plísňové sýry, mám je hrozně ráda.. a četla jsme, že v ČR jsou všechny pasterizované.. doufám. Co myslíte? Zkušenosti?
@Pumpkin01 píše:
Dobré ráno, taky koukám, jak se to rozjelo.Mě je 32 (ty dvě čárky jsem vlastně dostala k narozenínám
a manželovi bude v létě také 32. Manžel chce mimi déle než já, takže je z toho šíleně nadšený.
Taky jsem chtěla popřát holkám, které jsou/ budou na děti sami, hodně štěstí a držte se! S takovými tatínky stejně není o co stát!
K dr. jdu dnes v poledne, tak se ještě jednou zeptám na to kafe - no a taky mi teda vrtají hlavou ty plísňové sýry, mám je hrozně ráda.. a četla jsme, že v ČR jsou všechny pasterizované.. doufám. Co myslíte? Zkušenosti?
mně doktor říkal, že se plísňových sýrů z Česka bát nemusím, tak se jich teda nebojím… ![]()
A ja si zas vzdycky rikam, proc to zbytecne riskovat
at uz se jedna o rizikove potraviny, alkohol, cigarety…nikdy nevite, jaky to muze mit vliv. @vendelin881
@Pumpkin01 v prvním těhu jsem jedla všechno, na co jsem měla chuť, teda krom jater, těch jsem se bála a Ríšulka je naprosto zdravý.
Ahoj, omlouvám se, že Vám sem lezu. Jenom jsem chtěla všem pogratulovat k // a popřát bezproblémové těhotenství. Já našla ducha loni 13.3. Ty dvě čárky mají zrovna dneska 4 měsíce. ![]()
V tehu jsem jedla a pila vse, na co jsem mela chut. Plisnove syry, tatarak(na tech jsem ujizdela),sem tam majoneza v necem, kafe, kolu, obcas male pivko ci vino. Jen je potreba vseho s mirou. Stejne tak ostatni veci. Jezdila jsem do konce 8m na kole, chodíla jřem na dlouhe prochazky, na houby, na koupaliste, musela jsem si obcas i nastipat drivi a donest ho nahoru. Tahle doba mi prijde lehce hystericka, co nejvic utz, zakazane a povolene potraviny. Jak to asi delaly nase mamky a babicky? Urcite, taky mely neco zakazane, ale tohle co je ted je az moc. Ale jasne, kazda si musime sama zvolit, jakou cestou pujdeme.
@atominnka píše:
V tehu jsem jedla a pila vse, na co jsem mela chut. Plisnove syry, tatarak(na tech jsem ujizdela),sem tam majoneza v necem, kafe, kolu, obcas male pivko ci vino. Jen je potreba vseho s mirou. Stejne tak ostatni veci. Jezdila jsem do konce 8m na kole, chodíla jřem na dlouhe prochazky, na houby, na koupaliste, musela jsem si obcas i nastipat drivi a donest ho nahoru. Tahle doba mi prijde lehce hystericka, co nejvic utz, zakazane a povolene potraviny. Jak to asi delaly nase mamky a babicky? Urcite, taky mely neco zakazane, ale tohle co je ted je az moc. Ale jasne, kazda si musime sama zvolit, jakou cestou pujdeme.
naprosto souhlasím
@atominnka Všeho s mírou zní dobře
. @vendelin881 Tak jsem opět klidná
. A jak je to vlastně s játrama? Někde se píše, že je to dobré, kvůli železu. Ale předpokládám, že to může škodit, páč je to vlastně živočišná „pračka.“
@Pumpkin01 mě právě gyndařka říkala, že játra nemám vůbec jíst, ta mě tou poznámkou tak vyděsila, že jsem si je fakt za celý těhu nedala
@Honzuovka Ahá, tak já nevím teda. Pro mě je spíš trošku problém to, že já (i ve svých 32 letech) mám šílené privilegium a chodím papat obídky k mamince a tatínkovi (páč stavíme domeček hned vedle našich a bydlíme v bytě v jejich domě než se přestěhujeme) a my chceme ještě počkat, než jim to řeknem (ještě cca 3 týdny - páč má taťulda svátek, tak jako dárek), tak se obávám, že kdyby byli dnes na oběd jatýrka, tak nevim, co s tím teda.
@Pumpkin01 píše:
@atominnka Všeho s mírou zní dobře. @vendelin881 Tak jsem opět klidná
. A jak je to vlastně s játrama? Někde se píše, že je to dobré, kvůli železu. Ale předpokládám, že to může škodit, páč je to vlastně živočišná „pračka.“
tak to vůbec netuším…ale já si myslím, že když si je dáš jednou za čas, tak se nemůže nic stát, zvlášť, když budou tepelně upravená..já jsem je teda v prvním těhotenství jedla. jediný co jsem při prvním vynechala to bylo kafe. Teď ho piju, ale bezkofeinový…to je jediný omezení, který mám…jinak se jídlem nestresuju. když mám na něco chuť, tak sem s tím…dnes jedu ultrazvuk, tak se na všechno zeptám..